تبیان، دستیار زندگی
با توجه به انبوه عوامل استرس‌زا در فضاهای بیرون از خانه شامل کوچه و بازار، محیط کار و غیره می‌باید لااقل به دنبال ایجاد فضایی آرام و دور از فشارهای روحی و روانی در محیط خانه باشیم ، تا هم تاثیرات منفی ناشی از آن عوامل روی روحیه ما با آرامش داخل خانه خنثی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

زمانی که استرس ها خنثی می شود

دکوراسیون

با توجه به انبوه عوامل استرس‌زا در فضاهای بیرون از خانه شامل کوچه و بازار، محیط کار و غیره می‌باید لااقل به دنبال ایجاد فضایی آرام و دور از فشارهای روحی و روانی در محیط خانه باشیم ، تا هم تاثیرات منفی ناشی از آن عوامل روی روحیه ما با آرامش داخل خانه خنثی شود و هم ذخیره‌ای از انرژی مثبت برای رویارویی با روز پراسترس دیگری فراهم شود.

هنگامی که موضوع ایجاد چنین فضایی در داخل خانه مطرح می‌شود همواره، تنها نحوه ی برخورد میان اعضای خانواده و ارتباطات آنها با یکدیگر مورد توجه قرار می‌گیرد . حال آن که اگر چه اینها جزو مهمترین و اصلی‌ترین عوامل تاثیر‌گذار روی روحیه ی افراد به حساب می‌آیند، ولی در کنار آنها نقش شرایط فیزیکی محیط را نیز نمی‌توان ناچیز شمرد.

در یک فضا عوامل مختلف همچون رنگ، نور، لوازم موجود، تعداد و نحوه ی چیدمان آنها و بسیاری موارد دیگر وجود دارند که روی روحیه افراد خانواده تاثیر مستقیمی می‌گذارند.

در نتیجه با قصد ایجاد خانه‌ای بدون استرس می‌بایست همه این موارد و تاثیرات ناشی از آنها به صورت کامل مورد توجه قرار گیرند که در اینجا به تک تک آنها به صورت کامل مورد توجه قرار گیرند که در اینجا به تک تک آنها به صورت گذرا خواهیم پرداخت.

رنگ:

از آنجا که هر یک از رنگ‌ها تاثیر خاصی را روی روح و روان ما می‌گذارند. هنگام انتخاب رنگی برای یک فضا به نوع کاربرد آن محیط، خصوصیات افراد ساکن و همچنین تاثیرات ناشی از آن بسیار توجه کنید. از میان رنگ‌ها معمولا رنگ‌های سرد آرامبخش‌تر از رنگ‌های گرم هستند، ولی تاثیر شادی آفرینی و انرژی بخش رنگ‌های گرم نیز از جایگاه ویژه‌ای برای دوری از استرس برخوردار است.

نور:

برای فضای خانه‌تان نور کافی در نظر بگیرید. میزان نور و همچنین کیفیت آن تاثیر مستقیمی روی جسم و روح انسان می‌گذارد. معمولا افرادی که در نور کم زندگی و کار می‌کنند، انسان‌های افسرده و پریشانی هستند حال آن که نور زیاد بخصوص بهره‌مندی از نور خورشید، انرژی مضاعفی را ایجاد کرده و خمودگی و کسلی را از بین می‌برد.

از آنجا که نورها نیز رنگ دارند، همان تاثیرات رنگ مورد نظر را به همراه خواهند داشت، لذا در انتخاب منابع نورزا برای فضای خانه‌تان توجه بیشتری کنید به عنوان مثال انتخاب نور سفید حاصل از لامپ مهتابی به تنهایی فضای دلگیر و افسرده کننده را سبب می‌شود ولی اگر با نور زرد جایگزین شده و یا لااقل تلفیق شود، چنین نتایجی را نخواهد داشت.

لوازم کوراسیونی:

لوازم دکوراسیونی و کاربردی خانه از چند جبنه روی روح و جسم افراد خانواده تاثیر می‌گذارند:

1- فرم و مدل:

هنگامی که به قصد خرید یکی از لوازم دکوراسیونی و کاربردی مانند مبلمان، صندلی، تختخواب، میز پذیرایی، میز غذاخوری و غیره به فروشگاه‌های مربوطه مراجعه می‌کنید، پیش از شرایط ظاهری آن و جنبه زیبایی‌شناسی، به نحوه کاربرد و تامین راحتی و آرامش مورد نیازتان اهمیت دهید.

خستگی جسم و تنش‌های روح، پس از برگشت به خانه، با نشستن روی مبلی هر چند زیبا و گران قیمت ولی نامناسب، اگر چه دیگر تسهیلات لازم فراهم شده باشد، از بین نخواهد رفت.

2- نحوه چیدمان:

به طور قطع شما نیز تجربه ورود به فضایی پر از لوازم دکوراسیونی و کاربردی و همچنین خرده ریزهای تزئینی را در مکانی نامتناسب به لحاظ وسعت آن هم با این انبوه لوازم داشته‌‌اید، در چنین محیطی اگر چه نهایت سعی بر انتخاب بهترین و زیباترین لوازم شده است، ولی میزان تراکم آنها در محیط، سبب ایجاد کلافگی و ناآرامی در شما خواهد شد. در خانه بدون استرس می‌بایست فضای کافی برای حرکت‌های آزاد و راحت افراد خانواده با هر نوع وضعیت جسمانی فراهم شود.

لازمه این مساله حفظ فضای خالی در میان لوازم و همچنین در نظر گرفتن مسیرهای پر تردد است.

- گل و گیاه:

در خانه بدون استرس، گل‌ها وگیاهان طبیعی بسیاری را می‌بینید. حضور طبیعت در فضای خانه به همراه شادابی و لطافت بی‌مثالش، عامل مهمی برای ایجاد آرامش و دوری از اضطراب و ناراحتی‌های روحی است.

- تابش نور و جریان هوا:

در چنین خانه‌هایی، تعداد پنجره‌ها زیاد بوده و امکان ورود نور خورشید به داخل و همچنین جریان هوای تازه بخصوص در فصل بهار بسیار وجود دارد.

- صدا:

از آنجا که وجود سرو صداهای ناهنجار بیرونی سبب سلب آسایش و حتی ایجاد استرس می‌شود، فراهم کردن تمهیداتی برای جلوگیری از ورود آنها از طریق پنجره‌ها، دیوارها و سقف الزامی است.

منبع : ایران آذین – با تغییر و تلخیص

مقالات مرتبط :

خانه ای با دو سبک

طبیعت را به خانه بیاور

چی بود ، چی شد !!

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.