
در حوزه شعر فاطمی هنوز در پله اول هستیم
حسین صیامی، شاعر آیینی در گفتگو با تبیان معتقد است: در حوزه شعر فاطمی، هنوز به برخی از زوایای شخصیت و زندگانی حضرت زهرا (س) نپرداختهایم.

باید«دعبل خزایی»زمان بود
شعر، خمیرمایه اصلی مدح و منقبت ائمه معصومین است و مدیحه، بخشی از گستره شعر آیینی است که نقش مهمی در غنای فرهنگی و دینی جامعه دارد. بخشی از شناخت اهل بیت (ع) و باور ارزشهای اخلاقی و معرفتی ایشان از راه شعر آیینی حاصل میشود. به همین خاطر شعر و شاعر و مداحی در این حوزه تأثیرگذار، از اهمیت بالایی برخوردار است.

سیزده کتابی که هر غزلسرا باید بخواند
غلامرضا طریقی شاعر و منتقد معاصر در قالب یک فهرست سیزده عنوانی به معرفی آثاری پرداخت که هر شاعر غزلسرا باید آنها را حتما مطالعه کند.

پیشنهادهایی شاعرانه برای زندگی
مجموعه رباعی «راهبندان» سرودههای میلاد عرفانپور را باید پیشنهادهای شاعرانه او برای زیستن و زندگی کردن دانست.

شعر در پرتور شعور نبوت و ولایت قرار داشته است
امیری اسفندقه میگوید زمانی که برای امام معصوم شعری سروده میشود همانند سرودن شعر برای پادشاه نیست بلکه امام معصوم شخصی بسیار بزرگتر از یک انسان است امام معصوم یک فرهنگ و یک تفکر ناب است.

شعر آنقدرها هم تاثیرگذاری اجتماعی ندارد
حمید رضا شکارسری میگوید آنقدر که شعر از شرایط اجتماعی تاثیر میگیرد نمیتواند در جامعه تاثیر بگذارد و جریان اجتماعی ایجاد کند.

شاعر کودک باید کودکی کند
مخاطب کودک و نوجوان از شعرهای تکراری و کلیشه ای گریزان است. اگر درباره آنچه دوست دارد، شعر بگوییم، علاقه مند می شود. شعری که برای بچه ها و به زبان بچه ها باشد.

آیدا عمیدی: شعر تریبونی ندارد
آیدا عمیدی از شاعران جوان گفت: یکی از بزرگترین مشکلات شعر این است که تریبونی در اختیار ندارد، مردم گاه اتفاقی یک کتاب را در کتابفروشی میبینند، توجهشان به آن جلب میشود، یا اسم نویسنده برای آنها آشناست و قبلا اثری از او را خواندهاند، بنابراین راغب میشوند که آن کتاب را بخرند، ولی وقتی که کتابجلوی دیدخواننده و مخاطب نیست، چطور باید از وجود چنین کتابی آگاه شود.

حکایتی از نیم قرن قدم زدن در باغ شعر کودک
عباس یمینی شریف در شرایطی که «شعر و سرود کودک» را فقیر و بیمایه میدید؛ بیش از نیم قرن در آموزش و پرورش کودکان همت کرد و آغازگر راهی نو و مسیری پُر نشاط بود.

انقلاب پیر نشده است
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و دبیرکل نهاد کتابخانهها بر این مساله تاکید کردند که انقلاب اسلامی پیر نشده و امروز پرچم انقلاب به دست جوانها است.

شعر عاشورایی را به شاعران واگذار کنید
سعید بیابانکی معتقد است که شعر عاشورایی یک کار تخصصی است و باید آن را به شاعران واگذار کرد و علاقهمندان به اهل بیت نباید بدون داشتن دانش شعری و تنها به دلیل ذوق هنری و مذهبی به این حوزه بپردازند.

«روضهالانوار» منظومهای دلنشین و استثنایی
محمود عابدی در نشست تحلیل و بررسی «روضهالانوار» خواجوی کرمانی، این اثر را منظومهای دلنشین و دارای ارزشهای استثنایی توصیف کرد.

شاعر باید خود از جامعه سفارش بپذیرد
به اعتقاد من بهترین شکل و نوع سرودن شعر این است یعنی شعر و موضوع آن، آنقدر برای شاعر مهم باشد که بی واسطه از خود جامعه سفارش بگیرد.

شاعران ما سخنگوی وجدان ایرانی هستند
قربان ولیئی گفت: شاعران بزرگ ما درواقع سخنگوی وجدان ایرانی اند و در هر برهه از زمان شعر آن ها می تواند راهنما و نجات بخش باشد.

تو د ست مرا اگر نگیر ی چه کنم؟
نگاهی به جایگاه «مناجات» د ر شعر معاصر

شعر فجر یازدهم در ایستگاه پایانی
پرونده محافل جشنواره شعر فجر با یاد احمد عزیزی بسته شد

تغییر قالب ها در قلب شاعر
برنامه «چشم شب روشن» با اجرای محمد صالح علا و همراهی مرتضی امیری اسفندقه کارشناس مجری بخش ادبیات، میزبان سید اکبر میر جعفری شاعر و منتقد ادبی بود.

چرا شعر، جوان ترین جشنواره فجر کشور است؟
معاون شعر بنیاد شعر و ادبیات داستانی می گوید: جشنواره شعر فجر دیرتر از سایر جشنواره ها تاسیس شد و به عبارتی، جوان ترین جشنواره فجر کشور است.

کتاب های شعر خوب به دست کودکان نمی رسد
بیوک ملکی معتقد است: دلیل اصلی این که مخاطبان، کتاب های شعر و داستان نمی خوانند این است که آثار خوب به دست آنها نمی رسد.

پاسداشت استاد خسرو احتشامی
سی وسومین «شب شاعر» با پاسداشت استاد خسرو احتشامی هونه گانی شاعر معاصر برگزار شد.