تبیان، دستیار زندگی
همزیستی یهودیان در ایران، در کنار مسلمانان خلاف ادعای این فیلم را اثبات می‌کند
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

محبت؛ فصل مشترك ادیان

بررسی آیات استفاده شده در فیلم فتنه

یهود

یكی از راه‌های جلوگیری از اثر بخشی پیام آسمانی ادیان الهی؛ ارائه تصویری غیرعقلانی و انسانی از آنها می‌باشد. فیللم فتنه با استناد تحریف شده به معنا و تفسیر 5 آیه از قرآن كریم درصدد است تا این كتاب انسان‌ساز را مروّج تروریسم، خشونت و كشتار انسان‌های بیگناه معرّفی نماید. در این سلسله مطالب درصدد برآمدیم تا تفسیر صحیح آیات تحریف شده در فیلم فتنه را ارائه دهیم.

  • دومین آیه اشاره شده در فیلم آیه 56 سوره نساء است.

« إِنَّ الَّذِینَ كَفَرُواْ بِآیَاتِنَا سَوْفَ نُصْلِیهِمْ نَارًا كُلَّمَا نَضِجَتْ جُلُودُهُمْ بَدَّلْنَاهُمْ جُلُودًا غَیْرَهَا لِیَذُوقُواْ الْعَذَابَ إِنَّ اللّهَ كَانَ عَزِیزًا حَكِیمًا »

آنان را که به آیات ما کافر شدند به آتش خواهیم افکند هر گاه پوست تنشان بسوزد پوستی دیگرشان دهیم ، تا عذاب خدا را بچشند خدا پیروزمند وحکیم است.

تفسیر صحیح آیه و پیام‌های آن

در این آیه سرنوشت افراد بی ایمان تشریح شـده است و اشاره دارد به عذابی كه نتیجه اصرار در زیر پا گذاشتن حق و عدالت و انحراف از فرمان خدا است.

فیلم تلاش می‌کند تا به بیننده القاء کند كه نفرت از یهودیان در کودکان مسلمان نیز وجود دارد، در حالی که همزیستی یهودیان در ایران، در کنار مسلمانان خلاف ادعای این فیلم را اثبات می‌کند.

این آیـه مـربوط به عالم رستاخیز است اما با توجه به آیه بعدی كه در مورد رحمت پروردگار است، اشاره‌ای به سرعت و وسعت رحمت خدا و دوری و محدودیت خشم پروردگار می‌باشد و این مانند همان تعبیری است كه در دعاها میخوانیم: یا من سبقت رحمته غضبه: ای كسی كه رحمت تو بر غضبت پیشی گرفته است.(1)

پیام‌های آیه:

  • كیفر كافران دائمى است.
  • پوست جدید، به خاطر چشیدن عذاب شدید است.
  • معاد جسمانى است.
  • هرگز عذاب، به خاطر استمرار، براى كافران عادّى نمى‏شود.
  • عذاب كردن دائمى كفّار، حكیمانه است و هیچ نیرویى قادر بر جلوگیرى از قهر خداوند در دوزخ نیست.(2)

تصویر آیه در فیلم فتنه

اما این آیه در فیلم به صورت كاملا مغرضانه‌ای استفاده شده. گفتیم كه آیه مذکور در مورد روز قیامت است اما قبل از نمایش آیه و شنیدن آن، اجساد سوخته شده در یك بمب‌گذاری، نمایش داده می‌شود تا مخاطب را مجاب کند که قرآن این بمب‌گذاری را مجاز می‌داند و به سوزاندن دیگران دستور می‌دهد. همچنین بصورت غیرمستقیم اشاره‌ایی به افسانه هلوكاست و مظلوم جلوه دادن صهیونیزم جهانی می‌نماید. سپس بخشی از مصاحبه یک دختر بچه مسلمان با شبکه تلویزیونی عربی سعودی "اقرأ" (Iqra TV) پخش می‌شود.

در این مصاحبه، مصاحبه‌گر می‌پرسد یهودیان را می‌شناسی؟ و دختر می‌گوید: آنها خوک و میمون هستند. مصاحبه‌گر با تعجّب می‌پرسد: این را چه کسی گفته و دختر می‌گوید: خدا! مصاحبه‌گر می‌پرسد: در کجا چنین چیزی گفته؟ دختر می‌گوید: در قرآن !!!

فیلم تلاش می‌کند تا به بیننده القاء کند كه نفرت از یهودیان در کودکان مسلمان نیز وجود دارد، در حالی که همزیستی یهودیان در ایران، در کنار مسلمانان خلاف ادعای این فیلم را اثبات می‌کند.

اگر چه در قرآن در مورد داستان "اصحاب سبت" به عنوان عذاب، تبدیل شدن آن‌ها به خوک و میمون ذكر گردیده است اما در فیلم تلاش می‌شود تا آن عذاب که در مورد "اصحاب سبت" بوده در مورد همه یهودیان تلقی شده و با غرضی خاص درصدد القای وجود نگاه تحقیرآمیز مسلمانان نسبت به یهودیان؛ جهت بهره‌برداری سیاسی را دارد.

پاورقی‌ها:

1- تفسیر نمونه، جلد 3، صفحه 472 _ با اندكی تصرف

2- تفسیر نور، سوره نساء _ با اندكی تصرف


مهدی ملكی، كارشناس بخش دین و اندیشه

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.