ورزش پیش از انقلاب مبنای فرهنگی نداشت
رئیس فدراسیون ورزشهای جانبازان و معلولان گفت: پیش از انقلاب ورزش به عنوان ابزاری برای تبلیغات تلقی میشد كه مبنای فرهنگی نداشت.
محمود خسروی وفا در گفتگو با ایسنا، درباره دستاوردهای ورزش پس از انقلاب اظهار كرد: دو دوره قبل و بعد از انقلاب را تجربه كردهام.پس از انقلاب بر اساس آمار و از روی آگاهی ورزش با یك رویكرد دیگر رقم خورد.ابتدا فرهنگ معنویت و اخلاق وارد عرصه ورزش شد و اهمیت آن تا جایی پیش رفت كه بحث قهرمانی را كمرنگ كرد.در این راستا مسئولین متوجه شدند كه قهرمانی برای توسعه به عنوان یك موضوع اصلی باید در استراتژی برنامههای كلان قرار گیرد.
رئیس كمیته ملی پارالمپیك تصریح كرد: از سوی مسئولین عالی رتبه كشور شعار ورزش بدون قهرمانی ورزش نیست، ورزش و قهرمانی قلهای است كه باید فتح شود و به دامنه آن به عنوان توسعه توجه شود، مطرح شد.از این مرحله به بعد در همه ابعاد ورزش یك جهش بزرگ را شاهد بودیم.آموزش و پرورش به اداره و از اداره به اداره كل و بعد به معاونت ورزش تبدیل شد.سازمان تربیت بدنی از ریاست سازمان كه یك نهاد محسوب میشد به معاونت ریاست جمهوری ارتقا یافت.
وی افزود: دانشگاهها كه در بخش علمی در سطح كارشناسی فعالیت میكردند به دانشكدههای مختلف در سطح دكترا ارتقا یافتند و بر مبنای همین مساله توسعه فضای ورزشی، مهمترین موضوعی بود كه به آن توجه شد و امروز سرانه ورزش كم كم به نیازهای واقعی نزدیك میشود.هر روز شاهد افتتاح یك استادیوم هستیم.حتی در پاركها محیطی برای ورزش همگانی فراهم شده است.
رئیس كمیته ملی پارالمپیك حركت ورزش پیش از انقلاب را چشم بسته دانست و متذكر شد: پس از انقلاب ورزش هدفمند شد.طرحهای یك ساله، 5 ساله و چشم انداز 20 ساله و در نهایت طرحهای جامع را در ورزش شاهد بودیم.
محمود خسرویوفا نقش انقلاب را در ورزش بانوان موثر قلمداد كرد و به خبرنگار ایسنا گفت: ورزش بانوان كه یك نقش حداقلی برای تعدادی محدود با یك فرهنگ نابجا بود، دچار تحول فرهنگی شد و فضای اختصاصی برای فعالیت بانوان به وجود آمد.در قالب معاونت ورزش بانوان، تكریم زن حفظ شد و فرصتی برای رشد در زمینه ورزش قهرمانی و بینالمللی بوجود آمد و مربیان، داوران و مدیران اختصاصی در میادین حضور پیدا كردند.
رئیس فدراسیون جانبازان و معلولین ادامه داد: كمیته بینالمللی المپیك شعاری در سطح مدیران ورزش مطرح كرد تا در مجامع دنیا حداقل از 30 درصد بانوان در فعالیتهایشان استفاده كنند.ایران جزو كشورهایی بود كه به این هدف رسید و مورد تقدیر قرار گرفت و پیروزیهای بسیار خوبی به دست آورد.در هیمالیا، زنان ایرانی افتخارات بسیاری به دست آوردند، به خصوص در 2 صعود به اورست.
وی با اشاره به شعار المپیك یادآور شد: زمانی كه شعار المپیك بالاترین، سریعترین و قویترین است، افتخار میكنیم كه قویترین در ایران حضور دارد كه موجب شده نگاه دنیا از این 3 ركن، در یك ركن متوجه ایران باشد.در ورزشهای رزمی در سطح بسیار عالی در جهان و المپیك ظاهر میشویم.از جمله تكواندو و جودو.در فوتبال با بازیكنان مطرح و لژیونرهایی كه نه به عنوان عنصری ضعیف بلكه در قالب ورزشكارانی توانمند، باهنر و با سواد كه همه دنیا آنها را میشناسند مواجه هستیم، مثل علی دایی، كریمی، هاشمیان و مهدویكیا.
رئیس كمیته ملی پارالمپیك میزان مدالآوری پس از انقلاب را قابل قیاس با گذشته ندانست و خاطرنشان كرد: در زمینه حضور در المپیك میزان مدالآوری پس از انقلاب رشد قابل توجهی داشته است.اگرچه شرایط سختتر شده ولی شاهد رشد ورزشهای تیمی از جمله والیبال و بسكتبال هستیم.معتقدم همه این پیشرفت و ترقی در جامعه ورزش در یك فضای دموكراتیك اتفاق افتاده است.روسای فدراسیونها و هیاتهای استانها با برگزاری انتخابات گزینش میشوند.
وی افزود: در سطح جهان چیزی در حدود 180 كرسی بینالمللی در اختیار مدیران متخصص ایرانی است.در ورزش حداقل 30 درصد از این پستها كلیدی است.پس از انقلاب توسط مهندس هاشمی طبا یك كرسی مهم در كمیته بینالمللی المپیك گرفتیم.همچنین در (IPC) كمیته ملی پارالمپیك نیز یك ایرانی به نام اشرفی عضویت گرفت.به نكاتی كه اشاره شد از شاخصهای تفاوت ورزش در قبل و بعد از انقلاب است.
رئیس فدراسیون جانبازان و معلولین خاطر نشان كرد: در این مواقع بد نیست یادی از معمار انقلاب حضرت امام خمینی (ره) كه به واسطه او، شهدا و ایثارگران این فضا برای رشد ورزش به وجود آمد، بكنیم.امروز شاهد ایرانی توسعه یافته و دارای حرف در ورزش قهرمانی و همگانی هستیم.
خسرویوفا در پایان با اشاره به این كه توسعه اماكن ورزشی دیر بازده است، درباره نگاه دولت نهم به ورزش اظهار كرد: در بهرهبرداری اماكن ورزشی به علت این كه زمان بر و دیر بازده است كمبودهایی دیده میشود.یكی از هنرهای دولت نهم به روز درآوردن شرایط سخت افزاری ورزش یا اماكن ورزشی بزرگ و در اولویت قرار دادن ساخت و سازها است.به جرات میتوان گفت در همه دولتها به این ركن خوب توجه شده، ولی سرعت این امر در دولت نهم افزایش چشمگیری به دنبال داشت.امیدوارم موازی با آن اعتبارات ورزش غیر عمرانی نیز مطابق با احداث اماكن ورزشی توسعه یابد.