سرمایی یا گرمایی
دمای محیط
بهترین دما برای زندگی این ماهیها از حدود 10تا 25 درجه سانتیگراد است. دمای محیط هرگز نباید ناگهانی تغییر کند. تغییر تدریجی و ملایم دمای محیط یا آب برای آنها قایل تحمل است.
نور
ماهیهای قرمز کوچک نیز همانند سایر حیوانات یا گیاهان احتیاج به نور خورشید دارند. محل نگهداری آنها باید به گونهای باشد که تغییر روز و شب در آن احساس شود. هرگز آنها را در زیر نور آفتاب مستقیم و شدید قرار ندهید.
سایر شرایط:
ریختن شن یا ماسه کف ظرف میتواند حس بودن در منزل را برای این ماهیها بیشتر کند. دقت کنید که بیش از دو یا سه سانتیمتر ارتفاع ماسه کف ظرف نباشد؛ چرا که در غیر این صورت می تواند محیط خوبی برای رشد خزه و باکتریها باشد. همچنین باید از ماسهای استفاده کنید که لبههای تیز نداشته باشد تا باعث زخمی شدن ماهیها نشود. در این رابطه هرگز از ماسههای رنگ شده استفاده نکنید.
بررسی رفتار
حداقل روزی دو نوبت یک دقیقهای به رفتار ماهیهای خود توجه کنید به این ترتیب میتوانید حرکتهای غیرمعمول آنها را تشخیص دهید. در صورت بروز مشکل در رفتار آنها اگرعلاقهمند باشید میتوانید از متخصصین نگهداری ماهی برای درمان آنها مشورت بگیرید. مطمئن باشید اگر موارد بالا را عایت کنید. مشکل خاصی برای آنها پیش نخواهد آمد.
در انتها یادآور میشویم که:
هر ماهی قرمز برای ماندگاری طولانی، حداقل به یک لیتر آب نیاز دارد که روزانه باید تعویض شود.
ظروف نگهداری ماهی نیز باید به صورت دورهای شسته شود و با استفاده از محلول نمک طعام 3درصد یا ترکیبات آمونیوم و سایر مواد مجاز، ضد عفونی شده و پس از شستن کامل موارد ضدعفونی، مورد استفاده قرار گیرند.
بیغذایی، کمبود اکسیژن، تجمع گازهای سمی و یا استفاده از آب کلردار، موجب کوتاهی عمر یا مرگ ماهیها میشود.
در صورت بروز هر نوع علایم و ناراحتی در ماهی زینتی، ماهی بیمار باید بلافاصله از سایر ماهیها جدا شود.
امیدوارم ماهیهای زیبای شما تا سال آینده و حتی سالهای بعد سالم بمانند و دوباره سرسفرهی عید از آنها استفاده کنید.
برگرفته از مجله: سلام بچهها
تنظیم برای تبیان: مریم فروزان کیا
********************************
مطالب مرتبط
