استرس و کاهش هورمون مردانه
به گزارش خبرگزاری فرانسه ریچارد پتی، رئیس پزشکی یک کلینیک برجسته سلامت مردان در لندن در این باره می گوید: "استرس مزمن ناشی از نگرانی های مالی مکرر یا کار کردن برای ساعات طولانی، باعث کاهش میزان هورمون جنسی مردانه یا تستوسترون می شود."
بررسیهای قبلی نشان داده بود که میزان کم تستوسترون ممکن است به افزایش خطر دیابت، پوکی استخوان و افسردگی بیانجامد و میزان بالای آن با افزایش میل جنسی همراه است. تستوسترون نه تنها بر سلامت بدنی مردان تاثیرگذار است، بلکه بر جنبه های روانی و عاطفی و کیفیت زندگی آن ها هم موثر است.
پتی می گوید: "هنگامی که یک مرد تحریک پذیر یا تندخو می شود، ممکن است به سادگی آن را به اثرات سالمندی نسبت دهند.
در کوتاه مدت، استرس ممکن است میزان تستوسترون را افزایش دهد و این امر به نوبه ی خود می تواند باعث شود که افراد به فشارها یا موقعیت های جدید، واکنش سریعی نشان دهند.
از طرف دیگر استرس مزمن که بدن را در یک حالت تهدید دایمی نگاه می دارد و یک عارضه رایج زندگی مدرن است، عامل عمدهای در کاهش تستوسترون است."
استرس ناشی از بحران اقتصادی جهان ممکن است میزان تستوسترون را در مردها کاهش دهد.
میزان کم تستوسترون به خواب آلودگی، تحریک پذیری، فقدان تمرکز و کاهش میل جنسی میانجامد.پتی توصیه می کند مردان با استراحت کردن، خوردن غذای سالم و ورزش کردن، میزان استرس شان را کاهش دهند.
تستوسترون، هورمونی است که به وسیله بیضه ها تولید می گردد و باعث ایجاد صفات ثانویه جنسی در مردان می شود.
این هورمون با کارکرد جنسی، گردش خون، توده عضلانی، تمرکز ذهنی، خلق و خو و حافظه ارتباط دارد.
یک تحقیق جدید روی چهار هزار مرد سالمند در استرالیا هم نشان داده است که میزان تستوسترون در میان افرادی که افسرده بوده اند، پایین تر بوده است، و این امر به نوبه ی خود می تواند به کاهش هورمون جنسی استرادیول (که دارای خواص ضد افسردگی است) بیانجامد.
منبع: بی.بی.سی
ترجمه: دکتر علی ملائکه
*مطالب مرتبط:
آیا مردان سالمند باید تستوسترون مصرف كنند؟11 نکته درباره تستوسترون درمانی
خوراکیهای فوقالعاده برای آقایان
علائمی که آقایان باید جدی بگیرند
داروها عامل 25 درصد از ناتوانیهای جنسی هستند
بخش تغذیه و سلامت تبیان