تبیان، دستیار زندگی
اولین سه شنبه ماه می میلادی به نام روز جهانی آسم نامگذاری شده است که امسال مصادف با 5 ماه می 2009 میلادی (15 ادریبهشت 1388) می باشد...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

علایم آسم اوایل صبح و عصرها تشدید می شود

آسم و ریه ها

اولین سه شنبه ماه می میلادی به نام "روز جهانی آسم" نامگذاری شده است که امسال مصادف با 5 ماه می 2009 میلادی (15 ادریبهشت 1388) می باشد.

شعار امسال روز جهانی آسم (سال 2009) جمله ی زیر است:

"شما می توانید بیماری آسم خود را کنترل نمایید."

دکتر "نجم الدین کلانتری" فوق تخصص آسم و آلرژی در آستانه روز جهانی آسم در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا ، به افراد و به خصوص کودکان توصیه کرد، در ساعات اولیه صبح و عصرها کمتر بیرون بیایند و اگر در منزل هستند نیز بهتر است در این ساعات پنجره ها را ببندند.

وی گفت: در ساعات بین 3 تا 7 بعد ازظهر میزان ذرات و گرده های موجود در هوا در بیشترین حد خود قرار دارد و در صورت امکان باید در این ساعت ها در خانه ماند و پنجره ها را بسته نگه داشت.

کلانتری گفت: عوامل موثر در بروز آسم، ژنتیکی و محیطی هستند. فردی که از استعداد ژنتیکی ابتلا به آسم برخوردار است، در مواجهه با یک سری عوامل محیطی که شامل عوامل داخل و بیرون منزل است، علایم بیماری اش تشدید می شود.

با توجه به اینکه آلاینده ها و گرده های گیاهان موجود در هوا در اوایل صبح و عصرها در بالاترین میزان خود قرار دارد، علایم بیماری آسم نیز در این ساعت ها بیشتر بروز می کند.

عوامل مستعد کننده آسم در داخل منزل شامل بوی پخت و پز غذاها، مایت ها (جانور ریزی که در محیط های مرطوب یافت می شود)، دود سیگار و بوی انواع افشانه های خوشبو کننده و مواد شوینده و تمیز کننده است.

این متخصص آسم و آلرژی با اشاره به این که زندگی در آپارتمان ها و منازل کوچک نیز در تشدید علایم آسم موثر است، گفت: آلودگی ناشی از پخت و پز غذاها در فضاهای بسته و کوچک منازل، خود عاملی برای تشدید آسم است.

آلودگی هوا

وی در خصوص عوامل بیرون از منزل نیز یادآور شد: هوای سرد، گرده گل و گیاهان به خصوص در فصل بهار ، آلاینده های موجود در هوا که ناشی از دود خودروها است و سکونت در محل های شلوغ و پُر ترافیک از جمله در حاشیه اتوبان ها، علایم آسم را تشدید می کند.

متخصص آسم و آلرژی یادآور شد: میزان شیوع آسم در جوامع روستایی 5 درصد و در جوامع شهری 15 درصد است که در برخی مطالعات در شهر تهران، گاهی میزان شیوع آسم تا حدود 30 درصد اعلام شده است.

کلانتری با اشاره به این که مهم ترین عامل در پیشگیری از آسم، عدم مجاورت با عوامل محیطی تشدید کننده ی آسم است، گفت: برای درمان نیز استفاده از افشانه ها، بهترین درمان است که باید تحت نظر پزشک متخصص استفاده شود.

این متخصص آسم و آلرژی تصریح کرد: نکته مهم در مورد درمان آسم این است که این بیماری با یک نسخه قابل درمان نیست و درمان آن نیاز به پیگیری های مداوم دارد، طوری که تنها قطع سرفه ، دلیل بر بهبود بیماری نیست.

*مطالب مرتبط:

راه های درمان آسم

آسم و انواع آن

علائم بیماری آسم و تشخیص آن

آسم چیست؟

از هر3 کودک، یکی آسم دارد

چرا آسم کودکان، در بزرگسالی دوباره عود می‌کند

کودکان مبتلا به آسم را از ورزش کردن منع نکنیم 

بیماران آسمی در دندانپزشکی چه کنند؟

ماهی و سبزی؛ پیشگیری از آسم

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.