تبیان، دستیار زندگی
سیروس مقدم از ساخت سریال‌های ماه رمضان به عنوان یك مسابقه ماراتن سنگین یاد كرد و افزود: واقعیت این است ساخت سریال‌های ماه رمضان كار هر كسی نیست. این تولیدات، تهیه‌كننده و كارگردان خاص خود را طلب می‌كند و ریاضت‌ها سختی‌های خودش را دارد. كارگردان «روز حسر
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تصویربرداری روز حسرت تاپایان رمضان
مهراوه شریفی نیا در روز حسرت

مقدم:حساسیت‌ به موضوعات ماورایی عقب‌افتادن ما را باعث نمی‌شود

مدیران سیما امسال مردم را با ریسك بی‌خطر روبه‌رو می‌كنند!

سیروس مقدم از ساخت سریال‌های ماه رمضان به عنوان یك مسابقه ماراتن سنگین یاد كرد و افزود: واقعیت این است ساخت سریال‌های ماه رمضان كار هر كسی نیست. این تولیدات، تهیه‌كننده و كارگردان خاص خود را طلب می‌كند و ریاضت‌ها سختی‌های خودش را دارد.

كارگردان «روز حسرت»  ادامه داد: شاید مدیران سیما، سال آینده از حضور كارگردانان جوان‌تر برای ساخت سریال‌های ماه رمضان استفاده كنند. اما امسال تصمیم‌شان بر این بوده است كه مردم را با یك ریسك بی‌خطر روبه‌رو كنند. واقعیت این است كه مردم حق دارند، سریال خوب ببینند حال فرق نمی‌كند این سریال را یك كارگردان باتجربه بسازد یا یك جوان كم‌تجربه.

***

سیروس مقدم در پاسخ به این پرسش ایسنا كه آیا این مطلب كه می‌گویند او روزی 10 دقیقه فیلم می‌گیرد صحت دارد؟ گفت: این حرف غلط است، چراكه من روزی 15 دقیقه فیلم مفید می‌گیرم.

وی در عین‌حال تصریح كرد: پرسش من این است كه خروجی كار چیست؟ ما شاهد كار كارگردانانی هستیم كه روزی 2 دقیقه فیلم مفید می‌گیرند، اما خروجی كارشان با كارگردانی كه روزی 10 دقیقه فیلم مفید می‌گیرد فرق چندانی ندارد. ضمن این‌كه شاید كارگردانی كه روزی 10 دقیقه فیلم مفید می‌گیرد، موفق‌تر هم باشد.

***

این كارگردان سپس به این پرسش كه آیا نگران نیست اتفاقاتی كه برای سریال «اغما» در قسمت‌های پایانی رخ داد امسال برای «روز حسرت» رخ دهد، پاسخ منفی داد و افزود: تا آن‌جا كه من می‌دانم برای «اغماء» اتفاق بدی نیفتاد؛ «اغماء» خوب شروع شد و خوب هم به پایان رسید. مخاطبان ما هم از پیام این سریال راضی بودند.

امسال هم همین‌طور است؛ حساسیت‌ها نسبت به موضوعات ماورایی باعث عقب‌افتادن ما نمی‌شود، بلكه باعث می‌شود كار با استحكام بیشتر و با پایه‌های محكم‌تری روی آنتن برود.

***

سیروس مقدم با استقبال از ساخت سریال‌های ماه رمضان توسط عوامل جدیدی كه پیش از این ساخت این قبیل سریال‌ها را برعهده نداشته‌اند، در عین حال گفت: طبیعتا لحظاتی در زندگی هست كه فرصت ورود به ریسك‌هایی كه ضریب اطمینانش پایین است به دست نمی‌آید و اصلا نباید وارد آن شد.

فرامرز قریبیان و افسانه بایگان در روز حسرت

كارگردان سریال «روز حسرت» در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس تلویزیون ایسنا در پاسخ به این پرسش كه تا چه اندازه به ساخت سریال‌های ماه رمضان با حضور عوامل جدید تأكید دارد و یا معتقد است تلویزیون باید به دور از ریسك‌پذیری همانند رمضان امسال به سراغ عوامل باتجربه برود؟ گفت: خود من هم خیلی خوشحال می‌شوم كه كارهای ماه رمضان با طیف تازه‌تری از كارگردانان جوان متن‌ها و بازیگران جدید ساخته شود.

اما شاید احساس خود من هم این است كه طبعا لحظاتی در زندگی است كه فرصت ریسك نیست.

وی ادامه داد: شاید به دلیل حساسیت سریال‌های ماه رمضان تلویزیون ترجیح داده است كه با همان عواملی قبلی كارها را تولید كند. چرا كه دوستان جوان‌تر كم‌تجربه‌اند، باید كارهای جمع و جورتری را كار كنند تا پخته‌تر شوند و بعد بتوانند یك سریال سنگین ماه رمضان را به پایان برسانند.

واقعیت این است ساخت سریال‌های ماه رمضان كار هر كسی نیست. این تولیدات، تهیه‌كننده و كارگردان خاص خود را طلب می‌كند و ریاضت‌ها سختی‌های خودش را دارد.

***

مقدم همچنین در پاسخ به این پرسش كه برای محكم‌شدن پایه‌های سریال «روز حسرت» تا چه اندازه از مشاوره‌های مذهبی بهره برده است؟ گفت: چنین موضوعی بدون جلسات كارشناسی و مشاوره نمی‌تواند اتفاق نیفتد و تیم ما شامل آقایان افخمی و سجاد ابوالحسنی قطعا از نظرات كارشناسی و مشاوره علما استفاده می‌كنند و كار را جلو می‌برند.

وی یكی از دلایلی كه باعث شد نگارش فیلم‌نامه‌ی «روز حسرت» دیرتر از دیگر سریال‌های ماه رمضان سیما آغاز شود را تحقیقات، پژوهش‌ها، مناظرات و گفت‌وگوهایی دانست كه با حضور مشاوران مذهبی برای نگارش فیلم‌نامه انجام داده‌اند.

***

سیروس مقدم با اعلام این‌كه تصویربرداری «روز حسرت» تا پایان ماه رمضان ادامه می‌یابد، یكی از ویژگی‌های سریال‌های این‌چنینی را پیش رفتن با تماشاگر دانست و افزود: یكی از ویژگی‌های سریال‌هایی كه هم‌زمان با ساخت روی آنتن می‌روند، این است كه نفس به نفس تماشاگر می‌توانند خودشان را تصحیح كنند. تمام برنامه‌های روتین در دنیا این ویژگی را دارند.

فرامرز قریبیان در روز حسرت

وی به این پرسش كه با چنین نگرشی آیا می‌پذیرد، «روز حسرت» در ادامه پخش با تغییراتی همراه شود پاسخ مثبت داد.

مقدم اضافه كرد: ممكن است یكی از شخصیت‌های ما در یك سریال باعث ایجاد حساسیت روی جامعه پزشكان، وكلا، خانم‌ها و غیره شود كه ما طبیعتا آن را اصلاح می‌كنیم. این قابلیت‌ در سریال‌های روتین وجود دارد كه اگر در بخشی زیاده‌روی كرده‌ایم آن را اصلاح كنیم و اگر احساس كنیم در بخشی نیاز مردم برطرف نشده است آن بخش را تقویت كنیم.

***

این كارگردان در پاسخ به این پرسش كه آیا اعتراضاتی كه سال گذشته به «اغماء» شد، او را دچار خودسانسوری نكرده است؟ پاسخ منفی داد و افزود: اعتراضاتی كه به «اغماء» كرده‌اند باعث شد تا صحنه‌های پزشكی سریال‌ را اگر یك نفر از اعضای جامعه پزشكی هم حضور نداشتند تصویربرداری نكنیم.

سیروس مقدم در پاسخ به این پرسش كه آیا وقوع این اتفاق را برای «روز حسرت» هم پیش‌بینی می‌كند؟ گفت: ما مسأله منفی در «روز حسرت» نداریم كه با مشكل خاصی مواجه شویم.

منبع : ایسنا