من را هم بشمارید!
سرشماری با تعیین آمار جمعیت تقریباً در تمام کشورهای جهان هر چند وقت یک بار انجام میگیرد. دقیقاً مشخص نیست که نخستین سرشماری چه زمان و چگونه صورت گرفت. ولی مطمئناً انسان پس از آنکه شروع به زندگی گروهی و اجتماعی کرد، به اهمیت و لزوم سرشماری پی برد. راستی چرا سرشماری انجام میشود؟
سرشماری، آمار دقیقی از نسبت جمعیت شهری به روستایی ارائه میدهد. علاوه بر این، سرشماری در بهبود قوانین و مقررات، اوضاع اقتصادی، اجتماعی و غیره نیز موثر است
این کار در زمانهای مختلف، دلایل متفاوتی داشته است. در زمانهای قدیم، پادشاهان و سلاطین به کمک سرشماری، تعداد کسانی را که در صورت بروز جنگ باید به سپاه فراخوانده میشدند، برآورد میکردند.
دلیل دیگر سرشماری، تعیین میزان درآمد دولت بود. این دو مورد عمدهترین دلایل سرشماری در زمانهای قدیم بودند؛ ولی امروزه سرشماری به دلایل مهمتری صورت میگیرد.
سرشماری با تعیین آمار جمعیت تقریباً در تمام کشورهای جهان هر چند وقت یک بار انجام میگیرد
آگاهی از میزان جمعیت به دولت کمک میکند تا در مورد اشتغال بهداشت، تحصیل و غیره تصمیمات بهتر و درستتری اتخاذ کند. به کمک سرشماری میتوان به میزان کاهش یا افزایش جمعیت پی برد. آگاهی از میزان زاد و ولد و رشد جمعیت به تصمیمگیریهای درست درباره نیازهای آینده شهروندان کمک میکند. سرشماری، آمار دقیقی از نسبت جمعیت شهری به روستایی ارائه میدهد. علاوه بر این، سرشماری در بهبود قوانین و مقررات، اوضاع اقتصادی، اجتماعی و غیره نیز موثر است.
چرا چطور چگونه؟
********************************
مطالب مرتبط
چرا اجسام داغ، ما را میسوزانند؟
