تبیان، دستیار زندگی
زنان شاعر از کشور های فارسی زبان در همایش کارنامه ی صد سال شعر زبان فارسی سرا حضور می یابند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

همایش صد سال شعر زنان فارسی‌سرا

 شعر

زنان شاعر از كشورهای فارسی‌زبان در همایش ‌كارنامه‌ی صد سال شعر زنان فارسی‌سرا حضور می‌یابند.

به گزارش سرویس فرهنگی خبرگزاری زنان ایران (ایونا)، فاطمه راكعی - دبیر همایش یادشده - با اعلام این خبر عنوان كرد: همایش بین‌المللی كارنامه‌ی صد سال شعر زنان فارسی‌سرا با حضور زنان شاعر از شبه‌ قاره‌ی هند ، تاجیكستان ، افغانستان و احتمالا كشورهای دیگر در هفته‌ی نخست خردادماه در دانشگاه الزهرا (س) برگزار خواهد شد.

او در این‌باره افزود: با صحبت‌هایی كه با نهادهای مسؤول شده است، ما زنان برجسته‌ی شاعر فارسی‌زبان را از كشورهای حوزه‌ی زبان فارسی برای حضور در همایش دعوت می‌كنیم تا بتوانیم از این رهگذر، گامی هم برای آشنایی بیش‌تر با شاعران زن فارسی‌زبان بیرون از ایران برداریم.

راكعی در تبیین اهداف برگزاری این همایش گفت: به دلیل این‌كه جای خالی همایشی علمی را در این زمینه احساس می‌كردیم، برگزاری آن را ضروری دیدیم و در این مسیر گام برداشتیم.

این ضرورت از آن‌جا ناشی می‌شود كه با وجود حضور پررنگ زنان از آغاز دوران معاصر در عرصه‌ی ادبیات، كم‌تر به آن‌ها اعتنا شده است و و با وجود نقش‌آفرینی كه در پیش‌برد ادبیات ما در دوران معاصر داشته‌اند، متأسفانه با آن جدیتی كه لازم بوده، به آن‌ها پرداخته نشده و از سوی منتقدان، جایگاه آن‌ها خوب شناخته نشده است؛ از همین‌رو برای پاسخ به این ضرورت، با برگزاری همایش، تصمیم به برداشتن گامی در این مسیر داریم.

این شاعر معتقد است: برخورد سیلقه‌یی در تاریخ‌نگاری و وقایع‌نگاری ادبیات زنان سبب شده كه همواره بخشی از ادبیات زنان ایران دیده نشود و در واقع در بررسی‌ها، به جای آن‌كه ادبیات ملاك باشد، پرسش از خاستگاه فكری و ایدئولوژیك زن شاعر مورد توجه بوده است كه این سبب شده به جریانی از شعر زنان به درستی پرداخته نشود.

ما در برگزاری این همایش تأكید داریم مركز همه‌ی مباحث در بررسی شعر زنان فارسی‌سرا در یك‌صد سال اخیر، شعر باشد؛ نه هیچ چیز دیگر.

او در ادامه اظهار كرد: فراخوان همایش برای بررسی یك‌صد سال كارنامه‌ی شعر زنان فارسی‌سرا از اواخر بهمن‌ماه سال گذشته در دانشگاه‌ها و برخی از سایت‌های دانشگاهی - هنری منتشر شده است و علاقه‌مندان تا نیمه‌ی اردیبهشت فرصت ارسال مقاله‌های تحقیقی - انتقادی‌شان را دارند.

از همین جا هم از همه‌ی استادان، صاحبان قلم و منتقدان در خوانش و نقد شعر زنان دعوت ‌می‌شود.

به گفته‌ی راكعی، تا كنون بیش از50 مقاله به دبیرخانه‌ی همایش واقع در مرکز تحقیقات شعر و هنر دانشگاه الزهرا (س) ارسال شده است كه با پایان یافتن مهلت ارسال آثار، كار داوری مقاله‌های رسیده توسط اعضای هیأت‌علمی همایش آغاز می‌شود.

او برگزاری نمایشگاهی از آثار برجسته‌ی شعر زنان و آثار نقد در این حوزه و همچنین برپایی شب شعر زنان را از برنامه‌های جنبی همایش عنوان و ابراز امیدواری كرد ، مقالات ارائه‌شده در همایش در چند مجلد به عنوان آثار مرجع درباره‌ی شعر زنان پارسی‌سرا منتشر شود.

این همایش با همكاری پژوهشكده‌ی شعر و هنر دانشگاه الزهرا (س)، فرهنگستان هنر، معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورای گسترش زبان و ادب فارسی و انجمن شاعران ایران برگزار می‌شود.


همشهری آنلاین

تهیه و تنظیم : بخش ادبیات تبیان