ابعاد پنهانی شخصیت و زندگی علامه طباطبایی
كارگردان مستند علامه طباطبایی:
سعی كردیم ابعاد پنهانی شخصیت و زندگی علامه را بهتصویر بكشیم
مجموعهی مستند «حدیث سرو» كه روایتی داستانی از زندگی پرفرازونشیب علامه طباطبایی است بعد از ماه مبارك رمضان پخش میشود.
عبدالرسول گلبن ـ كارگردان این مستند ـ در گفتوگو با خبرنگار سرویس تلویزیون خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با اعلام این خبر گفت: مجموعه مستند «حدیث سرو» در هفت قسمت 30دقیقهای بعد از ماه مبارك رمضان (10مهرماه) از شبكههای اول یا چهار سیما پخش خواهد شد.
وی با بیان اینكه كاركردن روی شخصیتها و بهعبارتی مستند پرشده كار بسیار خاصی است اظهار كرد: وقتی به شخصیتی نزدیك میشویم باید آن را همانگونه كه هست نمایش دهیم، نه آن طوری كه نگارشدهندهی میخواهد؛ یعنی باید نزدیكترین روایت به حقیقت را انتخاب كنیم؛ چرا كه شخصیتها ورای زمان ومكان هستند.
گلبن گفت: در «حدیث سرو» تلاشی كه صورت گرفته این است كه تصویری از علامه طباطبایی نشان داده شود كه به حقیقت نزدیكتر است.
این مستندساز با اشاره به اینكه در این 30سالی كه از رحلت علامه طباطبایی گذشته است كار قابل توجهی دربارهی زندگی و شخصیت ایشان ساخته و ارائه نشده است گفت: ما تقریبا با تمام كسانی كه كارشناس هستند و یا از علامه خاطره دارند گفتوگو كردیم و تلاش كردیم كه به تمام ابعاد زندگی علامه بپردازیم نه فقط علامه فیلسوف.
وی ادامه داد: در «حدیث سرو» سعی شده است تقریبا جامعی از شخصیت علامه ارائه شود و به ابعاد پنهانی زندگی ایشان بپردازیم . دوره10ساله كه در تبریز بودند، بازگشت از نجف، تلاش و علاقهای كه علامه برای ایجاد ارتباط با اندیشمندان، چهرههای دانشگاهی و صاحبان اندیشه مانند پروفسور كربن، سیدحسین نصر یا كسانی از این دست داشتند ازجمله مسائلی است كه به آن پرداختیم اگرچه بعد علامه فیلسوف نیز از نظر دور نگه داشته شده است.
گلبن بابیان اینكه دراین مجموعه مستند تلاش كردیم علامهای متناسب با نیازهای مخاطب امروز و نزدیك به واقع ارائه كنیم، اظهار كرد: سبك این كار نزدیك به مستند محض است یعنی ما گوشههایی از زندگی علامه را بازسازی كردیم؛ تمام عكسها، گفتهها، نامهها و اسناد و مداركی كه از ایشان یا دربارهی ایشان بوده است جمعآوری و به صورت مستند داستانی بازسازی كردیم .
وی با اشاره به اینكه تولید و ساخت این مجموعه مستند دوسال طول كشید گفت: قبل از اینكه وارد فیلمسازی شویم تحقیق دربارهی زندگی علامه طباطبایی را آغاز كردیم، تمام فیلمهایی كه ساخته شده بود كتابها و مقالاتی كه دربارهی علامه موجود بود را بازبینی و سعی كردیم حق مطلب را متناسب با عظمت موضوع بیان كنیم.
این مستندساز اظهار كرد: تصویربرداری این مستند را در تبریز، نجف، قم و هرجایی كه علامه به آن جا رفته بود انجام دادیم و با افراد نزدیك به علامه و خانوادهی علامه طباطبایی گفتوگو كردیم.
این مستند از سوی مجتبی راعی كارگردان سینما تدوین شده است، در آن محمدعلی مشكینخام و مرحوم ابوالقاسم پورشكیبایی به ترتیب جوانی، میانسالی و پیری علامه طباطبایی را در مستند حدیث سرو بازی میكنند و عبدالكریم عرشی تهیهكننده، ایرج عاشوری تصویربردار و علیرضا فالیزی مدیر تولید آن است.
منبع : ایسنا