تاثير بيماري هاي کبدي روي پوست
تاثير بيماري هاي کبدي روي پوست
بعضي ها اعتقاد دارند که پوست، آينه تمام نماي بيماري هاي داخلي است و اين بيماري ها مشکلات خودشان را روي پوست نمايان مي کنند.
يرقان يا همان زردي پوست، يکي از مشهورترين علامت بيماري هاي کبدي است که باعث زردي پوست و حتي زردي سفيدي چشم مي شود.
رنگ پريدگي هم مي تواند نشانه کم خوني باشد. گاهي اين کم خوني ناشي از تجزيه بيمار گونه خون در کبد است و اين اتفاقي است که در سيروز کبدي رخ مي دهد.
قرمزي کف دست ممکن است ناشي از بيماري حاد و يا مزمن کبد باشد.
رنگ خاکستري متمايل به ارغواني تيره در پوست هم مي تواند به علت افزايش آهن و يا برنزه شدن آن باشد که بايد به بيماري هموکروماتوز شک کرد.
البته اين ها نشانه هايي است که پزشکان، بيشتر با آن آشنايي دارند و با ديدن اين علايم، براي شما يک آزمايش سنجش سلامت کبد را تجويز خواهند کرد.
دانستن اين نشانهها به شما کمک مي کند که خيلي زود بتوانيد خودتان را براي چکاپ و بررسي سلامت تان به پزشک برسانيد.
از پوست تا برگه آزمايش شما
بد نيست بدانيد کبد بزرگ ترين عضو بدن انسان است و براي خارج کردن سموم از بدن بسيار اهميت دارد.
بيماري هاي کبدي بسيار متفاوتاند، ولي هپاتيت، سيروز کبدي، کبد چرب و انسداد مجاري صفراوي از مشهورترين آنها به شمار مي روند.
در صورتي که پزشک از روي اين علايم پوستي، به بيماري کبد شما شک کند، براي تان سونوگرافي، سيتياسکن، ام.آر.آي و يا اسکن کبد تجويز مي کند و يا با استفاده از لاپاروسکوپي، درون کبد شما را مشاهده خواهد کرد.
چگونه يک بيماري کبدي باعث زردي و خارش پوست مي شود؟
زردي پوست وقتي رخ مي دهد که کبد بيمار، به مقدار کافي، بيلي روبين دفع نکند.
خارش که از اصلي ترين نشانه هاي بيماري هاي کبدي روي پوست است به دليل رسوب محصولات صفراوي در پوست بروز مي کند.
در بيماري هاي کبدي معمولا انسدادي در مجاري صفراوي وجود دارد و به خاطر اين انسداد، مواد و ترشحات صفراوي نمي توانند دفع شوند. اين مواد درون کيسه صفرا و مجاري صفراوي تجمع پيدا کرده و باعث ترشح آن ها به داخل خون مي شوند و علايم خودشان را به صورت زردي و يرقان روي پوست نشان مي دهند.
خارش در بيماري هاي مزمن کبدي يک علامت اصلي است که خودش را روي پوست فرد نشان مي دهد. از طرف ديگر، بيماري مزمن کبدي که سيروز کبدي ناميده ميشود علامتش را روي پوست به صورت زردي و يرقان نشان مي دهد.
سيروز کبدي گاهي خود را به صورت لکه هاي قهوهاي رنگي نشان مي دهد، ولي باورهاي غلطي در اين باره وجود دارد که بايد اصلاح شود.
گاهي بعضي افراد لکه هاي بارداري را که قهوهاي رنگ هستند و در دوران بارداري روي پوست ظاهر مي شوند، به بيماري کبدي نسبت مي دهند که اصلا ربطي به کبد ندارد.
همين طور، لک هاي قهوهاي رنگ کک و مک هم ارتباطي با بيماري هاي کبدي ندارد و نشانه بيماري کبدي به حساب نمي آيد.
نکته اصلي ديگر اين است که بيماري هاي کبدي باعث تغييرات چنداني در موهاي افراد بيمار نمي شوند.
*مطالب مرتبط:
بخش تغذيه و سلامت تبيان