تبیان، دستیار زندگی
خ به کار خود پایان داد روز دانشجو و دغدغه دانشجویان برای نمایشنامه نویسی نمایشگاه عکس شهدا در دانشگاه رازی کرمانشاه نامزدهای جایزه ادبی یلدا نمایشگاه زیتون سرخ به کار خود پایان داد تهران- نخستین نمایشگاه زیتون سرخ که در محل ل...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

خبر هنری( 17 آذر)

نمایشگاه زیتون سرخ به کار خود پایان داد

تهران- نخستین نمایشگاه زیتون سرخ که در محل لانه جاسوسی سابق آمریکا در تهران برگزار شده بود به کار خود پایان داد.

به گزارش واحد مرکزی خبر، نمایشگاه زیتون سرخ با هدف همدردی با مردم مظلوم فلسطین و افشای جنایات رژیم صهیونیستی برگزار شد و در بخشهای مختلف آن مراحل شکل گیری صهیونیزم و رژیم صهیونیستی به نمایش گذاشته شد.

صهیونیزم و تبلیغات، ویژگی های قوم یهود، مردم فلسطین ، کودک و فلسطین از جمله بخشهای دیگر این نمایشگاه بود.

روز دانشجو و دغدغه دانشجویان برای نمایشنامه نویسی

خبر گزاری دانشجویان ایران- تهران

سرویس فرهنگی، هنری- تهران

دانشجویان تئاتر درباره این پرسش که چرا مسایل و مشکلات روز دانشجویی و اجتماعی در تئاتر دانشجویی نمود کم رنگی دارد، این گونه پاسخ دادند:

- دانشجویان، بیشتر کارهایی را اجرا می کنند که قبلا نوشته شده و مسایل اجتماعی معمولا دغدغه بچه های تئاتر نیست.

یک دانشجوی کارگردانی معتقد است فضای دانشگاه هنر به گونه ای نیست که دانشجویان به سیاست یا مسایل اجتماعی بپردازند و دانشجویان بیشتر به فلسفه گرایش دارند، چون نمایش نامه های فلسفی جهان مشمول تر هستند در حالی که مسایل اجتماعی یا سیاسی محدود هستند.

دانشجوی دیگری معتقد است: تئاتر در ایران با مردم کاری ندارد و به فکر مشکلات آنان نیست، حس می کنیم در تاریکی و جهالت قرار داریم.

نمایشگاه عکس شهدا در دانشگاه رازی کرمانشاه

نمایشگاه عکس شهدا در نهم آذر ماه ، به مدت یک هفته در دانشکده ادبیات دانشگاه رازی کرمانشاه بر پا شد. بهزاد شهبازی مسئول دانشکده ادبیات رازی کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، هدف از برگزاری این نمایشگاه را آشنایی جوانان با ایثار و فداکاری شهدا عنوان کرد و گفت: قصد داریم شهدا را به جوانانی که به دنبال مسایل ظاهری و پوچ هستند بشناسیم و فرهنگ شهدا را در بین جوانان احیا کنیم که اگر این فرهنگ جا انداخته شود، بسیاری از مشکلات مرتفع می گردد و هیچ قدرتی به خود اجازه حمله به کشور ما را نمی دهد.

وی افزود: یکی از مشکلات ما برای برپایی این نمایشگاه، مشکل تامین مکان مورد نیاز بود که به سختی توانستیم مکانی هر چند نامناسب ، برای بر پایی نمایشگاه مهیا کنیم.

شهبازی گفت: قصد داریم ترم آینده نمایشگاه پر بار تری ، در فضایی گسترده تر برگزار کنیم و از وصیت نامه های شهدا نیز که جذبه وتاثیر بیشتری دارد استفاده نماییم.

لازم به ذکر است، نمایشگاه عکس شهدا، قسمت رایانه، سی دی های مذهبی و تفسیری، بخش فیلم های دفاع مقدس و بخش فروش پلاک و عکس های مذهبی ، قسمتهای مختلف این نمایشگاه را تشکیل می دهند.

نامزدهای جایزه ادبی یلدا

فهرست نام های 10 نفر از نامزدهای دریافت اولین جایزه ادبی یلدا در زمینه رمان و داستان کوتاه اعلام شد. به گزارش واحد خبر مرکز دانشجویان  ایران (ایسنا)، هیئت داوران اولین جایزه ادبی یلدا پس از بررسی نزدیک به 200 اثر داستانی در زمینه رمان و داستان کوتاه از نویسندگان فارسی  زبان، 10 اثر برگزیده خود را انتخاب کردند که به ترتیب الفبا عبارتند از:

در بخش رمان:

اسفار کاتبان/ ابو تراب خسروی/ 1379، بانوی لیل/ محمد بهارلو/ 1380، برهنه در  باد/ محمد محمد علی/ 1379، تهران شهر بی آسمان/ امیر حسین چهل تن/1380، چراغ ها را من خاموش می کنم/ رویا پیر زاد/ 1379، ساعت گرگ و میش/ محمد رضا پور جعفری/  1378، شاه کلید/ جعفر مدرس صادقی/ 1378،  طلسم/ شهلا پروین روح/ 1378،   کولی کنار آتش/ منیر روانی پور/ 1378 و نیمه غایب/ حسین سنا پور/1380.

در بخش داستان کوتاه:

باران های سبز/ رضا جولانی/ 1380، پیاده روی در هوای آزاد/ سعید عباسپور/ 1380، تمام زمستا ن مرا گرم کن/ علی خدایی / 1380،   توفان زیر پوست/ فرزانه کرم پور/ 1380 ، عصر نسکافه/ منصوره شریف زاده 1380، غریبه در بخار نمک/ احمد آرام / 1380، کنسرت تارهای ممنوعه/ حسین مرتضایان آبکنار/ 1378، لالایی لیلی/ حسین عامری/ 1380،  همسران/ سیامک گلشیری/ 1379،  هولا ... هولا/ ناتاشا امیری/1380.

گفتنی است: جایزه ادبی یلدا قرار است به همت دو ناشر خصوصی، هر ساله به بهترین اثر داستانی منتشر شده فارسی در همان سال، تقدیم شود. برای دوره  اول این جایزه ، محدوده  زمانی سال های 1378 تا 1380 در نظر گرفته شد.