مخالفت آموزش و پرورش با برگزاری آزمون ورودی مدارس سمپاد و ایزوله کردن دانش آموزان
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش گفت: با برگزاری آزمون ورودی مدارس استعدادهای درخشان در انتهای پایه ششم مخالف هستیم و آن را در شورای عالی آموزش و پرورش مطرح کردیم تا مورد بررسی بیشتر قرار بگیرد.
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش شهر تهران، رضوان حکیم زاده در برنامه پرسشگر شبكه آموزش، درباره چالش های تنوع و تقسیم بندی مدارس اظهارکرد: درباره سطح مختلف هوشی دانش آموزان تقسیم بندی وجود دارد و به لحاظ علمی اینکه دانش آموزان سطح هوشی متفاوتی دارند صحیح است اما اینکه آیا باید دانش آموزان با سطح هوشی مختلف را جداسازی کرد؟ باید به صورت جدی و علمی بررسی های لازم صورت بگیرد .
وی ادامه داد: آیا اینکه باید به افراد متفاوت با بهره هوشی مختلف، آموزش های جداگانه در مکان های متفاوت بدهیم صحیح است یا اینکه باید متناسب با استعداد افراد آموزش هایی به آن ها ارائه شود؟ نیز از دیگر موارد مطرح در این موضوع است .
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه با جداسازی دانش آموزان در مکان های مختلف مخالف هستم، گفت: اما باید فرصت های یادگیری متفاوت را برای دانش آموزان با بهره های هوشی مختلف به رسمیت شناخت .
وی در پاسخ به اینکه آیا با تقسیم بندی دانش آموزان به تیزهوش، عادی و استثنائی موافق هستید؟ عنوان کرد: باید نگرش هایمان را تغییر دهیم و منتظر نباشیم که ابتدا بسترهای لازم برای یک هدف فراهم شوند و سپس به سمت آن برویم. باید بپذیریم که جداسازی دانش آموزان روش مناسبی برای آموزش نیست؛ البته اینکه دانش آموزان چند معلولیتی با نیازهای ویژه در مدارس استثنائی تحصیل کنند مخالفتی وجود ندارد و منطق علمی پشت آن است، اما سایر دانش آموزان با نیازهای ویژه چون نابینا، ناشنوا، کم بینا و کم شنوا و دانش آموزان دارای معلولیت جسمی باید در کنار دانش آموزان در مدارس عادی تحصیل کنند .
حکیم زاده درباره آسیبهای جداسازی تیزهوشان گفت: اولین آسیب به خود این دانش آموزان وارد می شود. آن ها برچسب می خورند و در مدارس خاص ایزوله میشوند. دو حالت در اینجا وجود دارد یا برخی از آن ها تیزهوش واقعی نیستند و تنها دانش آموزان سخت کوشند که پدر و مادر ناچار می شوند برای آن ها معلم خصوصی بگیرند تا بتوانند از پس دروس خود بر بیایند یا دانش آموز تیزهوش واقعی هستند که آن ها هم وقتی در محیط قرار می گیرند آسیب هایی را متحمل می شوند و علت این است که شرایط زندگی عادی را در کنار مردم تجربه نمی کنند .
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: از سوی دیگر ما این دانش آموزان را که تیزهوش واقعی هستند غربال می کنیم اما متاسفانه این ها کشور را ترک می کنند و اینجاست که می توان به عمق واقعه پی برد .
وی در پاسخ به اینکه آیا با برگزاری آزمون تیزهوشان به شکل فعلی موافق هستید و چگونه باید این آزمون را اصلاح کرد؟ گفت: معتقد به غنی سازی محیط واقعی به جای جداسازی هستم اما اگر بخواهیم یک عده حداقلی را جدا کنیم این پرسش به وجود می آید که چرا باید از پایه هفتم این عمل انجام شود؟و سوال دیگر اینکه چرا باید دو نوبت آزمون در انتهای پایه ششم و انتهای پایه نهم انجام شود؟ .
حکیم زاده ادامه داد: در شش سال اول دوره ابتدایی دانش آموزان تحت ارزشیابی توصیفی قرار دارند و تست زدن یاد نمی گیرند و عموما به موسسات خاص می روند. چه اصراری وجود دارد که این آزمون در انتهای پایه ششم انجام شود؟ باید این انتخاب در انتهای متوسطه اول صورت پذیرد. ضمن آنکه مخالفت خود را برای برگزاری آزمون در پایه هفتم اعلام و آن را در شورای عالی آموزش و پرورش مطرح کردیم تا مورد بررسی قرار بگیرد .
وی گفت: ما کار سخت تر را که تلفیق دانش آموزان با نیازهای ویژه با دانش آموزان عادی بوده انجام دادیم. این کار از عدم جداسازی دانش آموزان تیزهوشان سخت تر است. پس ما می توانیم این هدف را هم دنبال کنیم و مدارس تیزهوشان را حذف کنیم. در آن زمان متوجه می شویم که چقدر فرصت های خوب وجود دارد تا همه دانش آموزان ما در کنار هم مهارت های زندگی و با هم زیستن را بیاموزند.
مرکز یادگیری سایت تبیان، تنظیم: زینب شاه مرادی