مرزنگوش؛ فواید و موارد منع مصرف

مروری بر خواص مرزنجوش

مرزنجوش یا مرزنگوش در غذاهای متنوعی استفاده می‌شود و به دلیل خواصی که دارد برای محافظت در مقابل بیماری‌های گوارشی و مشکلات هورمونی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
مرزنجوش گیاهی است که به دلیل معطر بودنش در رژیم غذایی مدیترانه‌ای شناخته می‌شود. این گیاه به خانواده‌ی نعناییان تعلق دارد و به دلیل خواص دارویی‌اش در سراسر جهان محبوب شده است. آیا تا به حال راجع به خواص و موارد منع مصرف مرزنجوش چیزی شنیده‌اید؟
بر اساس تحقیقات، مردم کشورهای اسپانیا، مجارستان، پرتغال، آلمان و فرانسه این گیاه را پرورش می‌دهند و به طور کلی از این گیاه به دلیل خواص ضدالتهابی، ضدباکتریایی، محافظ گوارشی و آنتی‌اکسیدانی استفاده می‌کنند.
در این مقاله، ما به شما می‌گوییم که مرزنجوش چه کاربردهایی دارد و چه زمانی نباید آن را مصرف کنید.

بسیاری از خواص مرزنجوش به خواص ضدباکتریایی و ضدقارچی آن نسبت داده می‌شوند. به همین دلیل عصاره‌ی آن می‌تواند به جلوگیری و درمان بعضی از عفونت‌ها کمک کند. بر اساس یک تحقیق انجام شده مشخص شد مرزنجوش در مقابله با رشد بیش از حد باکتری‌ها در روده کوچک مفید است


خواصی از مرزنجوش که از نظر علمی ثابت شده‌اند

هنگامی که نوبت پخت و پز است و می‌خواهید غذا درست کنید می‌توانید از این گیاه برای خوش‌بو کردن سوپ، سالاد و غذاهای گوشتی‌تان استفاده کنید. در طب سنتی، مردم از این گیاه برای کمک به هضم غذا و تسکین علائم قاعدگی استفاده می‌کنند.
البته هیچ مدرک محکمی تاکنون وجود ندارد که بتوان آن را به عنوان یک درمان خط اول برای هیچ بیماری در نظر گرفت و بدین ترتیب این گیاه نباید جایگزین درمان دارویی شود و پیشنهاد نمی‌شود که آن را به عنوان تنها عامل برای مقابله با بیماری‌ها در نظر بگیرید. در واقع اگر بیمار شدید بهترین راه رجوع به متخصص است.
حالا بیایید خواص مرزنجوش را بررسی کنیم:

به تسکین مشکلات گوارشی کمک می‌کند
در طب سنتی یکی از برجسته‌ترین خواص مرزنجوش مربوط به سلامت دستگاه گوارش است.
بر اساس تحقیقات چاپ شده در The American Journal of Chinese Medicine این گیاه دارای خواص ضدالتهابی است که احتمالاً به دلیل وجود روغن‌های فرار، فلاوونوئیدها، تانن‌ها و سایر مواد است.
علاوه بر این، مطالعاتی که در the Brazilian Journal of Microbiology در زمینه‌ی گیاهان مختلف منتشر شده است نشان می‌دهد که مرزنجوش همچنین برای مقابله با بیماری‌های ناشی از غذا و به طور خاص برای مقابله با پاتوژنی به نام کلستریدیوم پرفرنژنس مفید است.

به تنظیم چرخه قاعدگی کمک می‌کند
مرزنجوش بر سلامت زنان مؤثر است مخصوصاً زمانی که با چالش‌هایی در ارتباط با چرخه قاعدگی‌شان روبه رو می‌شوند. مرزنجوش هم به صورت عصاره و هم به صورت چای، تأثیرات مثبتی درترمیم تعادل هورمونی نشان داده است.
در حقیقت آزمایشی که نتایج آن در Journal of Human Nutrition and Dietetics چاپ شده است، نشان می‌دهد چای مرزنجوش برای بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک بسیار مفید است. به نظر می‌رسد مرزنجوش به تنظیم فعالیت هورمونی و حساسیت به انسولین کمک می‌کند.

به جلوگیری از عفونت کمک می‌کند
بسیاری از خواص مرزنجوش به خواص ضدباکتریایی و ضدقارچی آن نسبت داده می‌شوند. به همین دلیل عصاره‌ی آن می‌تواند به پیشگیری و درمان بعضی از عفونت‌ها و بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی، آنفلوانزا، مسمومیت غذایی و ... کمک کند. بر اساس یک تحقیق انجام شده مشخص شد مرزنجوش در مقابله با رشد بیش از حد باکتری‌ها در روده کوچک مفید است.
همچنین روغن اساسی رقیق شده آن تأثیر شگفت‌انگیزی بر عفونت‌های قارچی پوست نشان داده‌اند. فعلا برای تأیید این فایده به مشاهدات بیشتری احتیاج داریم؛ اما پزشکان این گیاه را یک درمان ایمن برای اغلب بزرگسالان سالم می‌دانند.

موارد منع مصرف مرزنجوش

تا به اینجا خواص اصلی این گیاه را با هم بررسی کردیم. حال باید به بعضی از عوارض جانبی و فعل و انفعالات احتمالی که این گیاه ممکن است ایجاد کند بپردازیم. اگر هرگونه شکی در مصرف این گیاه دارید حتماً با دکترتان مشورت کنید.
. زنان باردار و شیرده باید از مصرف این گیاه بپرهیزند. (چه به صورت چای چه به صورت عصاره و مکمل). این گیاه به دلیل اثراتی که روی تنظیم هورمون‌ها دارد می‌تواند در موارد ذکرشده مشکلاتی را ایجاد کند.
. مکمل‌های این گیاه می‌توانند در لخته شدن خون اختلال ایجاد کنند. بنابراین اگر شما در حال درمان به وسیله‌ی داروهای ضدانعقادی هستید یا بیماری‌های مرتبط با آن دارید؛ پزشکان مصرف آن را توصیه نمی‌کنند.
. این گیاه و عصاره‌اش با کاهش سطح قند خون با داروهای دیابت تداخل ایجاد می‌کند. بنابراین، بهتر است در این موارد از مصرف آن خودداری کنید، مگر اینکه پزشک اجازه آن را داده باشد.

چگونه می‌توان از خواص مرزنجوش بهره برد؟

اگر مرزنجوش برای شما منع مصرف ندارد، می‌توانید آن را به مقدار کم در دستورپخت‌های مختلف قرار دهید. بدین منظور می‌توانید آن را با یک قاشق غذاخوری روغن پخت‌وپز ترکیب کنید تا به سوپ‌ها، خورش‌ها، سالادها، سبزیجات، غذاهای گوشتی و غیره به بهترین شکل اضافه شوند.
در مورد مصرف آن به صورت عصاره و مکمل با پزشک مشورت کنید.

در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت