تبیان، دستیار زندگی
- آنتی‌اسیدها، ترکیبات پایه‌ای هستند که موجب خنثی شدن اسید معده و کاهش سرعت تخلیه معده می‌شوند. این فرآورده‌ها حاوی آلومینیوم، منیزیم، کلسیم یا ترکیبی از آنها هستند. - آنتی‌اسیدها برای درمان و رفع علایم و نشانه‌های...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

13 نکته درباره داروهای آنتی اسید

دارو

- آنتی‌اسیدها، ترکیبات پایه‌ای هستند که موجب خنثی شدن اسید معده و کاهش سرعت تخلیه معده می‌شوند. این فرآورده‌ها حاوی آلومینیوم، منیزیم، کلسیم یا ترکیبی از آنها هستند.

- آنتی‌اسیدها برای درمان و رفع علایم و نشانه‌های زخم معده و دوازدهه، التهاب معده و مری، ریفلاکس یا ترش کردن و فتق لغزنده یا هیاتال مصرف می‌شوند.

- شایع‌ترین عارضه آنتی‌اسیدهای حاوی آلومینیوم شامل: یبوست، تراکم مدفوع و درنهایت انسداد روده است.

- شایع‌ترین عارضه آنتی‌اسیدهای حاوی منیزیم شامل: اسهال است که موجب بروز اختلال آب و املاح (الکترولیت‌ها) می‌شود.

- مصرف فرآورده‌های حاوی کلسیم، بیشتر اثر یبوست‌زایی دارند و کمتر ملین هستند و آنتی‌اسیدهای حاوی ملح کربنات موجب بروز نفخ و اتساع شکم و افزایش دفع گاز می‌شوند.

- حساسیت به آلومینیوم یا منیزیم یا فرآورده‌های آنها، به واکنش‌های افزایش حساسیت مفرط منجر می‌شود و افرادی که به این دو عنصر حسا‌س‌‌اند، نباید از فرآورده‌های حاوی آنها استفاده کنند.

- افراد مبتلا به نارسایی کلیه و زنان باردار و شیرده باید با احتیاط و تحت نظر پزشک از فرآورده‌های حاوی منیزیم استفاده کنند.

- بیماران مبتلا به پرفشاری خون ، نارسایی احتقانی قلب و کسانی که باید رژیم غذایی با محدودیت سدیم استفاده کنند، به علت وجود مقدار زیاد سدیم در این آنتی‌اسیدها، باید مراقب مصرف این گونه داروها باشند.

- مدت اثر آنتی‌اسیدها 20 تا 40 دقیقه است و اگر یک ساعت پیش از غذا مصرف شود، میزان اسید معده تا سه ساعت کاهش می‌یابد.

شربت

- این داروها با مصرف هم‌زمان با برخی آنتی‌اسیدها، میزان تاثیرشان افزایش می‌یابد: کینیدین، آمفتامین‌ها، سودوافدرین، لوودوپا، والپروئیک اسید، وارفارین

- این داروها با مصرف هم‌زمان با برخی آنتی‌اسیدها، کم‌اثرتر می‌شوند: سایمتیدین، کورتیکواستروییدها (یا داروهای گروه کورتون)، رانیتیدین، املاح آهن مانند فروسولفات، داروهای گوره فنوتیازین، فنی‌تویین، دیگوکسین، تتراسایکلین، کتوکونازول، ایزونیازید و سالیسیلات‌ها مانند آسپیرین.

- در مدت یک تا دو ساعت پس از مصرف آنتی‌اسیدها، دارویی مصرف نکنید چون ممکن است جذب دیگر داروها با آنتی‌اسید مختل شود.

- در صورتی که داروهای بلوک‌کننده گیرنده هیستامین مانند رانیتیدین و سایمتیدین مصرف می‌کنید، نباید از داروهای آنتی‌اسید استفاده کنید چون از تاثیر آنها جلوگیری می‌کنند.

دکتر هومن خلیقی

*مطالب مرتبط:

آنچه باید به پزشک خود بگویید

10دستور برای مصرف دارو

نكاتی پیرامون داروها

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.