تبیان، دستیار زندگی
آسم ، انسداد متغیر وبرگشت پذیر راههاى تنفسى است که باالتهاب وافزایش واکنش سلولهاى این مسیرها به محرکها همراه می شود. یکى از چهره هاى بالینى این بیمارى، آسم ایجاد شده به دنبال فعالیت بدنى و ورزش مىباشد که از آن با عنوان "آسم...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

کودکان مبتلا به آسم را از ورزش کردن منع نکنیم


آسم ، انسداد متغیر وبرگشت پذیر راههاى تنفسى است که باالتهاب وافزایش واکنش سلولهاى این مسیرها به محرکها همراه می شود.

یکى از چهره هاى بالینى این بیمارى، آسم ایجاد شده به دنبال فعالیت بدنى و ورزش مىباشد که از آن با عنوان "آسم ورزشى" یاد می شود.

مطالعات دهه هفتاد میلادى نشان دهنده فعالیت کمتر کودکان آسمى در مقایسه با کودکان سالم بوده درحالیکه درحال حاضر فعالیت این کودکان مشابه و یا حتى بیشتر از کودکان سالم می باشد.

این موفقیت علاوه براصلاح درمان موثر آسم ، ارائه مشاوره صحیح درخصوص نوع فعالیت مناسب با بیمارى است.

بسیارى از کودکان وبیماران مبتلابه آسم بدنبال فعالیت بدنى جزیى، دچار حمله آسم شده واز ادامه فعالیت باز می مانند.

بسیارى از کودکان مبتلا به آسم بدلیل بروز علائم درحین بازى و ورزش توسط والدین و یا مربیان آموزشى از ورزش منع مىشوند، درحالیکه ابتلا به بیمارى، هیچگونه مانعى براى شرکت بیمار درفعالیتهاى ورزش نمی باشد و بسیارى از ورزشکاران حرفه اى، مبتلا به آسم یا آسم ورزشى بوده اند.

ورزشکاران تیم آمریکا درالمپیک سال???? ازجمله ?? آمریکائى شرکت کننده در المپیک زمستانى???? مبتلا به آسم ورزشى بوده اند.

از آنجا که یکى از اهداف درمان بیماران آسماتیک ، بازگرداندن آنان به زندگى طبیعى است واز شاخص هاى مهم موفقیت در درمان بیمار مبتلا به آسم حفظ روحیه بیمار و حضور موفق وى در عرصه زندگى طبیعى مىباشد، لذا منع کودک از ورزش و فعالیت بدنى نه تنها تاثیر مثبتى درکنترل وپیشگیرى از بروز بیمارى ندارد، بلکه به دلیل استرس وارد شده بر بیمار مىتواند باعث تشدید و عدم موفقیت درکنترل بیمارى شود.

ازطرف دیگر درصد قابل توجهى از ورزشکاران بدون داشتن هیچگونه سابقه اى از بیمارى آسم ، درحین فعالیت ورزشى دچار علائم تنفسى شبیه به بیماران آسمى می شوند.

مجموعه این علائم که به آسم ورزشى یا EXERCISE INDUCED ASTHMAEIA تعبیر می شود، چهره اى از بیمارى آسم است که برخورد با آن نیاز به داشتن اطلاعات کافى درزمینه علائم ، عوامل ایجادکننده ، پاتوفیزیولوژى بیمارى و چگونگى کنترل وپیشگیرى ازاین بیمارى را دارد که در مقاله اى تحت عنوان

"آسم ورزشى چیست و چگونه با یک بیمار مبتلا به آسم ورزشى برخورد کنیم ؟" به آن پرداخته شده است..

دکتر "ابوالحسن فرهودى"، دکتر "وحید ضیائى"، دکتر "فرزین حلبچى" و دکتر "زهرا احمدى نژاد" نویسندگان این مقاله هستند .