قهوه، آلزایمر را کم می کند
متخصصان میگویند: مصرف قهوه ضمن کاهش احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر، از شدت بیماری میکاهد.
بر اساس نتایج یک تحقیق جدید، مصرف روزانه قهوه میتواند پیشرفت بیماری آلزایمر را به تاخیر بیندازد یا علائم بیماری را کاهش دهد.
محققان تاکید کردند: این اولین تحقیقی است که رابطه مستقیم بین مصرف کافئین و تاثیر آن را روی بیماری آلزایمر نشان میدهد.
در یک آزمایش، محققان دریافتند وقتی به موشهایی که مستعد ابتلا به آلزایمر بودند، آب حاوی کافئین داده شد، پس از گذشت دو ماه، عملکرد ذهنی آنها در تستهای حافظه بهبود پیدا کرد و علت آن بود که با مصرف کافئین از میزان پلاکهای مخرب در مغز کاسته میشود.
همانطور که می دانید کافئین ماده ی اصلی موجود در قهوه است.
قهوه در ایران
قهوه در در زمان صفویه، جای خود را در میان نوشیدنیهای ایرانی ها باز کرد و نمونهای است از ورود ایران به شبکه اقتصادی جهانی آن دوران. تا قرن نوزدهم که چای به نوشیدنی غالب مردم تبدیل شد، همچنان این ماده سیاه و تلخ بسته به منطقه جغرافیایی و طبقه اجتماعی، دوستداران خود را داشت.
امروزه نوشیدن انواع قهوه از جمله قهوه فرانسه، اسپرسو، کاپوچینو و قهوه فوری و شیرقهوه طرفداران زیادی پیدا کرده است. البته قهوه ترک به خاطرمحبوبیت میان ایرانیان ارمنی، از گذشته در میان مردم رایج بوده و به واسطه فال قهوه جایگاه خاص خود را داشته است.
امروز میتوانید در تمام کافیشاپها و قهوه سراها به راحتی این نوشیدنی نشاطآور را پیدا کنید. انواع گلاسهها از نوشیدنی های مورد علاقه مردم هستند.
خواص قهوه
1- به دلیل خاصیت نشاط بخشی قهوه، ضد افسردگی است.
2- نوشیدن یک فنجان قهوه در بسیاری از مواقع سردرد شما را برطرف میکند.
3- قهوه به دلیل داشتن مادهای به نام تانن از پوسیدگی دندان جلوگیری میکند.
4- تحقیقات 9 ساله ی دانشمندان ژاپنی نشان میدهد مصرف منظم قهوه به دلیل دارا بودن اسید کلروژونیک، خطر ابتلا به سرطان کبد را تا 49 درصد و مصرف نامنظم (گاهی اوقات) قهوه میتواند خطر ابتلا به سرطان کبد را تا 29 درصد کاهش دهد.
5- محققان هلندی به این نتیجه رسیدند که نوشیدن یک فنجان قهوه در طی روز، خطر ابتلا به دیابت را کاهش میدهد، زیرا ترکیبات موجود در قهوه از جمله منیزیم و پتاسیم، به سوخت و ساز قند در بدن کمک میکنند.
هشدار:
البته یادتان باشد نباید در مصرف قهوه زیاده روی کنید، زیرا دریافت بیش از اندازه ی كافئین باعث بیقراری، بی خوابی، تعریق و تپش قلب می شود. به علاوه، قهوه های معمولی كه به شكل سنتی یعنی به روش دم كرده تهیه میشوند، اگر بیش از اندازه به مصرف برسند، میتوانند كلسترول خون را نیز بالا ببرند.
متخصصان تغذیه توصیه میكنند كه نوشیدن آن را به دو فنجان قهوه ی دم كرده، یا سه فنجان قهوه فوری(نسکافه) در روز محدود كنید.
جهان نیوز
*مطالب مرتبط:
مصرف قهوه و چای پر رنگ در بروز زخم معده نقش دارند
آیا مصرف كافئین برای كودكان مضر است؟
جلوگیری از آلزایمر با مواد غذایی
بیماری آلزایمر را بهتر بشناسیم
چربی های اُمگا-3 و بیماری آلزایمر
چگونگی مراقبت از بیماران مبتلا به آلزاایمر
نقش هموسیستئین در بروز آلزایمر
بخش تغذیه و سلامت تبیان