تنها انگیزهام علاقه به مردم است
رضا ناجی بازیگر «آواز گنجشكها» تقدیر شد
مراسم تجلیل و تقدیر از رضا ناجی بازیگر فیلم «آواز گنجشكها» روز گذشته در فرهنگسرای هنر (ارسباران) برگزار شد.
دراین مراسم پس از نمایش فیلم «آواز گنجشك ها» رضا ناجی بازیگر این فیلم و رضا درستكار منتقد سینما به صحبت دربارهی این فیلم پرداختند.
رضا ناجی در ابتدا اظهار خرسندی كرد از اینكه در این مكان فیلم به شكل كامل پخش شد و ادامه داد: چراكه در دانشگاه تهران دستگاهها خراب بود و فیلم به صورت ناقص پخش شد و از مسئولان این فرهنگسرا كه محیطی سالم و زیبا را فراهم آوردهاند تشكر می كنم.
او در ادامه به ذكر برخی خاطرات از حضورش در جشنوارهی برلین و دریافت جایزهی خرس طلایی این جشنواره پرداخت و ادامه داد: تنها انگیزهام علاقه به مردم است.
ناجی دلیل عدم حضورش در جشنوارههای بینالمللی را در سالهای قبل را به نظامی بودن خود مربوط دانست و مطرح كرد: همواره دوست داشتم برای یك بار هم شده در این جشنوارهها حضور پیدا كنم.
این بازیگر، مجید مجیدی را باعث افتخار ایران دانست و ادامه داد: در تمام دنیا با فیلمهای او است كه ایران را می شناسند و علاوه بر همه اینها، او فردی بسیار درستكار، فداركار و مردم دوست است و هركار كه انجام میدهد برای ایران و مردم ایران است.
در ادامه این برنامه، حسینی پور، موسس و مدیرعامل انجمن حامیان كودكان كار و خیابان نیز به نمایندگی ازاین انجمن از رضا ناجی تقدیر كرد.
ناجی در بخش دیگری ازاین نشست نیز عنوان كرد: هرگاه قراراست نقشی را بازی كنم، ابتدا سعی میكنم فیلمنامه را كامل بخوانم و بعد در آن حل شوم و دراین راه گفتههای كارگردان كمك بسیاری به من میكند و همواره به گفتهها و خواستههای كارگردانان توجه كامل دارم و حتی بدون اجازه آنها آب هم نمیخورم.
در تمام دنیا با فیلمهای او است كه ایران را می شناسند و علاوه بر همه اینها، او فردی بسیار درستكار، فداركار و مردم دوست است و هركار كه انجام میدهد برای ایران و مردم ایران است.
او در ادامه، آخرین ساخته سینمایی "پای پیاده" ساخته فریدون حسن پور دانست و به ایفای نقش در 15نقش اول و دوم و 50سال سابقه در تئاتر اشاره كرد.
رضا درستكار، منتقد، نیز در این نشست جایزه رضا ناجی از جشنواره برلین را از مهمترین جایزههای تاریخ سینمای ایران دانست و گفت: این جایزه از اهمیت ویژهای برخوردار است؛ چراكه معمولا جوایز ما به دلیل نوع نگاه، تفكر و اعتقادات ما بوده اما این جایزه به دلیل مسائل فنی و تكنیكی اهدا شده و از این نظر از اهمیت بالایی برخوردار است.
او مجیدی را از معدود كارگردانانی دانست كه فیلمنامهاش چندان قطور نیست و بیشتر به تصویر برداری
میپردازد و ادامه داد: او تصاویری خلق میكند كه بنده به شخصه مشابه آن را در سینما ندیدهام و معتقدم یكی از پتانسیلهای او در عرصهی جهانی شدن نیز توجه به همین مطلب است.
این منتقد شخصیتپردازی را از دیگر ویژگیهای فیلمهای مجیدی برشمرد و فیلمهای او را آثاری شخصیت محور دانست و در بیان دیگر ویژگی فیلمهای مجیدی از مسئلهی باورپذیری این فیلم ها یادكرد.
او همچنین در پاسخ به مطلبی كه مبنی بر شعاری بودن فیلم های مجیدی مطرح شده بود گفت: احساس میكنم برخی مسائل باورهای او و هنوز تبدیل به شعار نشده و شكل باورهای فطری را دارد و بنده به شخصه شعاری در فیلمهای او ندیدهام.
درستكار درادامه ی این نشست با مروری كوتاه بر 7فیلم مجیدی پرداخت و 4فیلم اول او را تصویرگر
جبر عینی و 3فیلم بعدی او را درباره ی جبرهای ذهنی دانست و ادامه داد: گاه مجیدی را فیلم ساز نیز دولتی
میخوانند كه با رمزهایی كه از دولت می گیرد فیلم میسازد، اما هیچگاه این گونه نبوده است و مطمئناً اگر او فیلم سازی دولتی بود فیلمهایش به شكل فعلی نبود.
در پایان این مراسم رضا درستكار لوح تقدیری را از طرف مجتبی اقدامی مدیر فرهنگسرای هنر به رضا ناجی اهدا كرد.
گفتنی است، مجید مجیدی، به علت سفر تركیه موفق به حضور در این جلسه نشد.
منبع : ایسنا