آیا نخوردن صبحانه ضرر دارد؟
تحقیقات مفصلی در استرالیا انجام گرفته که نشان می دهد:
خیلی از کودکانی که از خوردن صبحانه سر باز می زنند، سنگین وزن تر از بچه هایی هستند به طور مرتب صبحانه می خورند.
غفلت از خوردن صبحانه، عملکرد مغز را تقلیل می دهد. خوردن صبحانه به یادگیری کمک می کند، به این شکل که شما علاقه بیشتری برای یادگیری نشان خواهید داد و روی مطلب هم تمرکز بیشتری خواهید داشت.
خوردن صبحانه هایی که سرشار از فیبر هستند باعث کاهش خستگی می شود.
بچه هایی که خوب صبحانه نمی خورند در باقی روز نیز انتخاب های غذایی خوبی نخواهند داشت.
رژیم غذایی افرادی که صبحانه می خورند بسیار مغذی و مقوی تر از افرادی است که صبحانه نمی خورند. این افراد همچنین عادت های غذایی بهتری داشته و کمتر به سراغ خوردن هله هوله و تنقلات مضر می روند.
این تحقیقات نشان می دهد که هرچه سن افراد بالاتر می رود میل به صبحانه خوردن آنها هم کمتر می شود: تقریباً 15درصد نوجوانان و یک سوم افراد بزرگسال صبحانه نمی خورند.
صبحانه مفصل مانع چاقی می شود
پژوهشگران اعلام كردند خوردن یك وعده صبحانه مفصل ، راز حفظ بدن سالم و وزن متعادل در میانسالی است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا پزشكان بیمارستان آدنبروك در كمبریج 6 هزار و 764 تن از ساكنان 40 تا 70 ساله نورفولك را به مدت پنج سال بررسی كردند.
این پژوهشگران دریافتند افرادی كه صبحانه مفصل و كاملی می خوردند حتی اگر به طور متوسط كالری بیشتری از دیگران دریافت كنند ، كمتر دچار اضافه وزن می شوند.
دكتر "دیوید هاسلم" مجری این تحقیقات گفت: مصرف نیمی از كالریهای مورد نیاز روزانه، در اوایل روز موجب می شود این كالری به طور مناسبتتری سوخت و ساز شود.
وی كه عضو "هیئت ملی كنترل چاقی" است افزود : افراد باید به موادی كه در وعده صبحانه میل می كنند توجه داشته باشند.
هاسلم اظهار داشت خوردن موادی كه در بدن به كندی می سوزند، مانند میوه یا فرنی در آغاز روز توصیه می شود زیرا آنها تا زمان نهار دستگاه گوارش را مشغول نگه می دارند و این به آن معناست كه نیازی به مصرف تنقلات بین صبحانه و نهار نیست و فرد به سراغ مواد قندی و چیزهایی كه انسولین را به شدت بالا می برند و به اضافه وزن منجر می شوند، نمی رود.
به گفته پژوهشگران اما اگر صبحانه شامل غذاهای سنگینی مانند پودینگ یا گوشت سرخ شده باشد به كاهش وزن كمك نمی كند.
فقط یه لحظه صبر کنید! صبحانه یادتون نره
زمانیکه شما هر صبح خود را اختصاص به آرایش صورت و پخش کردن یکنواخت ژل روی موهای خود می کنید، می توانید فعالیت مهمتری که برای سلامت شما لازم است را نیز انجام دهید اما با همان دقت و وسواس پرداختن به آرایش صورت و ژل زدن به مو.
این کار چیزی نیست جز خوردن صبحانه . همان طور که می دانید صبحانه مهمترین وعده غذایی می باشد که متأسفانه در دنیای مدرن و پر مشغله امروز به دست فراموشی سپرده شده یا خیلی بی توجه از کنار آن رد می شویم. در حالیکه :
خوردن صبحانه باعث حفظ تناسب اندام می شود: افرادی که هر روز صبحانه می خورند کمتر دچار چاقی شده و کسانی که در حفظ رژیم غذایی خود کوشا هستند هرگز این وعده غذایی را ترک نمی کنند.
خوردن صبحانه به حفظ سلامتی کمک قابل توجهی می کند: خوردن صبحانه باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری های جدی مثل بیماری های قلبی، دیابت و سرطان می شود و سیستم ایمنی را قوی نموده و لذا مقاومت بدنی شما را در مقابل بیماری های مزمن همچون سرماخوردگی و آنفولانزا افزایش می دهد.
خوردن صبحانه هوشیاری و زیرکی شما را حفظ می کند: خوردن صبحانه باعث تقویت حافظه وقدرت تمرکز شما می شود.طبق مطالعات انجام شده مشخص گردیده که کودکانی که صبحانه می خورند در تست هوش امتیاز بیشتری کسب نموده و کمتر از بقیه کودکان دچار افسردگی ، اضطراب و بیش فعالی می شوند.
یک صبحانه کامل حاوی کالری لازم برای بدن در فرم کربوهیدرات های ساده ای است که سطح قند خون را متعادل نگه داشته و مانع کاهش شدید انرژی در ساعات اولیه روز می گردد. یک صیحانه ایده ال حاوی بیش ا ز500 الی 600 کالری است و بعلاوه ویتامین ها ، مواد معدنی و مواد مغذی شامل حداقل 20 گرم پروتئین و 5 گرم فیبر را فراهم می کند. به عنوان مثال شیر و پنیر موجود در این وعده غذایی موادی ضروری برای حفظ ساختمان ماهیچه های بدن است. و مواد معدنی موجود در آن فشار خون را کنترل می نماید و در حد متعادل نگه می دارد. گندم موجود در ترکیب نان باعث کاهش کلسترول می شود. غذاهایی با چربی اشباع نشده مثل کره بادام زمینی سطح تستسترون خون را افزایش می دهد و همچنین در آزاد شدن مناسب انرژی نقش موثری ایفا می کند. همچنین از بلوکه شدن و بی استفاده ماند ن قند خون که باعث احساس خستگی و بد خلقی می شود ، جلوگیری می کند.
بنابراین بهتر است که در حفظ این عادت غذایی کوشا باشید و سعی نمایید مواد مغذی لازم را در این وعده غذایی بگنجانید.
*مطالب مرتبط:مصرف صبحانه چه تاثیری در سلامت کودک دارد؟