آقای رییس جمهور از شما می خواهیم!
مطالبات رهبری از قوه مجریه
در این روزگار که غبارهای فتنه اجازه دیدن شفاف و روشن صحنه سیاسی و اجتماعی ایران را به مخاطب نمی دهد، بسیاری از مردم در تشخیص صحیح از ناصحیح به دشواری افتاده اند. بر اساس باورهای دینی-اسلامی، ولی فقیه را نائب امام زمان در عصر غیبت می دانیم، بهترین راه تشخیص مسیر صواب، توجه به بیانات و فرمایشهای ایشان در حوادث اخیر است.
به همین علت در مجموعه مقالاتی به بررسی مطالبات ایشان از قوای کشور، نخبگان و گروه های مختلف سیاسی خواهیم پرداخت. پیشتر بخش اول با عنوان مطالبه رهبری از قوه قضاییه خدمت شما عرضه شد. در این بخش به مطالبه رهبر انقلاب از قوه مجریه و آقای رییس جمهور خواهیم پرداخت.
1- تداوم ویژگی های مثبت دولت نهم
مقام معظم رهبری در متن حکم تنفیذ خود به برخی از ویژگی های دولت نهم اشاره کرده و دلیل رای مردم به دولت را این ویژگی دانستند و خواستار تداوم این ویژگیها در دولت نهم به عنوان مطالبه مردم شدند: "رأى قاطع و بىسابقهى مردم به رئیسجمهور منتخب و محترم، رأى به ویژگىهائى است که کارنامهى چهارسالهى دولت نهم بدانها زینت یافته است و سمت و سوى گرایشهاى اکثریتِ بىچون و چراى ملت را آشکار میسازد."
این ویژگی ها عبارتند از:
1-توجه به گفتمان پربرکت و عزتمدار انقلاب اسلامى
2- استکبارستیزى و ایستادگى شجاعانه در برابر سلطهطلبان بینالمللى
3- مبارزه با فقر و فساد و تبعیض و مبارزه با اشرافیگرى
4-سادهزیستى و نزدیکى با مردم و غمگسارى از ضعیفان و مستضعفان
5-کار و تلاشِ بىوقفه و خستگىناپذیر
رهبر انقلاب خواستار تداوم این ویژگیها در دولت دهم شده و تاکید کردند: "اینها بخشهاى مهمى است از آنچه ملت ایران از منتخبان خود مطالبه میکند و هر گاه کسى را با این سمت و سو بشناسد، ...او را بر کرسى مسئولیت و مدیریت مینشاند."
2- برنامه ریزی:
همچنین مقام معظم رهبری در بیانات خود در مراسم تنفیذ شرایط کنونی کشور را امتحان برای مردم، نخبگان و مسئولان دانسته و تاکید کردند: "این سرفصلهائى كه رئیس جمهور محترم و عزیزمان بیان كردند، سرفصلهاى خوبى است. با برنامهریزى بایستى اینها پیش برود. من به مسئولین كشور و به دولتى كه تشكیل خواهد شد، توصیه میكنم برنامهریزى را در كار مورد اهتمام قرار بدهند. برنامهریزى كمك خواهد كرد كه مردم بتوانند به آنچه كه در پیش روى آنهاست، اعتماد كنند؛ بتوانند در مورد پیشرفت كشور قضاوت كنند."
3-تكیهى بر قانون:
یکی از مسائلی که از سوی نمایندگان مجلس مطرح شده، کم توجهی دولت به قانون و بویژه قانون بودجه بوده است. مقام معظم رهبری در بیانات خود رییس جمهور را به این مساله مهم توجه دادند.
4- همکاری با دیگر قوا:
بی تردید هماهنگی میان سازمانهای کشور شرط توسعه و پیشرفت است. به همین دلیل مقام معظم رهبری تاکید کردند که "همكارى قواى سهگانه با یكدیگر، جزو وظائف اصلى است."
5-توجه و پذیرش منتقدان:
مقام معظم رهبری با زیاد دانستن علاقهمندان به رئیس جمهور محترم در داخل كشور و حتّى در خارج از كشور تاکید کردند: "دو دستهى دیگر هم هستند كه باید به اینها توجه كرد؛ یعنى حضور آنها را بایستى محاسبه كرد: یك دسته مخالفان عصبانى و زخمخورده هستند. مطمئناً اینها در این دورهى چهارساله، در مقام معارضهى با دولت برخواهند آمد. مخالفت كردند، باز هم مخالفت خواهند كرد. لیكن یك دستهى دیگر هم هستند كه اینها جزو نظامند، با رئیس جمهور، با نظام هیچ دشمنىاى ندارند؛ ممكن است منتقد باشند. این منتقدان را بایستى به حساب آورد؛ نظرات آنها را باید شنید؛ آنچه كه قابل فهم است، قابل قبول است، آن را پذیرفت. و من امیدوارم كه همین جور عمل بشود و انشاءاللَّه خواهد شد."
گروه جامعه و سیاست
مطلب مرتبط: مطالبه رهبری از قوه قضاییه