نشست فیلم «دیوار»
طالبی: «دیوار» مثل همه فیلمهایم به امید رسید .
كارگردان فیلم «دیوار» گفت: من در تمام فیلمهایم سعی كردهام رگههایی از امید وجود داشته باشد و این فیلم را هم تلخ تمام نكردم. من امیدوارم امید انتهای فیلم، برای همه امیدواركننده و جذاب باشد.
به گزارش فارس، در نشست فیلم «دیوار» كه در سینمای رسانههای گروهی (صحرا) برگزار شد، عوامل فیلم به پرسشهای منتقدان و خبرنگاران پاسخ دادند.
بنا بر این گزارش، محمدعلی طالبی كارگردان این فیلم در ابتدای نشست، گفت: هفت سال فیلم نساختم و در این مدت فیلمهای متنوعی ساخته شد كه متاسفانه بعضیها با ساخت فیلم، فقط نگاتیو حرام كردند و بعضی مسائل اجتماعی و مسائل مرتبط با كودكان متاسفانه مهجور ماند.
وی به شرایط ساخت «دیوار» اشاره كرد و گفت: پس از چند سال دوندگی، سرانجام توانستم با كمك بخش خصوصی این فیلم را بسازم و از ساخت این فیلم خوشحالم.
طالبی افزود: تقسیمبندیهای در سینما شده كه متاسفانه سینما را سردرگم كرده است. ما همیشه فیلمسازهای مثبتاندیش ولی با روحیه نقادانه در سینما داشتهایم و همیشه سعی كردهایم، نگاهی سازنده و اصلاحطلب را نسبت به جامعه در فیلمهایمان داشته باشیم.
به گزارش فارس، در این نشست «هارون یشایایی» تهیه كننده فیلم «دیوار» نیز در مورد تهیه این فیلم پس از سالها، گفت: من مشكلات و گرفتاریهایی خارج از حرفهام داشتم، ولی در طول این مدت از سینما جدا نبودم. مدام قصهها را میخواندم و بررسی میكردم و «دیوار»، فیلمنامهای بود كه آن را پسندیدم و با همكاری عوامل كه همگی با هم هماهنگ بودند، توانستم آن را بسازم.
آزیتا حاجیان بازیگر این فیلم نیز در مورد نقش خود در فیلم «دیوار»، گفت: مادر این فیلم، آدمی عادی است كه ما این آدمها را فراموش كردهایم و افراد عادی و بیدغدغه را كمتر در سینما میبینیم.
وی افزود: من با اجرای این نقش خواستم فداكاری این تیپ آدمها و جای خالی آنها در سینما را یادآور شوم تا همه به این فكر بیفتیم كه تا چه حد مدیون شرافت و زحمتكشی این آدمها هستیم.
وی متذكر شد: كار با آقای طالبی كه بیغل و غش و صادقانه است و این همكاری برای همه ما لذت بخش بود.
در ادامه «محمد كاسبی» دیگر بازیگر این فیلم در مورد «دیوار» گفت: یكسال پیش آقای طالبی با من برای حضور در این فیلم تماس گرفت و من پس از پسندیدن فیلمنامه كار را شروع كرد.
وی با تشكر از تهیه كننده این كار گفت: وجود امثال آقای یشایایی، باعث شكوفایی سینما میشود.
همچنین در این نشست «حسن حسندوست» تدوینگر فیلم در مورد تدوین این فیلم گفت: من از بچگی با محمدعلی طالبی آشنا بودم و اولین فیلمهای كوتاه او را هم من تدوین كردهام.
وی اظهار داشت: وقتی صحبت فیلم «دیوار» پیش آمد، با كمال میل با او همكاری كردم. البته وقتی كمی برای كار داشتیم ولی با همفكری آقای طالبی و همچنین گلشیفته فراهانی تدوین فیلم را به خوبی انجام دادیم و داستان هم تغییرات مختصری كرد.
محمد علی طالبی در مورد حضور گلشیفته فراهانی در این فیلم گفت: خانم فراهانی بازیگری دقیق، حساس و با استعداد است. ما برای او مربی موتورسواری گذاشتیم و او به خوبی این كار را یاد گرفت. البته قصد داشت تمام كارهای مربوط به بدلكاری را هم خودش انجام دهد ولی ما این پیشنهاد را نپذیرفتیم. برای صحنههای خطرناك، ما از یك بدلكار استفاده كردیم و تنها بخشی از كار موتورسواری را خود ایشان بازی كرد، البته آقای حسندوست با هنر خود، این بخشها را بهصورت یكپارچه نشان داد و این باعث یكدستی فیلم شد.
یشایایی در مورد گره اصلی این فیلمنامه گفت: مهمترین مسئله در فیلم «دیوار» برای من مسئله خانواده است و نمایش صمیمیت و یكرنگی خانوادهای كه برای همدیگر فداكاری میكنند. نگاه طالبی به این مسئله و بازی هنرمندانه بازیگران كه نجابت خانواده را به تصویر میكشید، مهمترین چیزی بود كه توانست این فیلم را جذاب كند و یكی از مزایای فیلم توجه به حرمت خانواده بود.
آزیتا حاجیان در مورد وجود موتور و طرح مسئله موتور سواری در فیلم گفت: موتور در واقع عاملی سمبولیك است و جنبه نمادین دارد كه در واقع یك سفر قهرمانی را مطرح میكند. موتور نماینده آمال و آرزوهایی است كه شخصیت اصلی میخواهد به آنها برسد و در این راه، در مقابل مشكلاتش مقاوم میشود و این نهایت كوتهبینی است كه «دیوار» را صرفا فیلمی در مورد موتورسواری روی دیوار مرگ بدانیم.
طالبی در پایان این جلسه گفت: من در تمام فیلمهایم سعی كردهام رگههایی از امید وجود داشته باشد و این فیلم را هم تلخ تمام نكردم. من امیدوارم امید انتهای فیلم، برای همه امیدواركننده و جذاب باشد.