به نوزادان زیر 6ماه زیاد آب ندهید
پزشکان می گویند که به نوزادان زیر شش ماه نباید زیاد آب داد، زیرا دریافت زیاد آب، آنها را در خطر عارضهای بالقوه مرگبار به نام مسمومیت با آب قرار می دهد.
به گزارش خبرگزاری رویترز دکتر جنیفر آندرس متخصص فوریتهای اطفال در مرکز کودکان بیمارستان جانز هاپکینز در این باره می گوید: "هنگامی که نوزادان تشنه هستند، نوشیدن شیر مادر یا شیر خشک برای آنها کافی است."
به گفته او از آنجایی که دستگاه کلیوی نوزادن هنوز کامل نشده است، دادن مقادیر بیش از حد آب باعث می شود که آنها املاح (سدیم) را به همراه آب از کلیه دفع کنند.
از دست دادن سدیم و کاهش آن از حد طبیعی در بدن می تواند بر فعالیت مغز تأثیر بگذارد، به طوری که اولین علائم مسمومیت با آب شامل تحریک پذیری، خوابآلودگی و سایر تغییرات روانی است.
سایر علائم شامل کاهش درجه حرارت بدن (معمولاً به زیر 36درجه)، پف کردگی و تورم صورت و تشنج است.
به گفته آندرس علائم اولیه پنهانی هستند، بنابراین تشنج ممکن است اولین علامتی باشد که والدین متوجه آن می شوند. البته در صورتی که کودک فوراً تحت مراقبت پزشکی قرار گیرد، این تشنجها احتمالاً پیامدهای درازمدتی نخواهد داشت.
البته این مشکل زمانی بروز می کند که خیلی آب به نوزاد داده شود. آندرس می گوید در برخی موارد مثل یبوست یا در آب و هوای گرم باید مقدار اندکی آب به نوزادان داد، اما والدین پیش از انجام این کار با متخصص اطفال مشورت کنند، و تنها 30 تا 60 سیسی در یک بار به نوزاد آب بدهند.
اگر والدین فکر می کنند که کودکشان دچار مسمومیت با آب شده است، یا اگر نوزاد دچار تشنج شده است، باید فوراً کودک را به نزد پزشک ببرند.
*مطالب مرتبط:
برای جلوگیری از بروز کم آبی ، چه مقدار...