مشهور است که پهلویها بسیار وطنپرست بودند، اما ملاک وطنپرستی چیست؟ عیار وطن دوستی با میزان اهتمام به ارکان هویت فرهنگی سنجیده میشود. باید دید پهلوی چقدر به هویت ایرانی پایبند بود؟
افزایش قیمت نفت در دهه 50 شمسی به محمدرضا پهلوی کمک کرد بودجه نظامی خود را افزایش دهد. حاصل این افزایش بودجه تنها حضور نظامیان ایران در کشورهای منطقه بود.
اول آذر سالگرد روزی است که جیمی کارتر مقامات ایرانی را تهدید به حمله نظامی کرد و خواستار آزادی گروگانهای خود شد. تهدیدی که پس از 40 سال هنوز عملیاتی نشده است.
پس از اشغال لانه جاسوسی توسط انقلابیون، اسناد موجود در آن برای ایران و آمریکا بسیار حیاتی بود. اسنادی که نشاندهنده نفوذ و خباثت آمریکاییها در ایران است.
حضور زنان در عرصههای اجتماعی، یکی از مهمترین مسائل صد سال اخیر در جهان است. در ایران نیز با قدرت یافتن رضاخان این مسئله برجسته شد و در این زمینه اقدامات عجیبی انجام گرفت.
اولین نماز جمعه بعد از انقلاب اسلامی 5 مرداد 1358 بهطور رسمی، در تهران توسط مرحوم آیتالله طالقانی، در دانشگاه تهران و با حضور میلیونی مردم و اقشار مختلف برگزار شد.
همه ما آخرین روز تقویم را به نام ملی شدن صنعت نفت و تلاش مصدق برای استقلال نفتی ایران میشناسیم اما واقعاً مصدق توانست نفت را ملی کند؟ صنعت نفت چه زمانی ملی میشود و ما در کجای این مسیر هستیم؟!
حدود یک هزار تن از دانشجویان، زنان و مردان مقیم فرانسه و سایر کشورهای اروپایی و آمریکایی که برای مشایعت امام خمینی به فرودگاه آمده بودند در محوطه فرودگاه در حالی که دهها عکس امام خمینی را در دست داشتند به نفع او شعار میدادند
حکایت های تلخ دزدان حکومتی، آدم را میبرد به دالان های تاریک و پر پیچ و خم تاریخ
میبرد به تاریک خانه های تکراری تلخ
هر بار به نحوی و هر دفعه با شکلی دیگر
اشکال کار این است که برخی از ارزش ها فراموش می شود، نتیجه ای از سخنان رهبری در دیدار با مسوولان کشوری مبنی بر اینکه ساده زیستی و تلاش شبانه روزی برای خدمت به توده های آسیب پذیر روحیه ی خستگی ناپذیر مسوولان دولتی و لشگری در دهه 60 بود که این روزها این ارزش که پایه گذار انقلاب بود به فراموشی سپرده شده است!
در دوران پهلوی به علت حساسیت مسلمانان نسبت به غصب و اشغالگری یهودیان در فلسطین، دولت پهلوی روابط پنهانی را با رژیم اسرائیل ترتیب داد که طی آن، برنامههای استعمارگرانهای طرحریزی میشد.
سازمان مجاهدین خلق که بعد از انقلاب اسلامی 57 به سازمان منافقین تبدیل شد، در ابتدا سازمان و مجموعهای از جوانهایی بودند که با اهداف و آرمانهایی بزرگ دست به مبارزه با رژیم فاسد پهلوی زدند اما تدریجا به انحراف کشیده شدند.
کودتای 1299 تحلیل ها و نقد های بسیاری را به همراه داشت اما آنچه قابل توجه می باشد اینست که دست هایی پشت پرده ی این کودتا در آن روزگار آشفته بازار بود...