دیابت یکی از بیماریهای نسبتا رایج در ایران و جهان است که با رعایت برخی نکات میتوان با آن سر کرد. ما در این بخش به ۹ تا سوال پرتکرار درباره این مریضی جوتب دادهایم.
حدود 14 درصد افراد بین 25 تا 75 سال در ایران مبتلا به دیابت هستند که چیزی حدود 7 میلیون نفر میشود و این تعداد کمی نیست! باید در مورد این بیماری بیشتر بدانیم و تا جای ممکن از آن پیشگیری کنیم.
خیلی از افرادی که پیشدیابت دارند از این مسئله مطلع نیستند. پیشدیابت عارضهای است که در آن علائم به راحتی نادیده گرفته میشوند. به گفتهی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC)، فقط ۱۵ درصد از موارد پیشدیابت معمولا تشخیص داده میشوند. حالا چرا اینقدر مهم است که بدانید پیشدیابت دارید؟
اگر همیشه احساس گرسنگی میکنید یا مدام خسته هستید یا با اینکه فعالیت بدنی دارید، برای کاهش وزن دائم در تلاش و جدالید؛ شاید علتش مقاومت به انسولین باشد. اما آیا میدانید مقاومت به انسولین چیست؟ در این مطلب با ما باشید تا از علائم مقاومت به انسولین و علتهای آن مطلع شوید.
دستگاه تست قند خون یا گلوکومتر وسیلهای است که میزان قند موجود در خون را اندازه میگیرد. شما چه دیابت نوع اول داشته باشید و چه دیابت نوع دوم، ابزارهای تست قند خون که گلوکوکتر نامیده میشوند میتوانند اطلاعات دقیقی به شما بدهند که متوجه شوید آیا قند خونتان بسیار پایین، بسیار بالا یا در محدودهی خوبی است.
آیا ممکن است دیابت نوع دوم داشته باشید اما ندانید؟ احتمالا با شایعترین علامتهای دیابت یعنی تکرر ادرار، افزایش احساس تشنگی، گرسنگی و خستگی آشنا هستید. اینها مشهودترین نشانههایی هستند که آگاهتان میکنند چیزی درست کار نمیکند. اما دیابت میتواند علائم زیرکانهتری هم داشته باشد که شما آنها را ناشی از علتهای دیگری مثلا زیاد کار کردن و خوب نخوابیدن بدانید. در این اینفوگرافی نگاهی میکنیم به این علائم که باید در موردشان مطلع باشید.
امروز 23 آبان (14 نوامبر) روز جهانی دیابت است. در این مطلب در مورد این بیماری که خیلیها از ابتلایشان به آن اطلاعی ندارند و متاسفانه آمار آن هم رو به افزایش است، نکاتی را آوردهایم، با ما همراه باشید...
گرمای زیاد میتواند بر کنترل قند خونتان اثر بگذارد. اگر از انسولین استفاده میکنید یا قند خونتان به طور مؤثر کنترل نمیشود، پس خطرات بیشتری طی ماههای تابستان تهدیدتان میکند.
متأسفانه، بالا بودن سطح انسولین در خون به دیوارههای داخلی رگهای خونی نیز آسیب میزند و مقاومت به انسولین، ریسک بیماریهای قلبی عروقی و سکته مغزی را افزایش میدهد. بنابراین شما باید از ابتلا به مقاومت به انسولین پیشگیری کنید تا ریسک مشکلاتی مانند دیابت نوع دوم و بیماریهای قلبی و عروقی را پایین بیاورید.
آیا پزشکتان به شما گفته که مقاومت به انسولین دارید؟ پس جدی بگیرید. مقاومت به انسولین یکی از مخربترین شرایط سلامتی است که با این حال، معمولاً تشخیص داده نمیشود. شما ممکن است دچار مقاومت به انسولین باشید اما این مسئله را ندانید. این بیماری بدون آنکه بدانید میتواند در پشت پرده، آسیبهایی به شما بزند و احتمال بیماریهای قلبی و عروقی و دیابت نوع دوم را بالا ببرد.
آنفلوانزا و سرماخوردگی، کمی زیادهروی در غذا و یا حتی سرباز زدن از ورزش روزانه همگی میتوانند بر سطح قند خونتان اثر بگذارند. پیگیری میزان قند خون به صورت روزانه خیلی به نفع شماست. سطح قند خونتان را در یک دورهی زمانی اندازهگیری کنید تا هم روال بدنتان را بشناسید و هم پزشکتان بتواند بهتر شما را راهنمایی کند.
افرادی که به دیابت دچار هستند، چه دیابت نوع اول و چه دیابت نوع دوم، اغلب با مشکل خشکی دهان روبرو میشوند که به آن زروستومیا میگویند. مشکل فقط این نیست که خشکی دهان، حس بدی ایجاد میکند بلکه مسئله اینجاست که خشکی دهان عواقبی دارد.
طبق تحقیقات، دیابت نوع دوم میتواند طول عمر فرد را یک دهه کوتاهتر کند. ضمناً آسیبی که بالا بودن قند خون به سلولها و بافتها میزند با افزایش سن سرعت میگیرد.
مشکلات قلبی و عروقی در افراد دچار دیابت بسیار شایعاند و ورزش منظم، بهترین راه برای کنترل عوارض ناشی از دیابت است؛ اما بدون تردید لازم است پزشک، بعد از بررسی وضعیت بیمار، ورزشهای مناسب را برای او تجویز نماید.
پیش دیابت شرایطی است که قند خون شما بالاتر از حد طبیعی باشد اما نه به اندازه بیمار دیابتی. معمولاً شما علائمی را مشاهده نمیکنید و این بیماری بدون هیچ علامت و نشانهای به بدنتان حمله میکند و با انجام یک آزمایش خون ساده به وجود آن پی میبرید.