تبیان، دستیار زندگی
صرع بیماری نیست، بلکه ناشی از یک بیماری است. صرع از مشکلات سیستم عصبی می باشد که با بیهوشی و یا تشنج همراه با بیهوشی نمایان می شود...
بازدید : 58217
زمان تقریبی مطالعه : 6 دقیقه

صرع بیماری نیست

ویتامین های لازم برای مصروعین

املاح لازم برای مصروعین

اسیدهای آمینه لازم برای مصروعین

هورمون های لازم برای مصروعین

آیا یک فرد مصروع باید رژیم غذایی خاصی را رعایت کند؟

درمان های طبیعی برای صرع

اثرات سوء داروهای ضد صرع

نکات لازم برای مصروعین

ارتباط عصبی

صرع بیماری نیست، بلکه ناشی از یک بیماری است. صرع از مشکلات سیستم عصبی می باشد که با بیهوشی و یا تشنج همراه با بیهوشی نمایان می شود.

تشنج به علت قطع ناگهانی فعالیت زیاد مغز و یا تورم و چسبندگی و زخم در مغز بوجود می آید.

این نکته را فراموش نکنید که، صرع روی قدرت فکری و ذهنی فرد اثری ندارد.

ویتامین های لازم برای مصروعین

داروهای ضد صرع بر مقدار ویتامین هایB1 ،B2 ، B6، D، E، H ، بتاکاروتن و فولات اثر می گذارند.

توصیه شده است که خانم های باردار مصروع، ویتامین K1 را در ماه های آخر بارداری دریافت کنند.

1- کمبود ویتامین B1 باعث کاهش اشتها، حالت تهوع، مشکلات سیستم عصبی، ضعف عضلانی و انبساط قلب می شود. منابع این ویتامین عبارت است از: سبوس برنج، گوشت، لوبیا، پرتقال، غلات و نخودفرنگی و ... .

2- کمبود ویتامین B2 باعث زخم های پوستی، ریزش مو، بی خوابی، بیماری های عصبی و کم خونی می شود. منابع این ویتامین عبارت است از: مرغ، ماهی، بروکلی، اسفناج و لبنیات و ... .

گوشت و میوه

3- کمبود ویتامین B6 موجب کم خونی، افسردگی، بیماری های پوستی، افزایش فشار خون و بیماری های عصبی می شود. منابع غذایی آن عبارتند از: سبوس گندم، جو، مرغ، گوشت، آواکادوو، برنج قهوه ای، کلم، میوه های خشک و تخم مرغ.

4- ویتامین D در ماهی، شیر و روغن ماهی یافت می شود. اگر کمبود این ویتامین را دید، 10 دقیقه در معرض نور خورشید قرار گیرید.

5- ویتامین E محافظت سلول ها را در برابر رادیکال های آزاد انجام می دهد. این ویتامین برای دیابت، صرع، التهاب استخوان، تخریب عضلانی، برونشیت و ... بسیار مفید می باشد.

6- کمبود ویتامین H (بیوتین) موجب مشکلات مو و پوست، سوزش پا، افزایش کلسترول، افزایش خستگی و افسردگی می شود.

7- کمبود بتاکاروتن موجب آسیب اعصاب می شود. منابع این ویتامین عبارت ست از: هویج، کدوحلوایی، ماهی، شلغم، تخم مرغ و لبنیات و ... .

8- کمبود اسید فولیک موجب کم خونی، اسهال، کمبود اشتها، کاهش وزن، ضعف، سردرد و نامنظمی دراعمال و حرکات می شود. زنانی که قصد باردار شدن دارند و یا باردارند، باید به مقدار کافی اسید فولیک مصرف کنند تا طناب عصبی جنین درست تشکیل شود.

املاح لازم برای مصروعین

کمبود سدیم، کلسیم و منیزیوم باعث تغییرات الکتریکی در مغز و به دنبال آن تشنج و افزایش حملات می شود.

کمبود سلنیوم موجب تخریب بافت مغز می شود.

مقدار زیاد روی و کمبود مس، باعث بدتر شدن و تشدید حملات می گردد (اما در این مورد نیاز به تحقیقات بیشتری می باشد.)

کمبود سدیم در اثر داروهای ادرار آور و تغییرات هورمونی رخ می دهد.

کمبود کلسیم موجب افزایش فشار خون، گرفتگی عضلانی، خرابی دندان، ضربان قلب، پا و پشت درد، بی خوابی و اختلال و بی نظمی اعصاب می شود. کمبود کلسیم ممکن است به خاطر کمبود ویتامین D رخ دهد و یا در اثر بیماری های کلیوی و تغییرات هورمونی و کمبود منیزیوم باشد.

کمبود منیزیوم در اثر فقر غذایی و زیاد نوشیدن مشروبات الکلی و کمبود کلسیم رخ می دهد.

اسیدهای آمینه لازم برای مصروعین

تریپتوفان

1- اسید آمینه تریپتوفان نیز برای درمان بیماران مصروع استفاده می شود. این اسید آمینه باعث آسودگی خیال و تمدد اعصاب، درمان کننده کم خوابی، کاهش عصبانیت و افسردگی، درمان کننده سردردهای میگرنی، بالا بردن فعالیت سیستم ایمنی، کاهش بیماری های قلبی و تنظیم کلسترول خون می شود.

تریپتوفان در گوشت قرمز، لبنیات، آجیل، دانه ها، موز، سویا، تن و بوقلمون یافت می شود.

2- اسید آمینه تورین درمان کننده بیماری های قلب و عروق می باشد، تنظیم کلسترول خون را بر عهده دارد و همچنین کمک کننده خوبی برای مصروعین می باشد. تورین در گوشت و ماهی یافت می شود.

هورمون های لازم برای مصروعین

1- ملاتونین، نوعی هورمون است که در مغز تولید می شود. این هورمون، باعث کاهش حملات در افراد مصروع می شود. همچنین این هورمون برای کاهش عوارض Jet Lag  نیز استفاده می شود. (Jet Lag  یک اختلال موقتی در نتیجه سفر هوایی می باشد.)

2- پروژسترون برای زنان مصروع فایده بسیار دارد، زیرا از حملات دوره ای می کاهد.

آیا یک فرد مصروع باید رژیم غذایی خاصی را رعایت کند؟

اطلاعات در این زمینه بسیار کم است و هنوز نمی دانیم که چه مواد غذایی می تواند جانشین فعالیت های مغز شود، اما مشخص شده که در حدود 70 درصد از مصروعین با داروهای ضد صرع، تشنج خود را کنترل می کنند.

رژیم کتوژنیک

در کودکان به غیر از داروهای ضد صرع از رژیم کتوژنیک نیز استفاده می کنند. این رژیم غذایی شامل مقدار زیادی چربی و مقدار کمی کربوهیدرات می باشد. کالری در این رژیم باید با سن و فعالیت شخص مصروع تناسب داشته باشد تا موجب افزایش یا کاهش وزن نگردد.

باید توجه داشته باشید که این رژیم فاقد ویتامین های لازم می باشد و باعث پوکی استخوان، سنگ کلیه، یبوست و مشکلات چشمی می شود. لذا مصروعین بهتر است همیشه یک رژیم متعادل و متنوع داشته باشند.

درمان های طبیعی برای صرع

* میوه هایی از قبیل: سیب، انجیر و انگور دارای فواید زیادی برای درمان صرع می باشند. آب انگور بیشترین اثر را در این مورد دارد. نوشیدن 2 لیوان آب انگور در روز، به مدت 3 ماه، کمک به درمان صرع می کند.

* آب سبزیجات نظیر آب هویج، آب چغندر و خیار نیز برای مصروعین مفید است. روزانه 1 لیوان آب هویج و نصف لیوان آب چغندر و خیار را برای درمان صرع بنوشید.

* با کمک طب سوزنی، مدیتیشن، یوگا، نفس عمیق کشیدن و کاهش استرس می توان حملات را کم کرد.

اثرات سوء داروهای ضد صرع

هر یک از داروهای ضد تشنج دارای عوارض و خطراتی می باشد. این خطرات عبارتند از:

- در افرادی که فنی توئین (داروی ضد صرع) مصرف می کنند، پوکی استخوان و کمبود ویتامین B1 در خون و در مایع نخاعی زیاد دیده شده است. لذا برای این افراد ویتامین D و کلسیم تجویز می شود.

- ریزش مو

- تهوع

- خواب آلودگی

- آسیب به کبد

- کبودی پوست

نکات لازم برای مصروعین

1- مصروعین باید از اضطراب دور باشند و آسودگی خیال داشته باشند.

2- آنها باید در برنامه روزانه ی خود ورزش کردن در هوای آزاد را قرار دهند.

3- خواب کافی داشته باشند.

4- رژیم غذایی متعادل داشته باشند.

5- داروی خود را فراموش نکنند.

6- به خود اطمینان داشته باشند و ترس و دلواپسی را از خود دور کنند و به طور کلی از زندگی با دیگران لذت برند.

مریم سجادپور- کارشناس علوم تغذیه

*مطالب مرتبط:

صرع، انواع و دلایل ایجاد آن

صاعقه ای در مغز (صرع)

صرع در كلاس درس

صرع(تشنج) و علل ایجاد آن

تاریخچه ی بیماری صرع

راه‌های درمان تشنج و صرع

علایم تشنج و صرع

حمله تشنجی چیست؟

تغذیه در بیماری صرع

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.
63 نظر - 13 پاسخ
UserName
عدد زیر را وارد کنید
کد تایید
نظرات کاربران ( انتشاریافته:76 ,در حال بررسی :0 )
ناشناسناشناس‎1397/11/13‎-‎14:13

بعضب از تشنج هابه علت کمبودویتامین هستش واقعا مثلا من خودم به خاطره کمبودویتامینD هر۱۰روز یه باربه مدت چن ثانیه توخواب دچارش میشدم امابارفع این ویتامین دیگه اینجوری نشدم اگه ارثی نباشه به نظرمن قابل درمان هستش حتمن کسایی ک چنین مشکلی دارن یه چکاب بدن که بدونن چه مشکلاتی دارن.

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
ناشناسناشناس‎1397/11/06‎-‎19:22

صرع بیماری نیست فقط نشانه ای است.صرع فقط برخوردپیام های درون مغزه که باهم برخوردمیکنه وباعث میشه مغزبرای دقایقی ندونه که بایدچی کارکنه.؟ دست وپامیپره و...
من ۱۷ساله صرع دارم.هم درسموخوندم هم ازدواج کردم هم بچه دارم الحمدلله.حتی دربارداریم هم چندبارتشنج کردم.طوریکه بازمین خوردن هام سرم شکست دندونم شکست..
تنهامشکل مصروعین ازدست دادن اعتمادبه نفس اشونه فقط چون ظاهره بدی داره..
خوراکی های سردنخورید.
خسته نشیدو عصبی وداروهافراموش نشه..خودتون مواظب خودتون باشید دیگران مهم نیستن.شمامهم ایدکه بااین مسئله مهم ایدوبهترین هاروایجادمیکنن.

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
ناشناسناشناس‎1397/07/18‎-‎08:31

سلام ، من حدود 20ساله این بیماری دارم ، به مشكلات خیلی زیادی بین این بیماری خوردم از جمله درس خوندن ولی ادامه می دادم تا اونجای كه دوست داشتم به آرزو ام رسیدم هنوز تحت نظر دكتر ام هستم بعضی موقع ها تشنج می كنم ، از این حرف ها بگذریم 15ساله عضو انجمن صرع ایران هستم متسفانه هیچ كمكی به ماها نكردن از جمله برای خریدن قرص ها ، خودم از پول خودم می دهم اینجا با شكر كرد كه قدر ت پرداخت دارم ماهی 1میلیون برای قرص هایم آب می خوره بعضی موقع ها كه در ایران موجود نیست مجبور می شوم از كشور های عربی بگیرم ، اگر می شود تمام حرف های بچه های هر بیماری هست به گوش مسولین برسونین

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
ناشناسناشناس‎1396/08/08‎-‎01:54

سلام همسرمن تابستان 94تشنج کرد که مازیادجدی نگرفتیم که هرسه چهارماه ی بارحمله بهش دست میداد که بعدمشورت بادکتربامصرف داروالان یه ساله که بهش دست نمیده.میخوام بدونم ممکنه دوباره مبتلاشه وعلتش چیه

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
ناشناسناشناس‎1395/09/17‎-‎17:40

سلام خواهر من بیست ساله صرع داره مدرسه رو ترك كرد و افسرده و منزوی شده براش دعا كنید خیلی ناامیده

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
ناشناسناشناس‎1395/06/24‎-‎02:17

سلام من شوهرم 36سالشه واز بچگی صرع داشته والانم هم در ماه2-3بار حمله بهش دس میده 7 ساله ازدواج کردیم اوایل ازدواجمون خیلی حملات داشت اما الان کمتره وزود تموم میشه در حد30ثانیه بااین میخواستم بدون ایا راه درمانی داره که ازاین بیماری خلاص شیم ممنون میشم جواب بدین

پاسخ کاربران به این نظر

ناشناسناشناس‎1399/09/03‎-‎15:54

ورزش و تنفس عمیق خیلی خوبه.

پاسخ
ناشناسناشناس‎1395/04/22‎-‎19:06

سلام چرا بهزیستی از بیماران مبتلا به صرع حمایت نمی کند،و صرع جزو بیماری های خاص نیس

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
ناشناسناشناس‎1394/12/16‎-‎18:31

سلام به همه دوستای خوبم. من تو 9 سالگی اولین حمله تسنج رو تجربه کردم. بعد اون هربار که خواستم قرصم رو قطع کنم دوباره اون اتفاق پیش میومد. اما هیچ وقت احساس کمبودی نکردم. خدا رو شاکر هستم که این بیماری من رو قویتر ساخته. نیومدم این حرفا رو بزنم که بگید چقدر از خود مرسیه فقط میخوام بگم همیشه به این دید بهش نگاه کردم که من یه آدم عادی هستم و حتی قویتر از بقیه... من فوق الیسانس صنایع دارم و جالبه بدونید با همین دیدگاه شاگرد اول شدم. همیشه سخت ترین قدم ها رو برداشتم میدونید چرا؟ چون من یه آدم عادی هستم و بلکه قویتر... واسه همین به این بیماری به چشم یه انگیزه نگاه کردم نه محدودیت . الانم تنها فکر و هدفم بورسیه شدن واسه دگتری تو یه کشور خوب مث کاناداست. با وجود اینکه فرآیند سختیه، مطمئنم از پیش برمیام. هنوز ازدواج نکردم اما به خودم افتخار میکنم که میتونم از خودم به کس دیگه بگم و اون هم به من افتخار کنه، به قوی بودنم. تنها کسی که یه بیمار تشنجی رو درک میکنه یه بیمار تشنجیه دیگه است. من کاملا شماها رو درک میکنم با تمام وجودم. اما بیاین به دنیا و این بیماری یه جور دیگه نگاه کنیم. من کسایی رو میشناسم که بیماریهای سخت دارن و بهترین کارای دنیا رو دارن اداره میکنن. ببخشید بابت پر حرفیم. شاد باشی

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
ناشناسناشناس‎1394/11/12‎-‎01:35

سلام،من فقط شبا فریاد میزدم الان میگن اگه سه سالدچار این حالت نشی دیگه لازم نیس قرص مصرف کنی،درسته یا نادرست؟؟؟

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
ناشناسناشناس‎1394/09/19‎-‎08:45

من 26ساله و علائم شبیه به صرع دارم ولی هر چی داشتم و نداشتن خرج کردم که زندگیم عادی شه اما نشد . بخاطر همین مشکل بیخیال ازدواج شدم و تنها آرزوم مرگه

پاسخ کاربران به این نظر

پاسخ
بیشتر