چه بیماری هایی با آلرژی چشمی اشتباه می شوند؟
همان طور که در مطلب"بهار و آلرژی های چشمی" گفته شد واسطه اصلی ایجاد علائم آلرژی، هیستامین است. ترشح هیستامین در ملتحمه باعث بروز خارش، سوزش و اشک ریزش می شود. همچنین هیستامین با گشاد کردن رگ ها باعث می شود که چشم، قرمز و پُرخون به نظر برسد.
به علاوه این ماده موجب می شود که مقداری مایع از رگ ها به داخل بافت ملتحمه و پلک نشست کند. در این حالت تورم پلک ایجاد می شود.
به طور کلی در مواردی که علائم آلرژی شدیدتر از معمول است، یا علائم با اقدامات معمول برطرف نمی شود، لازم است حتماً معاینه چشم پزشکی انجام شود، چون برخی از بیماری های چشمی می توانند در ابتدا تظاهراتی مشابه آلرژی داشته باشند.
بسیاری از بیماری های چشمی می توانند با آلرژی اشتباه شوند. شایع ترین این بیماری ها عبارتند از:
خشکی چشم:
این بیماری معمولا باعث ایجاد سوزش و احساس وجود شن ریزه در چشم می شود. در این بیماری خارش چشم کمتر از بیماری های آلرژیک است. به علاوه خشکی چشم معمولا افراد مسن را مبتلا می کند، در حالی که آلرژی در افراد جوان تر اتفاق می افتد.
یک نکته مهم این است که داروهای آنتی هیستامین که برای کنترل علائم آلرژی مصرف می شوند، می توانند خشکی چشم را بدتر کنند.
انسداد مجرای اشکی:
در این بیماری نیز به علت بسته شدن مجرای اشکی، چشم ها دچار اشک ریزش می شوند، اما بر خلاف بیماری های آلرژیک در این حالت معمولاً خارش وجود ندارد. این بیماری نیز در افراد مسن تر شایع تر است.
ورم ملتحمه عفونی:
ورم ملتحمه عفونی ناشی از بیماری ها و ویروس ها، می تواند علائمی شبیه آلرژی چشمی ایجاد کند.
تشخیص ورم ملتحمه عفونی از آلرژی چشمی مهم است، چون ورم ملتحمه عفونی به خصوص نوع ویروسی آن، شدیدا واگیردار است و می تواند اطرافیان را مبتلا کند.