تبیان، دستیار زندگی
با بهره گیری از تکنولوژی مدرن، بشر امکان تولید انواع مختلف فرآورده های سویا را با طعم های متفاوت دارد. با توجه به فواید سویا در حفظ سلامتی بدن، حداقل برای یک بار هم که شده، آن را امتحان کنید. پروتئین سویا در بعضی مواد غذایی ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مواد غذایی که از سویا به دست می آیند


با بهره گیری از تکنولوژی مدرن، بشر امکان تولید انواع مختلف فرآورده های سویا را با طعم های متفاوت دارد. با توجه به فواید سویا در حفظ سلامتی بدن، حداقل برای یک بار هم که شده، آن را امتحان کنید.

پروتئین سویا در بعضی مواد غذایی به وفور یافت می شود که ما آنها را برای شما نام می بریم.


شیر سویا (SOY MILK):

از خیس کردن دانه های لوبیای سویا در آب و خرد کردن و فشار دادن سویاهای خیس خورده ، مایعی بدست می آید که شیرسویا نام دارد. حالتی چرب و خامه ای دارد و به آن طعم های مختلفی از جمله طعم میوه می افزایند. برای کسانی که توانایی هضم لاکتوز (قند شیر) را ندارند و نمی توانند شیر بنوشند، شیرسویا بهترین جایگزین است.


آرد سویا:

از دانه های سرخ و کنگره دار سویا می توان آردی درست کرد که به خوبی آرد سفید در پخت غذاهای مختلف کاربرد دارد.


میزو (MISO یا خمیر سویا):

بیشتر در سوپ های ژاپنی از آن استفاده می شود. با افزودن کمی نمک، طعم مطبوعی به خود می گیرد و حاوی مقادیر فراوانی پروتئین سویا است.


جوانه سویا:

مانند جوانه گندم  می توان از آن در تهیه ی انواع سالاد استفاده کرد.


سس سویا :

نوعی سس تخمیر شده است که از سویا، غلات برشته شده، آب و نمک تهیه می‌شود. معمولاً در غذاهای خاور دور از این نوع سس استفاده می‌شود. اگر چه سس سویا انواع مختلفی دارد، تمام آنها شور مزه بوده و قهوه‌ای رنگ می‌‌باشند که برای مزه دار کردن غذاها (به خصوص گوشت) هنگام پخت یا سر میز مورد استفاده قرار می‌‌گیرند. این سس اولین بار در کشور چین ابداع شد؛ اما امروزه در سراسر قاره آسیا به ویژه کشور ژاپن و حتی در دیگر نقاط دنیا از آن استفاه می‌شود.


سویا برگر و هات داگ سویا:

گیاهخواران و افرادی که برای حفظ سلامتی خود از مصرف  گوشت قرمز  خودداری می کنند، می توانند به جای گوشت، سویا را کباب کرده و در انواع مختلف نان های ساندویچی قرار دهند و از خوردن آن لذت برند.


توفو (TOFU):

نوعی پنیر است که از شیر سویا بدست می آید و در آسیا برای قرن های متمادی جایگزین گوشت قرمز بوده است. طعمی متعادل دارد و مزه آن تقریبا شبیه به سایر فرآورده های سویاست.


آجیل سویا:

مانند بادام زمینی  ، نوعی خوراكی به شمار می رود، البته خیلی کم چرب تر از آن است. سریع پخته می شود و طعم آن در سالادها بی نظیر است.


دانه های سویا:

در حالت عادی، دانه های سویا به تنهایی مصرف نمی شوند، اما می توان آن را مانند دانه های سایر حبوبات پخت و مصرف نمود.


تمپو(TEMPO) :

نوعی کیک پُف کرده مختص کشور اندونزی می باشد که جایگزین مناسبی برای گوشت های حیوانی محسوب می شود.


پروتئین سویا:

در ابتدا سویا را ایزوله نموده و سپس خشک می کنند تا بافت های پروتئینی در آن به وجود آیند. همانند گوشت گاو به صورت آبدار و یخ زده به فروش می رسد و معمولا برای تهیه برگرهای گیاهی، سوسیس و هات داگ مورد استفاده قرار می گیرد.


مکمل های سویا، محلول ها، قرص ها و پروتئین های تکه ای سویا:

برای کسانی که همواره در رفت و آمد بوده و وقت چندانی برای صرف غذا ندارند، دانه های سویا در مکمل ها، نوشیدنی ها و قرص های مختلف قرار گرفته اند. حتی از پروتئین سویا نوعی آب نبات چوبی نیز درست کرده اند.


میزان مصرف روزانه :

به دلیل تمام فوایدی که سویا دارا می باشد، اداره کل بهداشت و مواد غذایی مصرف حداقل 25 گرم پروتئین سویا را به صورت روزانه توصیه می کند که در هر وعده می بایست 25/6 گرم پروتئین سویا مصرف شود.

توجه داشته باشید که سویا به خودی خود، یک وعده غذایی معجزه آسا نیست و نباید تنها با خوردن آن انتظار زندگی جاودانه داشته باشید. بلکه مانند تمام مواد غذایی، سویا نیز باید با مقادیر فراوانی میوه و سبزیجات تازه و سایر گیاهان فیبردار و غذاهای کم چرب استفاده شود.


* مطالب مرتبط در این سایت :

فواید سویا برای بیماری های مختلف

نقش سویا در كاهش عوارض دوران یائسگی

تهیه شیر و پنیر از سویا

مردم به تاثیر سویا شک دارند!

نقش لسیتین موجود در سویا در مبارزه با فراموشی و تقویت حافظه

درمان افرادی که نمی توانند شیر بنوشند

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.