دستور العمل خواندن دعای حدیث کساء
هنگام گرفتاری ها این دعا را بخوانید
یکی از دعاهایی که در مفاتیح الجنان بیان شده و ترسیم بسیار زیبایی از نوع برخورد و سبک زندگی اهل بیت علیهم السلام من جمله صدیقه طاهره حضرت زهرا سلام الله علیها است، حدیث کساء می باشد. در این فرصت بر آن شده ایم مختصری در این دعای ارزشمند تأملی داشته باشیم.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
تاریخ :
دوشنبه 1396/11/30
حدیث کساء، توسل به مقام شامخ ائمه است و مضامین آن بسیار عالى مى باشد و بسیارى از افراد جهت حل مشکل، آن را تجربه کرده و نتیجه گرفته اند. اصولاً توسل به پیامبر اکرم صلى الله علیه وآله، صدیقه ى طاهره علیها السلام و ائمه ى معصومین علیهم السلام و واسطه قرار دادن آنها در پیشگاه خداوند متعال براى برآورده شدن حاجات از مسلّمات در اذهان عموم مؤمنین، علما و اصحاب ائمه علیهم السلام بوده و جاى هیچ شک و شبهه اى در آن نیست و اگر در موردى مانند این موارد که از مسلّمات بین مؤمنین است روایات زیادى در دسترس نباشد، که نه به جهت ضعف مطلب؛ بلکه به جهت وضوح مطلب و رسوخ آن در اذهان است، این خود کافى بوده و نیازى به نقل و ضبط ندارد.
برای رسیدن به خداوند وسیله می خواهیم
مرحوم آیت الله بهاء الدینی سفارش می کردند برای خواندن حدیث کساء چند نفر، پس ازنماز مغرب و عشاء دور هم جمع شوند و 14 هزار صلوات بفرستند و حدیث کساء را بخوانند و حاضران در جلسه را اطعام کنند.
مصادیق بارز وسیله
یکى از مصادیق «وَابْتَغُوا اِلَیْهِ الْوَسِیلَةَ» دعا است که حدیث کساء را شامل مى شود. این حدیث شریف را بخوانید که نتایج آن را بزرگان از مؤمنین دیده اند و ان شاء اللَّه به عنایت امام زمان علیه السلام امور حل مى شود.فضیلت حدیث کساء
پیامبرخدا (صلی الله علیه و آله) درباره فضیلت خواندن این حدیث فرمودند: «این خبر ما در هر محفل و مجلسی از محافل اهل زمین که در آن گروهی از شیعیان و دوستداران ما هستند خوانده شود، رحمت خدا بر آنها نازل شده و فرشتگان آنها را در بر گرفته و برای ایشان طلب آمرزش میکنند، تا زمانی که متفرق شوند». در این هنگام امیرالمومنین (علیه السلام) فرمود: «به خدا سوگند که ما رستگار شدیم و قسم به پرودگار کعبه شیعیان ما نیز رستگارشدند». سپس پیامبر رحمت (صلی الله علیه و آله) فرمودند: «این خبر در هر محفلی از شیعیان که آنجا هستند ذکر شود، و در میان آن ها اندوهگینی باشد، خدا اندوه و غمش را بر طرف میکند و اگر حاجت مندی باشد خداوند حاجتش را برطرف میکند».[۱]چگونه حدیث کساء را بخوانیم؟
یکی از امتیازات پیروان خاندان عصمت و طهارت (علیهم السلام) آن است که هنگام سختی ها و گرفتاری ها هم از طریق بهره مندی از معارف الهی و اخبار اهل بیت (علیهم السلام) و هم با بهره مندی از ادعیه، زیارت ها و اذکاری که از طریق قرآن و روایات معصومان (علیهم السلام) به آنها رسیده است ، راه صحیح را از میان پیچ و خم های دشوار می پیمایند.بیشتر بخوانیم: کدام حدیث کساء ؟ منابع حدیث کساء |
حدیث کساء در بیان بزرگان
آیت الله العظمی تبریزی(ره)این حدیث از احادیث مجرب مى باشد و از مسلّمات در اذهان عموم مؤمنین، علما و اصحاب ائمه علیهم السلام بوده و جاى شک و شبههاى در آن نیست و یکى از مصادیق «وابتغوا الیه الوسیلة» مى باشد که حدیث شریف کساء را شامل مى شود.
آیت الله العظمی گلپایگانی
به نقل از برخی از نزدیکان مرحوم آیت الله گلپایگانی، وقتی مشکلی برای این عالم پیش می آمد، ایشان به حدیث کساء متوسل می شدند و در مواقعی که کسی نزد ایشان می آمد و مشکلی داشت، ایشان یک جزوه حدیث کساء به او می دادند و می فرمودند: «از طریق توسل به حدیث کساء، مشکل خود را برطرف کنید» .
حتی زمانی که جمعی از مسئولان مملکتی نزد ایشان رفتند و دربارۀ جنگ تحمیلی با ایشان صحبت کردند، ایشان در جواب فرمودند: «به حدیث کساء متوسل شوید». [2]
علامه شیخ آقا بزرگ تهرانی
علامه شیخ آقا بزرگ تهرانی که در نشر و حفظ آثار مربوط به حدیث کساء سهم به سزائی دارند، در عبارتی این حدیث را این گونه می ستایند: «هذا الحدیث الذی له شأن عظیم عند الشیعه و یتبرکون به و یحفظونهعن ظهر القلب: این حدیث نزد شعیان قدر و منزلت بزرگی دارد. آنا ن به این حدیث تبرک می جویند و به خاطر عظمت و جلالتش آن را سینه به سینه محفوظ نگه می دارند.»
حدیث کساء را این گونه بخوانید
هر چند در روایات معصومان شرائط و آداب خاصی برای خواندن حدیث کساء بیان نشده است، اما در نظر داشتن شرائط عام جلسات دعا و توسل، که در همان حالت تضرع و خشوع و انقطاع از همه کس و همه چیز به سوی خدا است، می تواند بر تأثیر این توسل بیفزاید.اگر به شرائطی که برخی از علما و بزرگان برای خواندن این حدیث بیان کرده اند توجه کنیم، در می یابیم که این شرائط از جمله آداب عمومی خواندن دعاها و توسلات است و این احتمال وجود دارد که تجربیات آن عالم یا الهامات خاصی که به برخی شده، دلیل سفارش به بعضی از آداب خواندن حدیث کساء باشد.
به نقل از برخی از نزدیکان مرحوم آیت الله گلپایگانی، وقتی مشکلی برای این عالم پیش می آمد، ایشان به حدیث کساء متوسل می شدند و در مواقعی که کسی نزد ایشان می آمد و مشکلی داشت، ایشان یک جزوه حدیث کساء به او می دادند و می فرمودند: «از طریق توسل به حدیث کساء، مشکل خود را برطرف کنید» .
برای مثال مرحوم آیت الله بهاء الدینی سفارش می کردند برای خواندن حدیث کساء چند نفر، پس ازنماز مغرب و عشاء دور هم جمع شوند و 14 هزار صلوات بفرستند و حدیث کساء را بخوانند و حاضران در جلسه را اطعام کنند.
محمد جواد یزدی شیبانی نیز در مقدمۀ کتاب خود می نویسد: چون ذکر حدیث کساء جهت رفع بلیات و قضای حاجات منویات و فیوضات از جملۀ مجربات است و تمام این آثار به برکت واسطه ها ی الهی برای جلسات حدیث کساء وجود دارد ، سزاوار است که افرد علاقه مند به شرکت در جلسات حدیث کساء به نحوی در این مجالس شرکت کنند که گویا آن بزرگواران در جلسه حاضر و ناظر می بینند» [3]
پی نوشت:
1- مفاتیح نوین، ترجمه، آیة الله مکارم شیرازی، قم، انشارات علی بن ابی طالب، ص ۱۱۹۹
2- به نقل از داماد ایشان حجت الاسلام سید رضا موحد ابطحی
3- یزدی شیبایی، محمد جواد، تذکر المصائب ص 1
منابع:
سایت حوزه
کتاب سیره ى عالمانه و پندهاى حکیمانه ى میرزا جواد تبریزى قدس سره
سایت رهروان ولایت
مطالب مرتبط مجموعه :
آخرین مطالب سایت