سقوط آزاد جودو ایران
حتي به دور پنجم اين رقابتها هم نرسيدند.
سقوط آزاد جودو ايران
بيست و هفتمين دورهي مسابقههاي جودو قهرماني جهان در توكيو با حضور 792 جودوكار از 101 كشور برگزار شد كه ملي پوشان جودو ايران عملكردي بسيار ضعيف از خود نشان دادند و از دور رقابتها حذف شدند.
با عملكرد ايران در اين رقابتها، جودو كاران كشورمان براي نخستين بار در تاريخ حتي نتوانستند به دور پنجم برسند و ضعيف ترين نتيجه تاريخ جودوي ايران را كسب كردند. در اين دوره رقابتها ايران پنج نماينده داشت كه رودكي در وزن آزاد بهترين عملكرد را داشت و به دور چهارم رسيد. بدترين نتيجه هم به محمد جمالي بر مي گردد كه در 28 ثانيه اولين رقابت ضربه فني شد.
در مسابقه هاي جهاني ملي پوشان ايران يازده مبارزه انجام دادند و سه بار با قرعه استراحت رو به رو شدند. در مجموع يازده مبارزه نمايندگان ايران 30 دقيقه و 13 ثانيه روي تاتامي دوام آوردهاند. هر مبارزه در جودو 5 دقيقه است كه به صورت ميانگين ملي پوشان ايران در هر مبارزه تها 2 دقيقه و 44 ثانيه روي تاتامي بودهاند!
در وزن آزاد محمدرضا رودكي در دور اول در دو دقيقه و 2 ثانيه اريك اندرسون را ضربه كرد. در دور دوم تاكاياوا از جزاير فيجي را در 2 دقيقه و 28 ثانيه ضربه كرد. در دور سوم نماينده تونس به دليل مصدوميت كناره گيري كرد تا رودكي به دور چهارم برسد. وي در دور چهارم برابر "تاكاهاشي" از ژاپن 2 دقيقه و 30 ثانيه ضربه شد تا از دور رقابتها كنار رود.
در وزن آزاد سيامك عدل كسروي در دور اول استراحت كرد. در دور دوم در 2 دقيقه و 3 ثانيه تاكاياوا را از جزاير فيجي ضربه كرد و به دور سوم رفت. در دور سوم برابر اسكار برايسون از كوبا در پايان وقت قانوني با يك امتياز وازاري شكست خورد و حذف شد.
در وزن منفي 81 كيلوگرم محمد جمالي در همان دور اول در 28 ثانيه برابر لوسنتي از آرژانتين ضربه فني شد. در وزن مثبت 100 كيلوگرم محمدرضا رودكي يك دور استراحت داشت. در دور دوم در 3 دقيقه و 10 ثانيه مقابل استراخوف روس ضربه فني شد. در وزن منفي 66 كيلوگرم محسن غفار پس از استراحت در دور اول، در دور دوم تنجف از تركمنستان را شكست داد. در دور سوم در پايان 5 دقيقه وقت قانوني با يك امتياز وازاري مغلوب كيم جواين از كره جنوبي شد تا تنها جودو كار ايراني لقب گيرد كه در زمان قانوني باخت و ضربه فني نشد.
در وزن منفي 73 كيلوگرم علي معلومات شاريپوف از ازبكستان را در 4 دقيقه و 20 ثانيه شكست داد و در دور دوم در 90 ثانيه برابر "آكيموتر" از ژاپن ضربه فني شد.
به اعتقاد بسياري از كارشناسان پيش از اعزام تيم ملي به مسابقه هاي جهان ژاپن بايد در انتخاب نفرات تيم ملي دقت مي شد و كساني مي رفتند كه حداقل شناخته شده بودند. محمدرضا رودكي باپايي مصدوم به ژاپن رفت و شايد با مبارزه او در اين رقابتها مصدوميتش جدي ميشد و براي بازي هاي آسيايي گوانگجو آن جودو كار خوب را از دست مي داديم. او مدت ها به خاطر اختلافش با سيد محمود ميران سرمربي سابق تيم ملي در اردوها شركت نداشت و خواستار اعزام به خارج بود تا به مانند احسان حدادي در اروپا تمرين كند.
رودكي كه پنجمي المپيك پكن را در كارنامه دارد شايد پيش از اعزام به مسابقه هاي جهاني خود را در جمع هشت نفر پاياني مي ديد عملكردي ضعيف داشت و در همان جمع 16 نفر پاياني حذف شد.
محسن غفار كه در زمان اوجش حتي در آسيا مقامي نداشت وقتي در انتخابي ما پيروز شد كار بزرگي انجام داد. اين كه او در مسابقه هاي جهاني سه دور بالا رفت نهايت كارش را نشان داد. غفار در چهار روز نخست و زماني كه سه نماينده اول ايران يكي پس از ديگري با ضربه فني از دور رقابتها حذف مي شدند تنها نماينده ايران بود كه در پايان وقت قانوني با يك امتياز وازاري مغلوب شد. با اين كار او سرانجام جودو كاران ايران صداي زنگ پايان مبارزه را هم شنيدند كه نكته اي مثبت است.
علي معلومات هم كه پنجمي المپيك را در كارنامه دارد عملكردي ضعيف داشت و پس از يك پيروزي در دور اول، در دور دوم در 90 ثانيه مقابل آكيموتو از ژاپن ضربه فني شد تا حتي به دور سوم هم نرسد.
حذف عدل كسروي در حالي بود كه پيش از شروع رقابت ها كادر فني تيم ملي بزرگسالان او را بدون انجام مسابقه انتخابي به تيم ملي افزود. عدل كسروي مقيم ژاپن است و در اين كشور مشغول تحصيل است. حداقل كاش كادرفني به جاي "عدل كسروي" ژاپن نشين! يكي از ملي پوشان داخلي را به اين رقابت ها اعزام مي كرد و به ملي پوشان با سابقه اعتماد مي كرد.
به گزارش ايسنا؛ اين نتايج نشان داد كه انتخاب مليپوشان ار سوي كادرفني به درستي انجام نشده است و ايران نيز فاجعهآميزتر از هميشه با يك حركت سريع قهقرايي در مسير سقوط كامل قرار دارد.
تنظيم براي تبيان: رضا سيگاري