برای جذب بهتر مکمل ویتامین D چه کنیم؟
ویتامین D یک ویتامین محلول در چربی است و برای جذب کلسیم و در نتیجه رشد و استحکام استخوانها و دندانها در بدن لازم است. همچنین برای انعقاد خون و عملکرد مطلوب غده تیروئید مهم است.
حال به شما می گوییم که چگونه جذب مکمل ویتامین D را افزایش دهید:
1- مکمل ویتامین D را همراه با کلسیم بخورید.
2- از مصرف روغنهای معدنی همراه با مکمل ویتامین ویتامین D خودداری کنید، زیرا با جذب ویتامین D تداخل میکنند.
3- از مصرف بیش از حدّ داروهای آنتی اسید خودداری کنید، زیرا آنها نیز با جذب ویتامین D تداخل میکنند. اگر دچار ناراحتی معده دائمی هستید، در مورد مصرف داروهای آنتی اسید با پزشک خود مشورت کنید.
4- داروهای مصرفی خود را بررسی کنید. بعضی از آنها با جذب ویتامین D تداخل میکنند، مثل کورتیزون و سایر داروهای استروئیدی.
5- هنگام مصرف داروهای دیورتیک (ادرارآور) مراقب باشید، زیرا این داروها نسبت ویتامین D به کلسیم را در بدن به هم میزنند.
6- اگر بیماری کبدی، کیسه صفرا یا معدی رودهای دارید، مقدار نیاز خود به ویتامین D را مشخص کنید، زیرا این بیماری ها با جذب ویتامین D تداخل میکنند.
تذکرات:
1- ویتامین D در مواد غذایی مختلفی مانند زرده تخم مرغ، روغن کبد ماهی، کره حیوانی، ماهی های چرب، خامه، شیر و لبنیات غنی شده با ویتامین D و جگر وجود دارد.
2- سبزیجاتی مثل جعفری، یونچه، دم اسبی و گزنه، دارای ویتامین D هستند.
3- مقدار دوز مصرفی مکمل ویتامین د، 400 واحد بینالمللی در روز است.
4- کپسول روغن کبد ماهی، منبع غنی ویتامین D است که می توانید تحت نظر پزشک آن را مصرف کنید.
5- برای تامین ویتامین D به طور طبیعی، سه بار در هفته و هر بار حداقل به مدت 15 دقیقه در معرض تابش نور مستقیم خورشید قرار بگیرید. برای این کار قبل از ساعت 10 صبح و بعد از 2 بعداز ظهر بیرون بروید، ولی بین ساعات جلوی آفتاب نروید، چون شدت تابش اشعههای خورشید زیاد است.
6- خورشید زمستان ممکن است قدرت کافی را برای ساخت ویتامین D مورد نیاز نداشته باشد، مخصوصاً اگر در مناطقی از زمین زندگی میکنید ( مناطق شمالی) که طول مدت روز در آنجا کوتاه است.
7- مقادیر بالای مکمل ویتامین D را مصرف نکنید، مگر تحت نظر پزشک، زیرا دریافت مقادیر زیاد ویتامین D، در بدن شرایط سمی (مسمومیت زا) ایجاد می کند و عوارض دارد.
8- اگر هر نوع سوال یا نگرانی در این باره داشتید، قبل از اینکه هر نوع اقدامی در رابطه با سلامتی یا تغذیه خود انجام دهید، با یک پزشک یا متخصص تغذیه، مشورت کنید. اطلاعات بالا نمیتواند جایگزین توصیهها یا درمانهای پزشکی شود.
نیره ولدخانی – کارشناس علوم تغذیه
سایت تبیان
*مطالب مرتبط:
مصرف مکمل ویتامین و املاح مفید است؟