اختلال یادگیری (3)
اختلال یادگیری (3)
در مقالات گذشته در رابطه با اختلالات یادگیری و نحوه ی تشخیص آن ها مطالبی آموختیم. در این مقاله سعی داریم در رابطه با اختلالاتی که مشکلات یادگیری را به وجود می آورند صحبت کنیم...
اختلالاتی که مشکل یادگیری به وجود میآورند
مشکل در مدرسه همیشه ناشی از ناتوانی یادگیری نمیباشد. اضطراب، افسردگی، حوادث استرسزا، آسیب هیجانی و دیگر شرایط بر یادگیری تأثیر میگذارد و یادگیری را با یک چالش روبرو میکند و همچنین LD میتواند با اختلالات هیجانی و رفتاری همراه شود. و اغلب کودکان دارای LD را به عنوان تنبل معرفی میشوند، در حالی که مشکل تنبلی نمیباشد.
به علاوه یکسوم افراد مبتلا به LD نیز به اختلال بیشفعالی، کمبود توجه ADHD مبتلا هستند. با توجه به این که LD و ADHD دارای ویژگیهای رایج مشترکی مانند مشکلات در تمرکز، حافظه و مهارتهای سازماندهی میباشند. با اختلال یادگیری اشتباه گرفته میشوند. در حالی که ناتوانی یادگیری میتواند قطعاً یادگیری را مختل کند. ولی کودکان دارای ADHD اغلب مشکلات آرام نشستن، داشتن و ادامه توجه و تمرکز، تبعیت کردن از دستورالعملها و تکمیل تکالیف دارند.
اوتیسم نیز گاهی اوقات همراه اختلال یادگیری رخ میدهد یا با ناتوانی یادگیری اشتباه گرفته میشود. همانطور که در اختلالات فراگیر رشد مانند اوتیسم (درخودماندگی) و سندرم آسپوگر، مشکل در تسلط بر برخی مهارتهای تحصیلی وجود دارد. ولی نکته قابل تمایز این است که بچههای با اختلالات طیف اوتیسم ممکن است مشکل برقراری ارتباط، خواندن زبان بدن، مهارتهای یادگیری پایه، دوستیابی و تماس چشمی داشته باشند.
چه عواملی باعث ناتوانیهای یادگیری میشود؟
کارشناسان دقیقاً مطمئن نیستند که چه چیزهایی باعث ناتوانیهای یادگیری میشود. در حقیقت، اغلب هیچ دلیل آشکاری برای LD وجود ندارد. ولی با این حال LD ممکن است ناشی شود از:
وراثت:
اغلب ناتوانیهای یادگیری در خانواده جریان دارد. و کودکان دارای LD، احتمالاً والدین یا اقوام دیگرشان، دارای مشکلات مشابه هستند.
مشکلات در زمان بارداری و تولد:
بیماریها یا آسیبهای قبل از تولد ممکن است باعث LD شود. استفاده از دارو و الکل در دوران بارداری، وزن کم هنگام تولد، فقدان اکسیژن در لحظه تولد، درد زایمان زودرس یا طولانی احتمالاً به LD منتهی میشود.
حوادث بعد از تولد:
بیماری جدی، آسیب به سر، تغذیه نامناسب، قرار گرفتن در معرض مواد سمی مانند سرب میتواند به LD کمک کند. ناتوانیهای یادگیری به وسیله شرایط نامساعد اقتصادی یا تفاوتهای فرهنگی ایجاد نمیشود و همچنین نتیجه فقدان آموزش مناسب نیستند. گفته میشود کودکانی که در طول زمانهای حساس رشد از آموزش محروم هستند در معرض خطر نشانههای LD در طول سالهای مدرسه و بعد از آن میباشند.
مهارتهای هیجانی و اجتماعی کودکان دارای LD
ناتوانی یادگیری میتواند برای کودکان بسیار خستهکننده باشد. آن ها نگرانی و شرم ساری در مقابل کلاس و همسالان دارند. و برای ابراز خودشان باید تلاش زیادی بکنند. نا امیدی برای کودکان فوقالعاده تیزهوش دارای LD غیرمعمول نیست.
بچههای مبتلا به LD، ممکن است درمان احساساتشان، آرام کردن خودشان و درک نشانههای غیرکلامی دیگران دارای مشکل باشند و این مسائل میتواند به مشکل در کلاس و با همکلاسیها منجر شود. خبر خوب برای شما به عنوان پدر و مادر این است که میتوانید تأثیر بسیار زیادی در این حوزهها داشته باشید.
مهارتهای اجتماعی و هیجانی شاخصهای استواری از موفقیت برای همه کودکان میباشد و این زمینهها برای بچههای دارای LD مشکل است.
این مسائل از هر چیز دیگر مهمتر است حتی از مهارتهای تحصیلی و این موارد، پیشبینیکننده شادی و موفقیت مادامالعمر میباشد.
همچنین ناتوانیهای یادگیری و چالشهای تحصیلی همراهشان، میتواند به عزت نفس پایین، گوشهگیری و مشکلات رفتاری منجر شود.
شما میتوانید با ایجاد یک سیستم حمایتی قوی با این عوارض مقابله کنید. و به آن ها کمک کنید تا ابراز خودشان، مقابله با ناکامیها و کار از طریق چالشها را یاد بگیرند. با تمرکز بر کودک خود به عنوان یک شخص و نه فقط دستاوردهای تحصیلی آن ها به او کمک کنید تا عادتهای هیجانی خوب را کسب کرده و مرحلهای برای موفقیت در طول زندگی او باشد.
چگونه با فهمیدن عملکرد مغز میتوان به بهبود اختلال یادگیری کمک کرد؟
از جهتی مغز را میتوان با تلفن مقایسه کرد. سیمکشی معیوب در مغز، خطوط طبیعی ارتباطی را مختل میکند و به سادگی پردازش اطلاعات را دشوار میسازد. اگر سرویس خدمات در منطقه خانگی از شهر واقع باشد. شرکت تلفن احتمالاً مشکل را با سیمکشی دوبراه اتصالات درست میکنند.
همچنین، در شرایط مناسب یادگیری، مغز توانایی دارد تا با تشکیل اتصالات عصبی جدید خودش را سازماندهی مجدد کند. این اتصالات جدید مهارتهایی مانند خواندن و نوشتن را که با استفاده از اتصالات قدیمی دشوار بود را تسهیل میکند.
علم، گامهای بلندی را برای درک و عملکرد درونی مغز برداشته است و یک کشف مهم که امید جدیدی را برای کشف و درمان اختلالات و ناتوانیهای یادگیری به وجود آورده است، شکلپذیری عصبی نام دارد. شکلپذیری عصبی به استعداد ذاتی مغز و توانایی مادامالعمر برای تغییر اشاره میکند.
در طول زندگی، مغز توانایی ایجاد اتصالات جدید و تولید سلولهای مغزی جدید را در پاسخ به تجربه و یادگیری دارد.
این دانش به درمان جدید و پیشگامانهای برای ناتوانیهای یادگیری منجر میشود که برگرفته از توانایی تغییر مغز میباشد.
مثلاً برای کودکانی که مشکل تشخیص بین تفاوتهای صداها در یک کلمه را دارند، برنامههای یادگیری جدید مبتنی بر کامپیوتر وجود دارند که سرعت صداها را آنقدر آهسته (کند) میکنند تا بچهها بتوانند آن ها را بفهمند و به تدریج سرعت را افزایش میدهند و همینطور سرعت درک بچهها نیز افزایش مییابد.
این اکتشافات درباره شکلپذیری عصبی همه دانشآموزان مبتلا به LD را امیدوار میکند و تحقیقات جدید به درمانهای جدید منجر میشود که علل واقعی ناتوانیهای یادگیری را مورد هدف قرار میدهد. به جای این که راهبردهای مقابلهای جهت جبران نقاط ضعف ارائه دهد.