
اینفوگرافی درس خواندن در روزهداری
برای عملکرد بهتر مغز، مصرف کافی مایعات مهم است. نوشیدن شیر به ویژه شیری که همراه با موادغذایی دیگر مانند موز، هویج، عسل یا خرما باشد، برای رفع عطش و رساندن قند کافی به مغز، ترکیب غذایی بسیار مناسبی است که مصرف آن در دو وعده افطار و پیش از خواب توصیه میشود.

اینفوگرافی مراقبت از کلیهها در روزهداری
برای حفظ سلامت کلیهها در روزهداری مهمترین توصیه مصرف آب و مایعات کافی در فاصلهی افطار تا سحر است. آب باید به اندازهای نوشیده شود که رنگ ادرار روشن باشد.

اینفوگرافی بهترین نوشیدنیها در روزهداری
نوشیدنیها برای رفع کمآبی بدن در ماه مبارک رمضان اهمیت ویژهای دارند. مصرف کافی آب و مایعات در فاصلهی بین افطار تا سحر، موجب پیشگیری از عطش، سردرد، خستگی، بیحالی، یبوست و ... در روزهداری میشود. بهترین نوشیدنیهای سفارش شده در طب سنتی و جدید را در این اینفوگرافی ببینید.

اینفوگرافی نسخه طب سنتی برای انواع سردرد در ماه رمضان
اصلیترین دلیل سردرد هنگام روزهداری سحری نخوردن است به همین دلیل هرگز نباید بدون سحری روزه بگیرید. نظر متخصصان طب سنتی این است که اگر یک روز به هر دلیلی سحری نخوردید در افطار بعدی با آب گرم و خرما روزهتان را باز کنید و در خوردن وعده شام بعد از افطار، عجله نکنید تا سردردتان تشدید نشود.

اینفوگرافی توصیههای مفید برای زنان باردار روزهدار
روزهداری در بارداری حساسیتها و مراقبتهای بیشتری لازم دارد. اغلب خانمهای باردار در سهماههی اول و سوم بارداری مخصوصا در روزهای بلند سال نمیتوانند روزه بگیرند؛ اما اگر پزشک متخصص زنان منعی برای روزهداری شما نداشت باید توصیهها و مراقبتهای سفارش شده را به خوبی انجام دهید تا هم از برکات معنوی روزه بهرهمند شوید و هم سلامتی خودتان و فرزندتان دچار مشکل نشود.

اینفوگرافی رفع یک مشکل شایع در روزهداری
یکی از روشهای خوب رفع یبوست در روزهداری مصرف سبزی خوردن و سالاد با کمی روغن زیتون مخصوصا در وعدهی سحری است. علاوه بر این توصیههای زیر راهگشا خواهد بود.

اینفوگرافی تسکین عطش در روزهداری با طب سنتی
نوشیدن مقدار زیادی آب آن هم به صورت یکباره در سحر برای این که در طول روز تشنه نشوید کار درستی نیست و فقط موجب رقیق شدن آنزیمهای گوارشی و اشکال در هضم غذا میشود. آب و مایعات باید جرعه جرعه، به همراه فیبر و در فاصلهی افطار تا سحر مصرف شوند تا در بدن ذخیره شوند.

اینفوگرافی سردرد و رفع آن در روزهداری
از دلایل سردرد در روزهداری میتوان به ترک و یا کاهش مصرف کافئین و تنباکو، فعالیت زیاد در طول روز مخصوصا در زیر نور خورشید، کمخوابی، گرسنگی و افت قند خون اشاره کرد.

اینفوگرافی مقابله با بوی بد دهان در روزهداری
در اغلب موارد بویی که در روزهداری از دهان خارج می شود، به دلیل نخوردن غذا است؛ زیرا در این شرایط، بدن برای تولید انرژی از ذخایر چربی استفاده میکند و در طی آن، کتونها تولید میشوند که عامل این بو هستند. در روزهای اول ماه مبارک رمضان این بو بیشتر است، اما به تدریج کم میشود و نیاز به کار خاصی نیست.

اینفوگرافی روزهداری در مبتلایان به کبد چرب
روزهداری برای افراد مبتلا به کبد چرب بسیار مفید است مگر بیمارانی که دچار درجات شدید این بیماری هستند که باید با پزشکشان مشورت کنند. مبتلایان به کبد چرب باید در انتخاب غذاهای افطار و سحرشان دقت کنند.

اینفوگرافی توصیههای تغذیهای سلامتی برای روزهاولیها
روزهاولیها در سن رشد قرار دارند، به همین دلیل باید به تغذیهی آنها اهمیت بیشتری داد. مهمترین توصیه برای حفظ سلامت در روزهداری در بین همهی افراد و به طور خاص نوجوانان، خوردن سحری است.

اینفوگرافی خوب و بدهای افطار برای حفظ سلامتی
بهتر است ابتدا با یک نوشیدنی گرم و یک شیرینی طبیعی مانند خرما یا مویز روزه را باز کرده و بعد از مدت کوتاهی از سوپهای سبک و کمچرب یا کمی نان و پنیر و گردو استفاده کرد. خیلی از افراد با افطار دیگر نیازی به خوردن شام ندارند؛ اما نوجوانان، افراد لاغر و روزهاولیها میتوانند شام سبکی را نیز میل کنند.

چگونه برای ماه مبارک رمضان آماده شویم؟
برای این که در روزهای اول ماه رمضان و همچنین در طول این ماه مبارک دچار مشکلاتی چون سردرد، خستگی، بیماری و ... نشوید باید هم در طول روزهداری نکاتی را رعایت کنید و هم از چند روز قبل خودتان را برای ورود به این ماه پربرکت آماده کنید.

نکاتی برای پدر و مادرهایی که در خانه روزه اولی دارند
یکی از سؤالهای افرادی که در طول ماه مبارک رمضان روزه میگیرند این است که با توجه به شرایطشان چه بخورند و چه قدر بخورند و این موضوع در مورد کسانی که در خانه نوجوان دارند دارای اهمیت بیشتری است.

6 توصیه برای روزهداری سالم
روزه داری در گرمای تابستان کار سادهای نیست. اینکه حدود 17 ساعت گرسنه و تشنه بمانید عاشقی میخواهد و ایمان. و خوشا به حال آنهایی که این ماه را عاشقی میکنند. اما بدانید که بیاحتیاطی و خطا رفتن میتواند سلامتیتان را با خطراتی مواجه کند.

روزه اولیها چه بخورند؟
هر ساله تعداد زیادی از دختران و پسران به عنوان روزه اولی شناخته میشوند که روزه گرفتن در این فصل برای آنها مشکل خواهد شد اما قطعاً روزه اولیها باید از یک سری اصول تغذیهای مناسبی پیروی کنند تا در روزهای گرم به واسطه روزه گرفتن سلامت خود را به خطر نیندازند.

ماه رمضان و سبک درست زیستن
آیا میدانید روزهداری چه آثار مثبت جسمانی دارد؟ از حداقل این آثار میتوان به برطرف شدن پری دستگاه گوارش و عروق اشاره نمود که بیماریهای زیادی در اثر آن ایجاد میشوند.

روزه و عطش: نوشیدنیهای خوب و بد
بدن انسان از 60 تا 70 درصد و مغز به تنهایی از 70 درصد آب تشکیل شده است و 90 درصد ریههایمان نیز از آب است. بنابراین کم آبی ممکن است موجب خستگی، ضعف، خوابآلودگی و ... شود. از آنجایی که امسال نیز ماه رمضان در گرمای تابستان است بهتر است با نوشیدنیهای خوب و بد برای رفع عطش آشنا شوید.

چند توصیهی طب سنتی برای باز کردن روزه
در روزهداری تابستانه، دستگاه گوارش انسان ضعیف میشود به همین دلیل، پس از یک روزه طولانی مناسب است که افطار خود را با یک نوشیدنی گرم و ترجیحاً کمی شیرین و یک غذای سبک و ساده و زودهضم شروع کنیم. استفاده سنتی از آب جوش، چای کمرنگ، شیر گرم و شربت عسل گرم به عنوان نوشیدنی ناظر به همین آموزه طبی است.

توصیههای طب سنتی برای روزهداری
مدیرکل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: طب سنتی ایرانی توصیههای کلیدی برای حفظ و ارتقای تندرستی و اصلاح سبک زندگی در ماه مبارک رمضان دارد که عمل به آنها میتواند روزهداری را آسانتر کند.