پوشش بیابانی در سطح زمین
حدود یک سوم خشکیها زمین را بیابانها پوشاندهاند. در هر منطقهای که باران به حد کافی نبارد، پوشش گیاهی زمین ضعیف میشود و به تدریج بیابان پدید میآید، بیابانهای نامیبیا و کالا هاری، صحرای آفریقا، بیابانهای آمریکای شمالی و بیابانهای آسیای مرکزی واسترالیا از بزرگترین و خشکترین مناطق بیابانی جهاناند.
گاهی به دشتهای قطب جنوب نیز بیابان میگویند. اگر چه این منطقه پوشیده از برف و یخ است، اما
خشکی آن به حدی است که هیچ گیاهی در آن رشد نمیکند.
خشکترین بیابان جهان کجاست؟
در قسمتهایی از صحرای آفریقا، به طور متوسط هر سال کمتر از یک میلیمتر باران میبارد. به همین دلیل، صحرای آفریقا خشکترین بیابان جهان است، در قسمتهایی از بیابان آتاکاما در شیلی نیز گاهی تا چند سال باران نمیبارد.
داغترین بیابان جهان کجاست؟
قسمتهایی از صحرای آفریقا و صحرای موهاوی در آمریکای شمالی داغ تر از هر بیابان دیگرند. در این مناطق، متوسط دمای تابستانی بالای 40 درجه سانتیگراد است و در دره مرگ صحرای موهاوی، دمای 57 درجه سانتیگراد نیز تجربه شده است.
سردترین بیابان جهان کجاست؟
قطب جنوب را سردترین بیابان کره زمین شناختهاند. البته خشکی این منطقه نیز بسیار شدید است. چون در درمای فوقالعاده سرد آنجا، هر رطوبتی منجمد میشود و به صورت یخ در میآید.
بیابانهایآسیای مرکزی- در مغولستان و غرب چین- نیز زمستانها در اثر هوای سرد قطب شمال، فوقالعاده سرد میشوند. حتی تابستان که روزهای داغی دارد، دمای این بیابانها در شب به زیر صفر میرسد.
برگرفته از کتاب: پرسش و پاسخ علمی برای بچهها