قورباغه را قورت بده
شما از موفقیت چه تعریفی دارید و اصلاً انسانهای موفق چه ویژگیهایی دارند و به وسیله چه مهارتهایی به این مرحله دست پیدا کردهاند؟ کودکان خردسال در زیر یک سالگی در صورتی که بتوانند با گرفتن کمک از دسته مبل و پشتی از حالت نشسته بایستند احساس موفقیت دارند. کودک دو ساله وقتی خودش را موفق میداند، که بتواند قلم در دست بگیرد و دایرههایی نه چندان کامل بر روی کاغذ بکشد. کودک 4 ساله زمانی در ذهن موفقیت را حس میکند که بتواند با کشیدن قدش، دکمه اف اف را بزند و در را باز کند و این در حالی است که تا به حال کوتاه بودن قد این اجازه را به او نمیداده.
وقتی وارد دبستان میشویم با حل یک مساله ریاضی مشکل که نیاز به فکر کردن داشته، احساس نشاط و موفقیت میکنیم. همین طور که به پیش میرویم ملاکهای موفقیت متنوع و متفاوتتر میشود. و این موضوع نشان دهنده این است که موفقیت یعنی رسیدن به آنچه در ذهن برای ما به عنوان یک خواسته هنوز محقق نشده و آرزوی رسیدن به آن را داریم.
درست است که هدفها و خواستهها با هم متفاوت است. اما اصول رساندن انسانها به موفقیت اصولی تقریباً ثابت است و با متغیرهایی مثل سن، جنس، ملیت و... قابل تغییر نیست. مثلاً همه ما میدانیم که اگر تلاش کنیم حتماً نتیجه بهتری میگیریم یا اگر پشتکار داشته باشیم حتماً میتوانیم برای رسیدن به هدف خوش باورتر و امیدوارتر باشیم.
بنابراین در ادامه میخواهیم شما را با اصولی در این رابطه آشنا کنیم که میتواند الفبای گام برداشتن در مسیر برنامه و طرحهای زندگی شما باشد. پس به نکات زیر خوب فکر کنید و در صدد عمل کردن به آن برآیید.
1-موفقیت چهرهشناس نیست، تفکرات و روشهای خود را تغییر دهید. برای اینکار روش افرادی را که در زمینهای خاص و مدنظر شما به هدف رسیدهاند کشف کنید و به همان روش عمل کنید.
2- سنگ های بزرگ را پیش از دیگر سنگ ها بردارید. در ابتدای هر روز کاری را انجام دهید که از کارهای دیگرتان مهمتر و سختتر است و نیاز به انرژی بیشتری دارد.
3- برنامهریزی داشته باشید. نگران زمان مصرف شده برای برنامهریزی نباشید. شما چند برابر زمانی را که برای برنامهریزی صرف میکنید نتیجه و بازده کاری دریافت میکنید.
4- از لذتهای آنی بگذرید. افراد موفق کسانی هستند که آمادهاند تا لذتهای کوتاه مدت را به تعویق بیاندازند و با کار و تلاش نتایج ارزشمند وبلند مدتی را در آینده بدست آورند.
5- فراتر از وظایف خود عمل کنید. صرف نظر از اینکه کارتان چیست، بیشتر و بهتر از آنچه از شما انتظار میرود کارایی داشته باشید. با این روش اعتماد به نفس خود را افزایش داده و غلبه بر تنبلی را آسانتر میکنید.
6- اهداف خود راجزء به جزء دنبال کنید. یکی از روشهای غلبه بر تنبلی این است که به جای آنکه به تمام کار بزرگی که در پیش روی شماست فکر کنید، ذهن خود را روی قسمتی از کار که الان در پیش رو دارید یا تا چند روز آینده طبق برنامهریزی باید انجام دهید متمرکز کنید.
7- مدیریت شخصی داشته باشید. افراد موفق برای افزایش کارآیی خود، خود را تحت فشار قرار میدهند. اما افراد ناموفق باید توسط دیگران رهبری شوند و تحت فشار قرار بگیرند.
8- زمانهای انرژی فوقالعاده خود را در روز شناسایی کنید
. در مورد هر شخصی ساعات بخصوصی از شبانه روز بهترین زمان انجام کار است. این زمان را بشناسید و دشوارترین کارهایتان را در این ساعت انجام دهید.9- مرتب خود را تشویق کنید و نسبت به زندگی حس خوبی داشته باشید. خودتان را دوست داشته باشید و جملات در حال گذر از ذهن را در جهت حفظ احترام و توانایی شخصی به کار ببرید. نکات مثبت وقایع را ببیند. به جای مأیوس شدن به دنبال راه حل باشید.
فهمیه کهتری - خانواده و زندگی
مقالات مرتبط