تبیان، دستیار زندگی
نماینده سازمان ملل زندگی مردم غزه به دنبال تحریم های رژیم صهیونیستی را در سرمای زمستان طاقت فرسا خواند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

گزارش تكان دهنده سازمان ملل از زندگی طاقت فرسای مردم غزه

غزه

نماینده سازمان ملل زندگی مردم غزه به دنبال تحریم های رژیم صهیونیستی را در سرمای زمستان طاقت فرسا خواند.

سخنگوی دبیركل سازمان ملل گفت: دانش آموزان فلسطینی در غزه در كلاس های سرد درس می خوانند و به خاطر تحریم های اسراییل كتاب ندارند.

به گزارش خبرگزاری ها، «ماری اكابه» سخنگوی «بان كی مون» دبیركل سازمان ملل با اشاره به گزارش هماهنگ كننده ویژه دبیركل در روند صلح خاورمیانه افزود، غزه همچنان به روی امدادگران سازمان ملل و كامیون های حامل كمك های امدادی بسته است.

وی تصریح كرد، مردم غزه با زمستان بسیار سرد روبه رو هستند و قسمت عمده روز را بدون برق به سر می برند و هنوز اسراییل اجازه ورود كاغذ به غزه را نداده به همین دلیل دانش آموزان با كمبود كتاب روبه رو هستند.

گفتنی است رژیم صهیونیستی انتقال سوخت، آب، دارو و حتی كتاب مدارس فلسطینی به داخل غزه را ممنوع كرده و آمریكا با مقاومت در برابر 14 عضو شورای امنیت اجازه نمی دهد حتی یك بیانیه غیر الزام آور دراعتراض به جنایات اسراییل در غزه صادر شود.

آمریكا اسراییل را متحد استراتژیك خود می داند و دور تازه جنایات اسراییلی ها علیه مردم غزه پس از سفر جرج بوش به تل آویو آغاز شد.

دسامبر گذشته اداره كار و همیاری پناهندگان فلسطینی آذرماه امسال تصویب كرد كه 237 میلیون دلار كمك های انسانی به مردم فلسطین داده شود اما به خاطر اقدامات نژادپرستانه اسراییل تاكنون تنها یك درصد این رقم در اختیار فلسطینی ها قرار گرفته است.

مردم غزه با زمستان بسیار سرد روبه رو هستند و قسمت عمده روز را بدون برق به سر می برند و هنوز اسراییل اجازه ورود كاغذ به غزه را نداده به همین دلیل دانش آموزان با كمبود كتاب روبه رو هستند.

در همین رابطه جنبش غیرمتعهدها متشكل از 118 كشور جهان نیز در بیانیه مشتركی از وضعیت غمبار ساكنان غزه به خاطر اقدامات ضدانسانی اسراییل ابراز نگرانی كرد.

در این بیانیه تصریح شده كه جنبش غیرمتعهدها نگرانی عمیق خود را یك بار دیگر از اینكه شورای امنیت نتوانست به مسئله مناطق اشغالی فلسطین به ویژه بحران نوار غزه ناشی از سیاست ها و اقدام های غیرقانونی و عمدی اسراییل این قدرت اشغالگر علیه جمعیت غیرنظامی فلسطین رسیدگی كند، اعلام می كند.

ازسوی دیگر حدود 30 هزار فلسطینی ساكن مناطق اشغالی روز جمعه در اعتراض به بسته شدن پرونده رسیدگی به كشته شدن 13 فلسطینی در جریان انتفاضه سال 2000 میلادی و معرفی نكردن نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی به دادگاه، علیه این رژیم و دستگاه قضایی آن دست به تظاهرات زدند.

تظاهركنندگان با در دست داشتن پرچم های سیاه و همچنین پرچم فلسطین و عكس های شهدا خواهان محاكمه قاتلان شدند.

روستاها و مناطق دیگری در داخل اراضی اشغالی نیز شاهد اعتصاب عمومی در اعتراض به این تصمیم بود.

اعتصاب عمومی باعث شد روند زندگی فلج شود و مراكزتجاری و موسسات عمومی هم در همراهی با درخواست كمیته عالی پیگیری امور اعراب مقیم اسرائیل تعطیل شدند.

در گذرگاه رفح نیز طرفداران حماس دراعتراض به محاصره غزه تظاهرات كردند و خواستار بازماندن گذرگاه رفح در مرز غزه و مصر شدند.

آتش بس مشروط

«خالد مشعل» رئیس دفترسیاسی حماس گفت، حماس آماده آتش بس 10 ساله با اسرائیل است مشروط بر آنكه این رژیم از تمامی اراضی اشغال شده سال 1967 عقب نشینی كرده و بیت المقدس را به عنوان پایتخت كشور مستقل فلسطین به رسمیت بشناسد.

وی در مصاحبه با یك مجله ایتالیایی انعقاد قرارداد آتش بس 10 ساله را منوط به اجرای حق بازگشت آوارگان فلسطینی و از بین رفتن شهرك های یهودی نشین دانست.

مشعل در مورد سرنوشت اسیر اسرائیلی در بند مقاومت فلسطین گفت: شلیط زنده است و از وضعیت خوبی برخوردار است. اما ما نمی دانیم دلیل این همه نگرانی برای یك شخص مقابل 12 هزار فلسطینی اسیر در بند زندان های اسرائیل كه تعدادی از آنها زن و كودك هستند، چیست؟

رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در ادامه گفت: چرا رسانه ها از ایهود اولمرت، نخست وزیر اسراییل نمی پرسند حال 1.5 میلیون فلسطینی اسیر و محاصره شده در زندان غزه چگونه است؟

وی درباره روابط داخلی فلسطین گفت: حماس همچنان آماده مصالحه و مذاكره با جنبش فتح و تشكیلات خودگردان است.

مشعل همچنین افزود: با توجه به شكست مذاكرات محمود عباس، رئیس تشكیلات خودگردان فلسطین با اولمرت ما باردیگر اعلام می كنیم كه خواهان حفظ وحدت و بازگشت صلح به فلسطین هستیم.

تهدیدگردان

عزالدین قسام

گردان عزالدین قسام وابسته به حماس تهدید كرد، در صورت تحریم جدید علیه نوارغزه دیوار مرزی مشترك میان نوار غزه و مصر را هدف قرار می دهیم.

یك عضو گردان عزالدین قسام دراین باره گفت، فعالان حماس در صورت تحریم مجدد علیه نوار غزه، كل دیوار مرزی با مصر را نابود خواهند كرد نه بخش هایی از آن را.

این در حالی است كه یك مقام امنیتی مصر گفته بود مقام های این كشور تصمیم به بستن مرزهای مصر و نوار غزه گرفته اند.

در همین رابطه «ابومرزوق» معاون رئیس دفتر سیاسی حماس با اشاره به مساله نوار غزه و گذرگاه رفح گفت: ما موضع خود را به برادران مصری مان اعلام كردیم و آنان نیز نظراتشان را بیان كردند و تنها نقطه اختلاف ما وجود نیروهای اسرائیلی در نوار غزه و در گذرگاه رفح است.

وی با اشاره به تفاهم نامه سال 2005 میان اسرائیل و تشكیلات خودگردان، مبنی بر قرار گرفتن مسئولیت اداره امنیتی گذرگاه رفح بر عهده تشكیلات و نظارت آن توسط كشورهای اروپایی، افزود: موضع حماس درباره نقطه مرزی رفح، رد هرگونه حضور اسرائیل در آنجاست ولی مصر معتقد است باید دراین باره طبق آنچه تفاهم نامه های بین المللی خوانده می شود عمل شود.

گفتنی است، اسرائیل از طریق دوربین ها و تجهیزات كامپیوتری كه در گذرگاه رفح نصب كرده است آن را زیر نظر دارد.

سایر رویدادها

¤ پنج فلسطینی به ضرب گلوله نظامیان رژیم صهیونیستی در شهر جنین واقع در كرانه باختری رود اردن زخمی شدند.

¤ نماینده عرب كنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) از وزیرجنگ و دستگاه قضایی رژیم صهیونیستی خواست تا با اسیران حزب الله به عنوان جنایتكار جنگی برخورد نكنند.

¤ وزیرخارجه روسیه تاكید كرد كه در صورت ادامه محاصره نوارغزه و اختلاف بین جنبش فتح و حماس، در منطقه صلح و آرامش محقق نخواهد شد.

منبع: کیهان