رویش ??? نام الهی در باغ خانه هنرمندان
چهارمین دوره نمایشگاه پوستر اسماء الحسنی همزمان با ماه مبارك رمضان، در خانه هنرمندان ایران و موزه هنرهای معاصر تهران برپا میشود.
گالریهای خانه هنرمندان ایران همانند هر سال به ارائه آثار بخش مسابقه اختصاص دارد كه زمان افتتاح آن ? شهریور ماه است.
همچنین مروری بر آثار ? دوره نمایشگاه كه شامل ??? پوستر تایپوگرافی اسماء الحسنی است عنوان نمایشگاهی است كه در موزه هنرهای معاصر تهران برپا میشود و زمان افتتاح آن ?? مرداد ماه مصادف با نیمه شعبان و میلاد امام زمان عج خواهد بود.
سومین دوره این نمایشگاه در سال گذشته در خانه هنرمندان ایران، نمایشگاه بینالمللی قرآن كریم واقع در مصلای تهران و باغ موزه تهران برگزار شد.
علی وزیریان، رئیس چهارمین دوره نمایشگاه پوستر اسماءالحسنی در پاسخ به این سؤال كه چرا امسال تعداد مكانهای برگزاری نمایشگاه كاهش یافته است میگوید:« اتفاقا در این دوره نمایشگاه را وسیعتر از دورههای پیشین برگزار میكنیم به این دلیل كه در چهارمین دوره از نمایشگاه پوستر اسماءالحسنی برای اولین بار بخشی را به مرور آثار اختصاص دادهایم.
مناسبتترین مكان برای این بخش نیز موزههای هنرهای معاصر است. در این بخش 400 اثر متعلق به هر ? دوره این نمایشگاه را در معرض دید عموم قرار میدهیم.
مكان اصلی برگزاری این نمایشگاه، خانه هنرمندان است كه البته در كنار آن هر ساله تقاضاهایی از برخی مكانهای فرهنگی دیگر نظیر نمایشگاه قرآن یا باغ موزه داشتیم كه آنها در دورههای مختلف به مكان برگزاری نمایشگاه اضافه شدهاند.»
آثاری كه در بخش مرور به نمایش درمیآیند تقریبا كل آثاری هستند كه به نمایشگاه پوستر اسماء الحسنی در ? دوره برگزاری راه پیدا كردهاند.
وزیریان تازگی آثار ارائه شده به این نمایشگاه را از دلایل گنجاندن بخش مرور آثار در این دوره عنوان میكند و میگوید: «نمایشگاه پوستر اسماءالحسنی، متفاوت از دیگر نمایشگاههاست به این دلیل كه موضوع نمایشگاه مشخص است؛ بنابراین آثاری كه پیش از این در نمایشگاههای دیگر حضور داشتهاند نمیتوانند در این نمایشگاه شركت كنند.
به خاطر مشخص بودن موضوع، هنرمندان نمیتوانند آثاری را كه برای همه بیینالهای هنری ارسال میكنند به ما ارائه دهند. بكر و جدید بودن این آثار باعث شد تصمیم بگیریم آنها را در بخش مرور به نمایش بگذاریم.»
بدون محدودیت
سال گذشته تعداد اسماء محدود شده بود و هنرمندان برای راه یافتن به بخش داوری باید روی «ارحم الراحمین»، «احكم الحاكمین»، «احسن الخالقین»، «خیرالرازقین»،
«ذوالجلال والاكرام»، «مالك الملك»، «ذوالفضل العظیم»، «رفیع الدرجات»، «عالمالغیب والشهاده» و «اهل التقوی» كار میكردند اما امسال این محدودیت برداشته شده است.
به گفته وزیریان این محدودیت باعث شده بود سال گذشته آثاری كه كیفیت بالایی داشتند اما این مسئله را رعایت نكرده بودند در بخش خارج از مسابقه داوری شوند كه این مسئله خوشایند داوران نبود، به همین دلیل این محدودیت برداشته شد.
مسئولان برگزاری نمایشگاه پوستر اسماء الحسنی بعد از اولین دوره برگزاری، قصد داشتند آن را بینالمللی كنند اما امسال كه چهارمین دوره آن برگزار میشود، هنوز بینالمللی نشده است.
رئیس نمایشگاه پوستر اسماءالحسنی در این مورد میگوید: «متأسفانه اسپانسرهای برگزاری این نمایشگاه تا به حال همكاری مطلوبی در این زمینه نداشتند. من مكاتبات و تقاضاها را از بهمن ماه سال گذشته آغاز كردم اما بهدلیل تغییر مدیریتها هنوز جواب قطعی به من ندادهاند و من هنوز منتظر پاسخ معاونت فرهنگی هنری شهرداری هستم. بینالمللی شدن این نمایشگاه بهدلیل هزینههای بالا، به مساعدت مسئولان نیاز دارد.»
نمایشگاه پوستر اسماءالحسنی ابتدای برگزاری با عنوان دوسالانه آغاز به كار كرد ولی استقبال گسترده از این نمایشگاه باعث شد آن را بهصورت سالانه برگزاركنند.
به گفته وزیریان حجم آثار ارسالی به این نمایشگاه آ نقدر زیاد است كه به راحتی میتوان آن را بهصورت سالانه برگزار كرد.
بدون جایزه جدید
امسال هیچ جایزه جدیدی به نمایشگاه اضافه نشده است. در این دوره از نمایشگاه به نفر اول ?? میلیون ریال به همراه دیپلم افتخار به نفر دوم ?? میلیون ریال به همراه لوح تقدیر و به نفر سوم یك میلیون ریال به همراه لوح تقدیر تعلق میگیرد، همچنین ? جایزه نقدی ? میلیون ریالی به برگزیدگان نمایشگاه بهعنوان استعدادهای نو به همراه تقدیرنامه اهدا میشود.
مهلت ارسال آثار به چهارمین نمایشگاه سالانه تایپوگرافی اسماء الحسنی نیز تا آخر تیرماه تمدید شده است.
گفتنی است برگزاری نمایشگاه پوستر اسماءالحسنی تا به حال در هیچ كشور دیگری تجربه نشده است. برخی از نمایشگاهها بخش تایپوگرافی پوستر دارند ولی هیچیك بهصورت مستقل به این شاخه نمیپردازند. حروف نگاری اسماء مباركه برای اولین بار در این نمایشگاه به شكل مستقل مورد داوری قرار گرفت.
وزیریان معتقد است نمایشگاه پوستر اسماءالحسنی مستقل از دو سالانه گرافیك و
دو سالانه جهان اسلام كه در كشور ما بهصورت رقابتی برگزار میشوند، هویت مشخصی دارد.
داوران چهارم
فرزاد ادیبی، مدرس و طراح گرافیك؛ صداقت جباری خوشنویس، مدرس و طراح گرافیك؛ عبدالمجید حسینی مدرس، نویسنده و منتقد در حوزه هنرهای تجسمی؛ مهدی سعیدی، مدرس و طراح گرافیك؛ سیدعلی میرفتاح، طراح گرافیك و منتقد هنری، چهارمین دوره نمایشگاه سالانه پوستر اسماء الحسنی را داوری میكنند.
این دوره از نمایشگاه با حمایت معاونت هنری و مركز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین همكاری موزه هنرهای معاصر تهران، مؤسسه توسعه هنرهای تجسمی و خانه هنرمندان با سازماندهی سایت اینترنتی تودی پوستر برگزار میشود.
منبع : همشهری