تبیان، دستیار زندگی
معاون امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، از سینمای ملی به عنوان دیدن واقعیت ها برای رسیدن به فرهنگ و هویت ناب ایرانی - اسلامی یاد كرد و گفت: بی‌توجهی به پرسش هویت جویانه در سینما ما رها شده خواهد كرد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

سینمای ملی، دیدن واقعیت‌ها برای دستیابی به فرهنگ‌وهویت ناب است

جعفری جلوه

معاون امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، از سینمای ملی به عنوان دیدن واقعیت ها برای رسیدن به فرهنگ و هویت ناب ایرانی - اسلامی یاد كرد و گفت: بی‌توجهی به پرسش هویت جویانه در سینما ما رها شده خواهد كرد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سینمای ایران، نخستین كتابخانه تخصصی سینمایی كشور با سی‌ هزارجلد كتاب به نام شهید ابراهیم اصغر‌زاده، با حضور معاون امور سینمایی، خانواده شهدا، فیلمسازان و اصحاب رسانه در مركز گسترش سینمای مستند و تجربی افتتاح شد.

بنا بر این گزارش، «محمد رضا جعفری جلوه» در این مراسم، با اشاره به سالروز ولادت امام‌رضا (ع) و افتتاح نخستین كتابخانه تخصصی سینمایی ، خاطر نشان كرد: حضرت امام رضا (ع) به واقع شمس درخشان حیات بشری است و به لحاظ جایگاه جغرافیایی نیز این عزیز و بزرگوار در خاوران و در منتهی علیه شرق ایران امروز و خراسان بزرگ و به تعبیری در مشرق زمین جایگاهی دارد كه همیشه شمس فروزان و درخشانی است كه بر ما می‌تابد.

وی تصریح كرد: ازهمین منظر به آنچه كه دراین مكان كه موضوع حضور ماست باید بنگریم سینما یك زبان برتر و یك هنر گرانسنگ برای گفتن، دیدن و شناختن است و در زبان نمی تواند حق مطلب را ادا كند مگر آن كه از اصلی‌ترین نیازهای بشری بگوید.

معاون امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ادامه داد: اصلی‌ترین نیازها و پرسش‌ها همین است: زكجا آمده‌ام، آمدنم بهر چه بود، به‌كجا می‌روم آخر؟ ننمایی وطنم. مرغ باغ ملكوتم نیم ازعالم خاك، چند روزی قفسی ساخته‌اند از بدنم.

وی، گفت: این بدان معنا است كه ریشه ما از كجا است و هویت ما چیست و از كجا آمده‌ایم و به كجا می‌رویم و سینما در پاسخ به این پرسش است كه تكلیف خود را انجام داده است.

جعفری‌جلوه یادآورشد: بی‌توجه به پرسش «هویت جویانه» ادامه راه خواهیم داد و به همان جا می‌رسیم كه آمده‌ایم و لذا باید بدانیم از كجا آمده ایم و به این پرسش باید پاسخ داد كه بكاویم عمق وجود و تاریخ و حیات را تا به آن اصل وجودی برسیم.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، تمدن مشرق زمین را گوهری ناب دانست و گفت: زمانی كه تاریخ را می كاویم و به عمق حیات و تمدن ره می‌سپاریم، به گوهر عزمت دست می‌یابیم و به گاه واژه عظیم تمدن و مشرق زمین را می شناسیم و این حداقل است كه بر زبان مشرق زمین جاری می شود و تاریخ از مشرق از هزاران سال قبل برخواسته كه به این گوهر می‌رسیم كه جهانی بزرگ و ایرانی بزرگ را می‌شناسیم.

او ادامه داد: بشر از هفت هزار سال تمدن توامان با شرف و عظمت كه در آن زمان به ایران را عزیز می‌دارد، می‌رسیم كه وقتی در عرصه حیات تلاش می كنیم به چند و چون حیات هستی پی می‌بریم.

حضرت امام رضا (ع) به واقع شمس درخشان حیات بشری است و به لحاظ جایگاه جغرافیایی نیز این عزیز و بزرگوار در خاوران و در منتهی علیه شرق ایران امروز و خراسان بزرگ و به تعبیری در مشرق زمین جایگاهی دارد كه همیشه شمس فروزان و درخشانی است كه بر ما می‌تابد.

«جعفری جلوه» با اشاره به هویت مشترك بشری، افزود: در آن زمان به هویت مشترك بشری می رسیم و زمانی كه سخن ار حضرت حق می‌شود، همان هویت مشترك انسانی كه با دم الهی شكل گرفت و مقارن با دین، راه حیات است.

وی گفت: عظمت ادیان الهی و كتاب و شریعت اسلامی ما را در سینما یاری می دهد و اینجا است كه سینمای ایران عزیز و از نظر گاه ما ملی و شرقی و دینی كه شكل می گیرد كه وجود فضایی انگیزه بخش و آگاهی بخش و سوق دهنده به بصیرت و فضایی اطلاع رسان از تمام این گوهرهای دینی و معنوی در این زمان حاصل می‌شود.

معاون امور سینمایی، یادآورشد: خراسان با عظمت تر از آن است كه از كنار آن سبك سرانه بگذریم زیرا ما را آگاه به آن می كند كه به ریشه‌هایی كه دركنار آن زندگی می‌كنیم بنگریم به ویژه در نگاه مستندسازان كه چگونه می‌تواند سكان‌دار این واقعیت باشد.

وی ، دیدن واقعیت‌ها را رسیدن به فرهنگ و هویت ناب ایرانی دانست و افزود: دیدن واقعیت همان گونه كه هست و این عظمت موجود را كم یا نادیده بگیرد زیرا وجود این عظمت‌ها است كه ما را مطلع از ریشه‌های فرهنگی و هویتی می‌كند.

جعفری جلوه ، ادامه داد: امروز روز پا بوسی آن عزیز سفر كرده است كه در آن روزگاران هزاران كیلومتر سفر كرد تا در قلب خراسان بزرگ تمدن بسازد كه برای ساختن فردای بشر می آید تا پایه گذار تمدن اسلامی و ایران اسلامی باشد.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ، توضیح داد: اگر تامل كنید و كتاب بخوانیم در می یابیم كه چگونه تمدن از این سرزمین نشر یافته كه بشر وام‌دار این سرزمین است و نیاز به كاویدن یك مستند ساز است كه هنوز به این توفیق نرسیده‌ایم.

او با اشاره به وجود مراكز آموزشی و اطلاعاتی در این زمینه تاكید كرد: وجود فضا و مركزی كه این اطلاعات را در دسترس داشته و از طرق مختلف سمعی و بصری و منابع مكتوب از طریق كانون پژوهش و مطالعه و كتابخانه تخصصی سرشار از منابع مكتوب و یا آثار سمعی و بصری در دسترس برای سینمای ایران لازم است.

جعفری‌جلوه ادامه داد: كسب اطلاعات برای حركتی بزرگ و انسان یابی و جهان شناسی و تاریخ و جامعه شناسی در چنین محیطی می‌تواند ارجمند و حیات‌بخش باشد كه قدم به قدم برای تكوین این محیط تلاش می‌شود.

نخستین كتابخانه تخصصی سینمایی كشور با سی‌ هزارجلد كتاب به نام شهید ابراهیم اصغر‌زاده، با حضور معاون امور سینمایی، خانواده شهدا، فیلمسازان و اصحاب رسانه در مركز گسترش سینمای مستند و تجربی افتتاح شد.

وی، سینمای مستند را الهام بخش سینمای داستانی دانست و گفت: احیای مركز گسترش سینمای مستند و تجربی در سه سال گذشته با همین هدف ، محیطی برای فضا سازی سینما گران به ویژه مستند سازان كه الهام دهنده به سینمای داستانی و منبع موثق برای كلیت سینما تجربی است. این زمینه‌ای می‌شود كه فیلمسازان جوان و در حال ورود به سینمای حرفه ای فضایی را داشته كه آنها را در اولین تجربه یاری و در ادامه راه بپاید و همچنین دل بسوزاند.

معاون امور سینمایی یادآورشد: به‌حمدالله این اندیشه به‌عمل تبدیل شد و اتفاقات خوبی را در این سال‌ها شاهد بودیم كه شكل گیری كانون مناسب برای فیلم ایده‌ای است كه بر مبنای آن كانون فیلم شكل گرفت كه محفلی برای نقد و بحث و آموختن است.

وی افزود:این اقدام، فضاهای آموزشی و علمی و برنامه كارگاهی مختلف كه امروز افتتاح یك كتابخانه با این فعالیت كه باید هدفمند در این زمینه حركت كرد كه مركز كسترش فضایی با حركت هدفمند و توفیقات بسیار است.

جعفری جلوه با تقدیر از عملكرد مدیریت مركز گسرش سینمای مستند و تجربی درایجاد چنین فضایی، افزود: تشكر می‌كنم از مدیریت مركز گسترش سینمای مستند و تجربی كه با همت ایشان چنین كارهای شاخصی در این دوران به انجام رسیده كه آخرین آن برگزاری جشنواره عمیقا حرفه‌ای سینمای مستند بود.

وی ، تأكید كرد: در راستای برگزاری این جشنواره ، گاه در عرصه تبلیغات به دلیل تمركز برخی معایب آن همه محاسن پوشیده می ماند و سزاوار نیست كه در حقیقت یابی در دل واقعیت تلخ و نهفته آن چیزی كه در یك نگاه است دست یافت كه می توان یكی از بهترین توفیقات در این عرصه برای آن قائل شویم.

معاون امور سینمایی در پایان، افزود: امروز سینمای مستند و تجربی بر گرفته از تجربه های اصیل و آیین ایرانی است كه توانسته عزت جغرافیایی و آرمانی و معرفتی این مردم و این كشور و این تمدن را بشناساند.

دراین مراسم همچنین سید محسن اندرزگو به ایراد سخن پرداخت.

منبع : خبرگزاری فارس