گياهان آدم‌خوار واقعيت دارند؟+عكس

گياهان گوشت‌خوار، گياهاني هستند كه بسياري از مواد مغذي خود را ـ به جز انرژي ـ، از طريق تله‌گذاري و خوردن جانوران كوچك كه معمولا حشرات هستند، به دست مي‌آورند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

گياهان آدم‌خوار واقعيت دارند؟+عكس


گياهان گوشت‌خوار، گياهاني هستند كه بسياري از مواد مغذي خود را ـ به جز انرژي ـ، از طريق تله‌گذاري و خوردن جانوران كوچك كه معمولا حشرات هستند، به دست مي‌آورند.


هميشه تصورات عجيبي از گياهان گوشت‌خوار در ذهن انسان‌ها وجود دارد. گياهان افسانه‌اي و عجيب موضوع تعداد زيادي از كتاب‌ها، فيلم‌ها و داستان‌هاي عامه‌پسند و تخيلي بوده‌اند. در اين‌گونه آثار، گياهان گوشت‌خوار به شكل اغراق‌آميزي با اندازه‌هاي خيلي بزرگ يا توانايي‌هاي خارق‌العاده نمايش داده مي‌شوند كه البته اين فيلم‌ها و داستان‌ها طرفداران بسيار زيادي هم دارند.

افسانه يا واقعيت؟

در سال 1878 دكتر كارل ليچه، جهان‌گرد و باستان‌شناس معروف، گزارش داد كه دختري توسط يك درخت در جنگل‌هاي ماداگاسكار بلعيده شده است! بعد از تحقيقات فراوان، مشخص شد كه اين دختر كه ساكن يكي از قبايل ساكن در اطراف جنگل بوده، چند روزي است كه ناپديد شده و خبري از او نيست. البته از درخت آدم‌خواري كه دكتر و مردم محلي از آن حرف مي‌زدند، هم خبري نبود. در واقع درختي با آن خصوصيات در جنگل‌هاي ماداگاسكار پيدا نشد و از آن روز به بعد تحقيقات در مورد حقيقت داشتن گياهان آدم‌خوار ادامه دارد و بسياري معتقدند كه پيدا نكردن اين نوع گياه، دليلي بر وجود نداشتن آن نيست.

گياهان گوشت‌خوار

گياهان گوشت‌خوار، گياهاني هستند كه بسياري از مواد مغذي خود را ـ به جز انرژي ـ، از طريق تله‌گذاري و خوردن جانوران كوچك كه معمولا حشرات هستند، به دست مي‌آورند. گياهان گوشت‌خوار بيشتر در مناطقي مانند مرداب يا لجن‌زار رشد مي‌كنند و از آن‌جا كه خاك اين مناطق از لحاظ مواد غذايي به خصوص نيتروژن كه يكي از عوامل اصلي در زنده ماندن آنهاست، غني نيست، از اين رو با شكار، مواد لازم براي زنده ماندن را به دست مي‌آوردند.

نظريه داروين

در سال 1875 "چارلز داروين" تحقيقات زيادي راجع به گياهان گوشت‌خوار انجام داد و نتيجه تحقيقاتش را در كتابي به چاپ رساند. طبق تحقيقات، در حدود 630 گونه گياه گوشت‌خوار در دنيا وجود دارد كه از طريق شكار حيوانات كوچك و حشرات، مواد معدني و آنزيم‌هاي مورد نياز خود را تأمين مي‌كنند كه البته سي‌صد نوع از آنها در بسياري از جنگل‌هاي دنيا ديده مي‌شوند و باقي آنها از موارد بسيار نادر هستند. البته از اين سي‌صد گونه نيز امروزه انواع كمتري يافت مي شود و اكثر آنها بر اثر شرايط ناپايدار آب‌و‌هوايي منقرض شده‌اند.

خوردن موش و قورباغه

اگر چه گياهان گوشت‌خوار در سراسر دنيا يافت مي‌شوند، ولي گل‌هاي كميابي هستند. اين گياهان علاوه بر حشرات، جانداران بزرگ‌تري از قبيل موش و حتي آب‌زيان كوچك مانند قورباغه را هم مي‌بلعند! سيستم عملكرد اين گياهان بسيار حيرت‌آور است و نكته شگفت‌انگيز در مورد آنها اين است كه رگبرگ‌هاي اين گياهان درست مثل اعصاب بدن انسان عمل مي‌كنند. به اين ترتيب كه با كوچك‌ترين محركي، با بسته شدن يا مكيدن محرك، به آن پاسخ مي‌دهند. اين فرايند در كل در حدود يك ثانيه يا كمتر انجام مي‌شود.

انقراض گونه‌هاي قديمي‌ و بزرگ‌تر

بسياري از انواع اين گياهان در طول ساليان دراز منقرض شده‌اند؛ ولي تشخيص آنها با استفاده از فسيل‌هايشان امكان‌پذير است. طبق تحقيقات به دست آمده از فسيل اين گياهان، قدمت برخي از آنها كه امروزه ديگر وجود ندارند، به 125ميليون سال پيش مي‌رسد. گياهان قديمي كه منقرض شده‌،اند از نظر اندازه نيز بسيار بزرگ‌تر از گياهان كنوني بوده‌اند. به طوري كه در افسانه‌هاي برخي قبايل، اين گياهان را حتي آدم‌خوار نيز مي‌دانستند. اين گياهان به دليل نداشتن ساقه‌اي ضخيم و چوبي، ايمني بالايي در برابر باران‌هاي شديد و توفان ندارند و در بيشتر موارد از قسمت تله آنها فسيلي باقي نمانده است. دوره تكامل در اين گياهان معمولا شش ماه طول مي‌كشد. گياهاني كه در مناطق خشك‌تر رشد مي‌كنند، مي‌توانند آب باران را جذب كرده و براي مدتي طولاني نگه دارند.

استفاده پزشكي؛ شايد

طبق تحقيقي كه در سال 2009 انجام شد، پژوهش‌گران توانستند ثابت كنند تركيباتي كه در مواد ترشحي توسط گياهان گوشت‌خوار وجود دارد، حاوي مواد ضد قارچ است كه در مقايسه با داروهاي ضد قارچي كه امروزه مورد استفاده قرار مي‌گيرند، مقاوم‌تر و تأثير‌گذار‌تر هستند و شايد روزي از مواد ضد قارچ موجود در اين گياهان در علم پزشكي استفاده شود!


باشگاه كاربران تبيان ـ برگرفته از تبلاگ انجمن خاوران

مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت