رهبری صلحآمیز یا غیرصلحآمیز روابط میان افراد گروهها و احزاب (نیروهای اجتماعی) و کارهای حکومتی در داخل یک کشور، روابط میان یک دولت با دولتهای دیگر در عرصۀ جهانی را فن سیاست گویند.
آشنایی با مفاهیم سیاسی، مهمترین گام در تحلیل و تبیین دقیق و روشن مسائل و پدیده های سیاسی است، چراکه اگر شناخت صحیح و علمی از اصطلاحات و مفاهیم سیاسی نباشد، چه بسا در ارائه تحلیل سیاسی دچار اشتباه و خطا شویم.
آشنایی با مفاهیم سیاسی، مهمترین گام در تحلیل و تبیین دقیق و روشن مسائل و پدیده های سیاسی است، چراکه اگر شناخت صحیح و علمی از اصطلاحات و مفاهیم سیاسی نباشد، چه بسا در ارائه تحلیل سیاسی دچار اشتباه و خطا شویم.
در روزهای اخیر مباحثی درخصوص لیبرایسم و ارتباط آن با اقتصاد بازار آزاد در جامعه، مطرح شده و این موضوع باعث شد که تعاریف متفاوتی درخصوص لیبرالیسم پدیدار شود که حواشی فراوانی را به همراه داشت.
مارکسیستها در آثار افرادی مانند پالم دات، پولانزاس یا میهالی و ایدا و... تفاسیر خاص خود را از پدیده فاشیسم و نسبت آن با توتالیتاریانیسم ارائه مینمایند.
مارکسیسم به شکل رایج و متعارف آن به مراحل پنج گانهای قائل میشود که شامل کمون اولیه، بردهداری، فئودالیته، بورژوازی (سرمایهداری) و سرانجام سوسیالیسم منجر به کمونیسم است.
کثرتگرایی (پلورالیسم) آموزهای است با این نگرش فلسفی که کثرت بر وحدت برتری دارد؛ زیرا ساخت جهان،ساخت متکثرانهای است. ریشه این نگرش را میتوان در اندیشه فلسفی غرب تا فلاسفه یونان باستان دنبال کرد.
وودکاک، از مهمترین داعیان آموزه آنارشیسم و نویسنده یکی از پر ارجترین کتابها درباره این آموزه است. وی در آغاز کتاب خود جملهای کوتاه از سباستین فور ذکر میکند: "هر کس اقتدار را انکار کند و با آن به ستیز برخیزد، آنارشیست است".
دموکراسی از واژه demokratia یونانی گرفته شده است که خود ترکیبی از demos به معنی مردم و kratein یعنی حکومت کردن است؛ به این ترتیب دموکراسی یعنی حکومت به وسیله مردم. قدیمترین تعابیر در مورد دموکراسی در آثار و خطبههای اندیشمندان و سیاستمداران یونان باستان آمده است.
تعریف و شرح محافظهگرایی نیز همانند دیگر آموزهها، خالی از ابهام و پیچیدگی نیست. آنچه بر این پیچیدگی میافزاید، نحوه استعمال و کاربرد واژگان محافظهکار و محافظهکاری است. به طور مثال، تعیین فرد یا جناحی از احزاب کمونیست در کشورهای کمونیستی، قبل از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و دیگر کشورهای کمونیست اروپای شرقی، به عنوان محافظهکار، همانقدر معمول بود که همین عنوان برای بخشهایی از صاحبان قدرت در کشورهای سرمایهداری اروپای غربی یا جوامع در حال پیشرفت در گوشه و کنار جهان وجود داشت.
پروپاگاندا در اشکال گوناگون، همواره در جوامع بشری وجود داشته است. این واژه در کلیسای کاتولیک که مسئولیت تبلیغ دین را داشت، ریشه دارد. در این زمان پروپاگاندا به معنای ترویج اعتقاد به نیروهای فوق طبیعت به کار رفته است.
انترناسيوناليسم: در مقابل ناسيوناليسم است و عبارت است از اعتقاد به اين كه همكاری و معاونت ما بين ملتهای جهان موجب سعادت و برقراری صلح و آرامش حكومت جهانی است.
مهمترین استدلال طرف آمریکایی این است که تعهد منطق برجام این نبوده است که قانون جدیدی وضع نشود بلکه تعهد منطق برجام این بوده که هر قانونی که وضع شد، تحریم های مرتبط با برجام را شناسایی کرده و طبق اختیاراتی که رئیس جمهور آمریکا دارد آن ها را متوقف سازند.
لابی به معنای عام یعنی درخواست از کسی یا تحت فشار گذاشتن او برای انجام کاری و در معنای خاص و سیاسی یعنی تلاش برای تأثیرگذاری بر تصمیم گیری های حکومت و تأمین منافع گروه های ذی نفوذ.
باید قبول کنیم که پوپولیسم در دنیای امروز جایگاه خود را پیدا کرده و با وجود غول های رسانه ای ، شکل پیچیده ای به خود گرفته است. مرزها و نوع آن را نمی توان مشخص کرد. رسانه ها در آن واحد می توانند، شعارهای پوپولیستی را به عنوان شعار منطقی به مخاطبان بقبولانن