درمان سوزش معده
بیست سال پیش، برای درمان زخم معده از كِرِم هایی استفاده می شد كه چربی و كلسترول بالایی داشتند، در نتیجه باعث بروز حملات قلبی می شدند. ولی امروزه برای درمان زخم معده، از آنتی بیوتیك استفاده می شود.
سال 1983، دكتر باری مارشالBarry Marshall متوجه شد كهعامل ایجاد زخم معده، عفونت ایجاد شده توسط هلیكو باكتر پیلوری است و می توان با مصرف آنتی بیوتیك آن را درمان كرد. ولی بقیه او را مسخره كردند و به این حرف او خندیدند.
اما اكنون مردم این مسئله را قبول دارند و می دانند
هر كسی كه دارای زخم و سوزش معده باشد و آزمایش خونی او نیز برای هلیكو باكتر مثبت باشد، بایستی آنتی بیوتیك مصرف كند.تحقیقات اخیر نشان داده كه 19 نوع میكروب در معده انسان زندگی می كنند. این میكروب ها در بزاق دهان نیز وجود دارند، بنابراین می توانند با بوسیدن منتقل شوند. انواع هلیكوباكتر در معده سگ، گربه، خوك، میمون، موش، مرغ و سایر پرندگان كشف شده است.
روش های استاندارد برای درمان سوزش و زخم معده:
- مصرف كلاری ترومایسین (Clarithromycin)500 میلی گرمی ، روزی دو بار به مدت یك هفته.
- مصرف مترونیدازول (Metronidazole)500 میلی گرمی، روزی دو بار به مدت یك هفته.
- مصرف اُمپرازول (Omeperazole)20 میلی گرم یك بار در روز.
وقتی شخصی سوزش معده داشته باشد ولی عفونتی در او دیده نشود، شاید پزشك تشخیص دهد كه بهGERD 1مبتلاست و بایستی همواره داروهای معده را برای تسكین درد مصرف كند.
برای تشخیص این بیماری، ابتدا بایستی توسط پزشك دو نوع آنتی بیوتیك و یك نوع داروی معده حداقل به مدت یك هفته برای فرد تجویز شود.
اگر آنتی بیوتیك ها علائم سوزش را كاهش ندادند، فرد باید آمپی سیلین و یك نوع داروی معده را به مدت شش هفته مصرف كند.
اگر باز هم جواب نداد و سوزش معده ادامه داشت، پزشك می تواند تشخیص دهد كه فرد دارایGERD* است كه درمانی هم برای آن وجود ندارد.
پی نوشت :
*GastroEsophaggeal Reflex Disease : در این بیماری محتویات درون معده به مری برمی گردد كه به علت ضعیف بودن ماهیچه بین مری و معده می باشد یعنی این دریچه به درستی نمی تواند بسته شود. همچنین باعث التهاب مری می شود.