تبیان، دستیار زندگی
حضرت آیت‌الله مكارم شیرازی با اشاره به مبارزه با مفاسد اجتماعی، رمز موفقیت این فعالیت ها را فعالیت و برنامه ریزی فرهنگی دانست.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

آيت الله مكارم شيرازي:

مبارزه با مفاسد اجتماعي نيازمند تلاش فرهنگي است

  مكارم شیرازی:  مفاسد اجتماعی، تلاش فرهنگی

حضرت آيت‌الله مكارم شيرازي با اشاره به مبارزه با مفاسد اجتماعي، رمز موفقيت اين فعاليت ها را فعاليت و برنامه ريزي فرهنگي دانست.

به گزارش خبرگزاري رسا، حضرت آيت‌الله ناصر مكارم شيرازي از مراجع تقليد، در ادامه سلسله مباحث تفسير قرآن كريم در حرم حضرت معصومه(س) با اشاره به بيان داستان حضرت ابراهيم(ع) گفت: بايد براي مبارزه با مفاسد اجتماعي در ابتدا كار فرهنگي كرد.

وي ادامه داد: حضرت ابراهيم(ع)،‌ قبل از شكستن بت‌ها، حجت را بر بت‌پرستان تمام مي‌كند كه پس از شكستن بت‌ها وي را به خشونت محكوم نكنند.

اين مرجع تقليد تصريح كرد: آنچه در داستان حضرت ابراهيم آمده است، ايشان در ابتدا براي مبارزه با بت‌پرستان كار فرهنگي مي‌كند و سپس به مبارزه مي‌پردازد و ما نيز اگر بخواهيم با بدحجابي و مفاسد اجتماعي مبارزه كنيم، بايد در ابتدا كار فرهنگي كنيم.

وي با بيان اين كه حضرت ابراهيم براي قانع كردن بت‌پرستان در ابتدا از آ‌‌نها سؤال مي‌كند، مجسمه‌‌اي كه شما مي‌پرستيد چه است؟ اظهار داشت: در پاسخ بت‌پرستان عمل و رفتار نياكان را دليل بر پرستش بت‌ها مي‌دانند؛ در حالي كه سنگ و چوبي را كه با دست خود ساخته بودند، مي‌پرستيدند و ابراهيم در برابر بت‌پرستان سؤال مي‌كند، چگونه چيزي را كه خود با دستانتان مي‌سازيد، با عنوان مدير، مدبر و خداي خود مي‌پرستيد؟

حضرت آيت‌الله مكارم شيرازي با بيان اين كه در پيروي از نيكان سه روش وجود دارد ابراز داشت: يكي از روش‌ها پيروي عاقلانه از نياكان است كه مردم در ايام نوروز خانه تكاني درون و برون خود مي‌كنند و همچنين در اين ايام مردم به ديدار بستگان مي‌روند و كينه‌ها را از خود دور مي‌كنند، اين پيروي بدون قيد و شرط امري پسنديده است.

وي در بخش ديگر از سخنان خود پيروي از نياكان را نيك دانست و به اصلاح در بعضي موارد اشاره و تصريح کرد: در گذشته برخي در روز سيزده بدر به رسم بت‌پرستي و ارتكاب گناه به طبيعت مي‌رفتند؛ اما در حال حاضر اين سنت اصلاح شده و به روز طبيعت تغيير يافته است، اين پيروي از سنت كه اصلاح شده است، عيبي ندارد در صورتي كه خالي از گناه باشد.

اين مدرس خارج فقه و اصول حوزه علميه قم با انتقاد از برخي آداب غلط در جامعه بيان داشت: متأسفانه پيروي از برخي آداب گذشتگان، گمراهي آشكار است كه جوانان در آخرين روز چهارشنبه سال مرتكب آن مي‌شوند و آن را پيروي از نياكان خود مي‌دانند، در حالي كه در چنين روزي شاهد بسياري از تلفات و زخمي شدن جوانان و مردم هستيم.

وي تأكيد كرد: ما بايد اهل تشخيص باشيم، آن چه از آداب و رسوم گذشتگان نيك است، حفظ و آن چه را كه بد است به ديوار بزنيم