موزه تاریخ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
موزه تاریخ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
محلی مناسب برای بازدید دانش پژوهان
اگر شما از جمله دانش پژوهانی هستید که به انجام پروژه های تاریخی علاقمندید، اگر به تاریخ ایران و دستاوردهای فرهنگی کشورمان علاقمندید، اگر از شنیدن سبک زندگی گذشتگان مان و تماشای آثار تاریخی آن ها لذت می برید، از موزه تاریخ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بازدید نمایید.
موزه تاریخ یكی از مراكز خاص كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان است که به منظور حفظ دستاورد های فرهنگی، تاریخی - اسلامی و با هدف ترغیب كودكان و نوجوانان به مطالعه و شناخت بهتر تاریخ و وقایع تاریخی از سال 1365 فعالیت خود را آغاز کرد.
ساختمان موزه که با معماری خاصی به صورت حلزونی طراحی شده و دارای تونلهای تنگ به سبك خانههای قدیمی است، در سال 1381 مرمت و بازسازی شد.
این موزه که تنها موزه آموزشی - توضیحی ویژه کودکان و نوجوانان است، به منظور انتقال مفاهیم و موضوع های تاریخی، با استفاده از مربیان مجرب و با گویشی خاص، برنامه ای جذاب ارائه می دهد.
مراحل بازدید از موزه به این صورت است که دانش آموزان مقطع چهارم دبستان تا دوم راهنمایی به صورت گروهی وارد موزه می شوند. ابتدا دانش آموزان از تونلی باریک و نیمه تاریک که به آن تونل زمان گفته می شود عبور می کنند تا به اطاقی برسند که در آنجا با مربی موزه که با گویشی خاص سخن می گوید آشنا شوند. در این اطاق بازدید کنندگان با تماشای چیدمان خاص وسایل زندگی قدیمی به همراه توضیحات مربی، با بخش های مختلف خانه های قدیم مثل مطبخ( آشپزخانه)، گرمابه (حمام)، نمازخانه و ... آشنا می شوند.
سپس از راهروی تاریخ که در آن سیر زندگی انسان، از دوران غار نشینی تا عصر فضا به تصویر کشیده شده، گذشته تا به سفینه تاریخ وارد شوند.
در سفینه تاریخ که بخش هیجان انگیز موزه است، دانش آموزان به کمک توضیحات مربی و پخش اسلاید با تاریخچه پیدایش جهان و کره زمین، همچنین آغاز حیات و سیر تکامل آن بر روی زمین آشنا می شوند.
شاید جذاب ترین بخش موزه ورود به مکتب خانه باشد. ابتدای ورود، بچه ها از نقشه ها و ماکت های تاریخی بازدید کرده سپس بر روی نیمکت های چوبی کوچکی می نشینند تا به توضیحات و نمایش مربی گوش فرا دهند.
ابتدا چند نفر از حاضرین توسط مربی انتخاب می شوند تا با پوشیدن لباس هایی به سبک انسان های 80 تا 100 سال پیش نمایشی از نحوه زندگی قدیم را ارائه دهند. خنده های بی امان دانش آموزان از تماشای همکلاسی هایشان در لباس های مادربزرگ ها و پدربزرگ هایشان، نشان از فراگیری تاریخ نیاکان مان به همراه شادی و نشاط است.
بعد از اجرای نمایش، چند اسلاید همراه با توضیحات مربی پخش می شود تا بازدید کنندگان با پیشرفت بشر نخستین تا امروزه، پیدایش آتش و فلز و اختراع لامپ و ... آشنا شوند. این بخش همراه با پرسش و پاسخ صورت می گیرد تا توجه دانش آموزان به مطالب گفته شده بیشتر جلب شود.
بعد از آن، بازدید کنندگان در سالنی که دیوار های آن با تصاویری از برگزیدگان ایران مزین شده می نشینند و به توضیحات مربی درباره زندگی چهار تن از مفاخر ایران، شاعر پارسی گوی حکیم ابوالقاسم فردوسی، طبیب ایرانی ابن سینا، زکریای رازی و امیر کبیر گوش فرا می دهند. مربی با پرسیدن پرسش هایی در این زمینه، نقش بزرگان ایران را در گسترش فرهنگ ایرانی- اسلامی در ذهن نسل امروز حک می کند.
آخرین مرحله بازدید گنجینه تاریخ شناسی است. دانش آموزان در این بخش با تاریخ خط، سکه، مهر و دیگر ابزار های ثبت تاریخ با توضیحات مربی و تماشای سکه ها و مهر های قدیمی آشنا می شوند.
در مرحله پایانی بازدید کنندگان می توانند از فروشگاه موزه، سفال های کوچکی با نقوش سفال های قدیمی که قدمتی حدود چهار هزار سال قبل از میلاد مسیح دارند و از شهر سوخته، شوش، تپه موسیان و تل باکون یافت شده، به عنوان یادگاری تهیه نمایند.
بازدید از موزه به صورت گروه های 20 تا 30 تایی دانش آموزان با تعیین وقت قبلی ( همه روزه بجز پنجشنبه و جمعه ها) امکان پذیر است. همچنین موزه تاریخ، پذیرای سایر علاقمندان از جمله: پژوهشگران، دانشجویان، اساتیدو دبیران تاریخ می باشد.
آدرس: تهران میدان شهدا، ابتدای خیابان پیروزی خیابان افروز، پلاک 7- موزه تاریخ
جهت هماهنگی و تعیین وقت قبلی با شماره تلفن: 33347366 تماس حاصل نمایید.
بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان - تهیه:الهام گارسچی
تنظیم: فاطمه گودرزی