تبیان، دستیار زندگی
تی دو سالانه نقاشی معاصر جهان اسلام برگزاری نخستین نمایشگاه قرآن مجید در آلمان رمز ماندگاری هنر ایرانی دومین نشست مطبوعاتی دو سالانه نقاشی معاصر جهان اسلام تهران – دومین نمایشگاه دوسالانه نقاشی معاصر ایران اسلام با حضور رئیس ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

خبر هنری( 23 آذر)

تهران – دومین نمایشگاه دوسالانه نقاشی معاصر ایران اسلام با حضور رئیس جمهور در محل موزه هنر های معاصر در تهران گشایش یافت.

به گزارش واحد مرکزی خبر، آقای خاتمی پس از افتتاح ، در بازدید از بخشهای این نمایشگاه از نحوه فعالیتها و آثار ارائه شده مطلع شد.

در دومین نمایشگاه دو سالانه نقاشی معاصر جهان اسلام ،204 اثر خارجی و 146 اثر داخلی در 9 گالری در معرض دید بازدید کنندگان قرار گرفته است.

در نمایشگاه امسال 27 کشور جهان حضور دارند. این نمایشگاه تا 18 دی ماه سال جاری در محل موزه هنرهای معاصر تهران دایر خواهد بود.

برگزاری نخستین نمایشگاه قرآن مجید در آلمان

به نقل از خبر نگاری دانشجویان ایران

نخستین نمایشگاه قرآن مجید در مرکز اسلامی مسجد امام علی(ع) ، در شهر هامبورگ آلمان برگزار شد.

این نمایشگاه توسط معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، از 13 تا 22 آذر ماه 81 در سه بخش هنری، رایانه ، مکتوب، علوم قرآنی و نیز یک بخش جنبی ، به ارایه آخرین دستاوردهای هنری و تکنیکی روز می پردازد. در بخش هنری نمایشگاه قرآن مجید ، بیش از پنجاه اثر هنری قرآنی از اساتید مشهور ارایه شده ، در بخش رایانه نیز نزدیک به 40 نرم افزار قرآنی ، تولید مراکز تحقیقاتی جمهوری اسلامی ایران در معرض دید علاقمندان قرار گرفته است.

همچنین در بخش مکتوب و علوم قرآنی نیز حدود 700 جلد کتاب با عناوین مختلف از جمله : تفسیر ، ترجمه، معارف، آموزش و قرآنهای نفیس چاپ شده در داخل کشور ارایه شده است.

در بخش جنبی این نمایشگاه اشعار، ترجمه و نظرات اندیشمندان و شاعران بزرگ آلمان مانند فریدریش روکرت، راینا ریلکه و گوته پیرامون قرآن کریم به نمایش گذاشته شده است که با استقبال آلمانیهای مراجعه کننده روبرو شده است.

رمز ماندگاری هنر ایرانی

سیر تاریخی نقاشی ایرانی پایبندی به سنت در کنار ابتکار و نو آوری و تاثیر پذیری از فرهنگ های خارجی بوده، و سیر تکاملی نقاشی ایرانی غالبا در چارچوب مفاهیم دورنی هنرمندان شکل گرفته است. از قدیمی ترین آثاربه جای مانده تا به امروز در هنر ایران، دو خصوصیت ممتاز به چشم می خورد: هنرمندان کمال مطلوب(Ideal) را بر واقعیت ، و از طرف دیگر سادگی و خلاصه نگاری (Stylization) را بر طبیعت گرایی ترجیح داده اند. هنرمندان تمایل داشته اند آن چیزی را که می خواستند، نمایش دهند تا آن چیزی که ما مشاهده می کنیم ؛ این مطلب می رساند که دید هنرمند نسبت به واقعیات با دید ما متفاوت است. این ویژگی ها در هنر ایران همواره قابل مشاهده است. برای رسیدن به ارزشهای نقاشی ایرانی باید به مهمترین عامل رشد و تکامل آن ، که همانا ارتباط نزدیک با فرهنگ و سنتهای این سرزمین است، توجهی شایان شود. عنایت به فرهنگ و سنتهای این سرزمین، و از طرفی دیگر ابتکار و نو آوری است که مایه اصلی تحول محسوب می شوند و نقش مهمی را در بقای میراث هنری ایفا می کنند.