از نظر علمی "بهترین" حالت برای خوابیدن وجود ندارد؛ اما برای برخی شرایط و بیماریها خوابیدن به پهلوی راست توصیه شده و برای برخی دیگر خوابیدن به پهلوی چپ.
خوابیدن به پهلوی چپ ممکن است برای افراد مبتلا به رفلاکس معده مفید باشد، اما ممکن است اثرات منفی بر قلب داشته باشد. بااینحال، تحقیقات بیشتری برای حمایت از این نظریهها موردنیاز است.
آپنه خواب اختلالی است که باعث میشود در هنگام خواب نفستان کوتاهمدت متوقف شود و با کمبود اکسیژن ناشی از آن، مغزتان سعی میکند با بیدار کردنتان برای بهاندازه کافی نفسکشیدن، از شما محافظت کند. این وضعیت مانع خواب آرام و سالم میشود و با گذشت زمان میتواند عوارض جدی ایجاد کند.
خوابگردی یا راهرفتن در خواب نوعی خوابپریشی است که یک رفتار غیرطبیعی محصوب شده و معمولا طی دو سه ساعت اول خواب و به ندرت در افراد سنین بالا اتفاق میافتد.
اگر خوابگرد باشید معمولاً در خواب جوری رفتار میکنید که گویی بیدار هستید، مثلاً مینشینید، وسایل را برمیدارید و حتی مبلمان را حرکت میدهید. ممکن است چشمهایتان باز باشد؛ اما کسی را که سعی دارد با شما صحبت کند نمیبینید و تشخیص نمیدهید. اگر هم حرفی بزنید، واضح و مفهوم نیست. خوابگردی معمولاً طی دو سه ساعت اول خواب اتفاق میافتد.
اگر کودکتان تقریباً هر روز صبح خیلی زود مثلاً ساعت ۴ یا ۵ صبح بیدار میشود این مسئله میتواند اثرات بدی روی شما و حتی بقیه اعضای خانواده بگذارد. عادات خواب ما از همان کودکی شکل میگیرد؛ بنابراین مهم است که کودک عادات خواب سالمی داشته باشد تا سالم و تندرست بماند.
اگر کودکتان تقریباً هر روز صبح خیلی زود مثلاً ساعت ۴ یا ۵ صبح بیدار میشود این مسئله میتواند اثرات بدی روی شما و حتی بقیه اعضای خانواده بگذارد. در چنین حالتی نمیتوانید روز خوبی را شروع کنید و سرحال و باانرژی باشید و احتمالاً درگیر یک سیکل معیوب از کمبود خواب و بدخلقی و... خواهید شد.
سندرم پای بی قرار باعث میشود که میل ناخوشایند و غیر قابل کنترلی برای حرکت دادن پاها و در موارد کمتر بازوها و بالاتنه ایجاد شود و معمولاً هنگام غروب و زمان خواب بدتر میشود.
پدر و مادرهای زیادی با مشکل بیخوابی کودکان درگیرند و اغلب تلاش میکنند کودکشان به خواب برود و در خواب بماند. خوشبختانه راههای خوب و مؤثری برای کمک به بهتر خوابیدن بچهها وجود دارد.
پدر و مادرهای زیادی با مشکل بیخوابی کودکان درگیرند و اغلب تلاش میکنند کودکشان به خواب برود و در خواب بماند. خوشبختانه راههای خوب و مؤثری برای کمک به بهتر خوابیدن بچهها وجود دارد که تشویق شوند خودشان در زمان مناسب به رختخواب بروند و در خواب بمانند. ثابت شده که شیوه CBT یا درمان رفتاری شناختی برای بیخوابی شیوه مؤثرتری نسبت به دارودرمانی است.
امروزه تعداد نوجوانانی که شبها تا دیروقت بیدار میمانند بسیار زیاد است. آنها تا پاسی از شب با تلفن همراه و دیگر سرگرمیهای دیجیتالی مشغول هستند و این عادت میتوانند پیامدهای جدی برای سلامتیشان داشته باشد، از جمله افزایش احتمال ابتلای آنها به دیابت.
گاهی خسته از خواب بیدارشدن غیرعادی نیست، اما همه ما گاهی بعد از ۸ ساعت خواب، با احساس خستگی بیدار میشویم، انگار که اصلاً نخوابیدهایم. هر چند طبیعی است گاهی کمی خسته از خواب بیدار شویم؛ اما هر روز صبح خسته و کسل بودن میتواند علامت وجود مشکلی باشد.
گاهی خسته از خواب بیدارشدن غیرعادی نیست، اما همه ما گاهی بعد از ۸ ساعت خواب، با احساس خستگی بیدار میشویم، انگار که اصلاً نخوابیدهایم. هر چند طبیعی است گاهی کمی خسته از خواب بیدار شویم؛ اما هر روز صبح خسته و کسل بودن میتواند علامت وجود مشکلی باشد.
خردسالان از سنین یک سالگی به بعد خیلی به «من» خود باور دارند و برای همین دوست دارند کارهای مربوط به خود را تنهایی انجام دهند. اگر مدام کارهایشان را انجام دهید و اجازه یک استقلال نسبی ندهید آنها را با شکست مواجه و باور من نمیتوانم را برایشان ایجاد میکنید.
آیا شما هم جزو افرادی هستید که دکمه اسنوز موبایلتان را چند بار میزنید تا بیشتر بخوابید؟ آیا بعد از اینکه بالاخره بیدار شدید بهسختی خود را از رختخواب بیرون میکشید تا برای شروع روزتان آماده شوید؟