تبیان، دستیار زندگی
مدیر موسسه بوستان كتاب با توجه به ركود اقتصادی در برخی از بخش‌ها، وضعیت چاپ و نشر كتاب را در حد مطلوب دانست و اظهار داشت: این موسسه علاوه بر انتشار 522 عنوان كتاب در سال گذشته، موفق به كسب عنوان برتر در 15 جشنواره‌های مختلف شد
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

كارنامه موسسه بوستان كتاب در سال 87

انتشار 522 كتاب و كسب 15 جايزه جشنواره‌‌ها

انتشار 522 كتاب و كسب 15 جایزه جشنواره‌‌ها

مدير موسسه بوستان كتاب با توجه به ركود اقتصادي در برخي از بخش‌ها، وضعيت چاپ و نشر كتاب را در حد مطلوب دانست و اظهار داشت: اين موسسه علاوه بر انتشار 522 عنوان كتاب در سال گذشته، موفق به كسب عنوان برتر در 15 جشنواره‌هاي مختلف شد.

\

حجت‌الاسلام سيد محمدكاظم شمس در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، وضعيت چاپ و نشر كشور را در سطح مناسبي دانست و گفت: با توجه به ركودي كه در ساير بخش‌هاي اقتصادي كشور وجود داشت، صنعت نشر نيز با مشكلاتي مواجه شد اما توانست به خوبي اين بحران را پشت سر گذارد.

وي با اشاره به پيشرفت بين 5 تا 9 درصدي فعاليت‌ اين موسسه در زمينه تجديد چاپ‌ كتاب‌ها و انتشار كتاب‌هاي چاپ اول گفت:‌ موسسه بوستان كتاب علاوه بر فعاليت‌هاي چاپ و نشر، در حوزه عرضه و توزيع محصولات نيز توانست مطابق برنامه‌هايي كه از قبل طراحي كرده بود، عمل كند.

حجت‌الاسلام شمس با بيان اين كه بوستان كتاب، سال گذشته 552 عنوان كتاب منتشر كرد، اظهار داشت: 124 عنوان از اين آمار، چاپ اول و 428 عنوان نيز در شمار آثار تجديد چاپ شده اين موسسه بودند.

وي شمارگان مجموعه آثار منتشر شده اين موسسه در سال گذشته را يك ميليون و سيصد هزار نسخه ذكر كرد و گفت: سال گذشته متوسط شمارگان كتاب‌هاي بوستان كتاب 2350 نسخه بود.

مدير موسسه بوستان كتاب افزود: از مجموع كتاب‌هاي منتشر شده اين موسسه در سال گذشته، 106 عنوان تأليفي و ساير موارد تحقيق و ترجمه بود كه از اين آثار 82 عنوان در شمار آثار تخصصي، 25 اثر در زمره كتاب‌هاي عمومي و 17 عنوان مختص كودكان و نوجونان بودند.

وي كتاب «روابط سالم در خانواده» نوشته داود حسيني را پر فروش‌ترين كتاب موسسه فرهنگي بوستان كتاب در سال 78 عنوان كرد و گفت: كتاب «احكام بانوان» نيز با 46 بار چاپ و شمارگان 23 هزار نسخه، بالاترين ميزان چاپ را به خود اختصاص داد.

حجت‌الاسلام شمس، هدف موسسه بوستان كتاب را تبيين خردمندانه وحي، قرآن و اهل‌بيت(ع) در آثار مكتوب عنوان كرد و گفت: براي رسيدن به اين هدف، ملاك‌ها و ضوابطي را تعيين كرده‌ايم كه همچنان آنها را بازنگري مي‌كنيم.

وي با تأكيد بر اين كه موسسات بايد از معيارها و ضوابط خاصي در چاپ و انتشار كتاب‌ها پيروي كنند، گفت: تعريف مشخصي از ملاك‌ها وجود دارد نظير اين كه اثر بايد روشمند باشد، در تهيه آن از منابع اصيل استفاده شود و بحث مخاطب‌شناسي و در نظرگرفتن نيازهاي جامعه نيز در اولويت‌ انتشار يك اثر مكتوب قرار گيرد.

وي همچنين از تصميم اين موسسه براي گسترش سيستم اطلاع‌رساني از طريق پيامك خبر داد و گفت: ارسال خبر انتشار كتاب‌هاي اين موسسه از طريق پيامك از ارديبهشت سال 86 تاكنون به بيش از  7000 نفر از مخاطبان انجام مي‌شود.

وي انتشار 120 عنوان كتاب چاپ اول را كه قرارداد تاليف آنها منعقد شده است، از ديگر برنامه‌هاي سال 88 اين موسسه عنوان كرد و گفت: همچنين قرار است امسال چاپ و انتشار مجموعه چهار جلدي «تفسير راهنما» پايان يابد. «تفسير راهنما» مجموعه فرهنگ قرآني  است كه تاكنون 20 جلد آن منتشر شده و 10 جلد ديگر آن نيز امسال منتشر خواهد شد.