توپ به جای تانک و مسلسل
تیم ملی فوتبال زنان افغانستان برای یک اردوی دو هفتهای در آلمان به سر میبرد و از آنجایی که تمرین و مسابقه در ملا عام برای فوتبالیستهای زن در افغانستان ممنوع است، اردوی آلمان برای آنها فرصتی استثنایی محسوب میشود.
به نقل از مهر، صدای آلمان گزارش داد: کلاوس اشترک (Kalus Stärk)، مربیگری تیمهای ملی فوتبال مردان و زنان افغانستان را به عهده دارد. او که از سال ۲۰۰۳ در افغانستان به سر میبرد، امیدوار است که در آینده نزدیک، ورزشکاران افعانی بتوانند در میدانهای جهانی حضور یابند. اشترک معتقد است که یکی از موانع اصلی در این راه، تفکرات سنتی مردم افغانستان است که به زنان در زمینه ورزش آزادی کافی نمیدهد. به نظر اشترک، همین که خانوادههای بازیکنان تیم ملی زنان برای تمرین آنها در آلمان اجازه سفر به این کشور را دادهاند، پیشرفت بزرگی است. اشترک انتظار این "دست و دلبازی" را نداشته و حتی فکر میکرده که دولت افغانستان به بازیکنان مجوز خروج از کشور را ندهد.
فوتبال باعث پیوند ملتها میشود
اشترک از ابتدا خواهان آن بود که اقامت در آلمان برای بازیکنانش تنها به تمرین و مسابقه با تیمهای آلمانی محدود نشود بلکه در مدت این دو هفته تبادل فرهنگی نیز صورت گیرد. به همین دلیل دیدار از شهر اشتوتگارت، خرید و تماس با مردم و نیز دیدار از موزه دایملر جزو برنامههای تیم ملی زنان افغانستان است.
یکی دیگر از اقداماتی که اشترک برای آشنایی نزدیک تربازیکنانش با اعضای تیمهای آلمانی در نظر گرفته، ادغام بازیکنان تیمهاست. به این ترتیب، از آنجایی که احتمال میرود تیمهای حریف قوی تر باشند، بر روی ضعف بازیکنان افغانی نیز
نوعی سرپوش گذاشته میشود.
در نخستین مسابقه دوستانه با تیم دختران لوشگاو (Löchgau) که با نتیجه یک بر یک پایان یافت، آشکار شد که تیم ملی زنان افغانستان تا رسیدن به مرحلهای که بتواند با تیم ملی دیگر کشورها مبارزه کند، راه زیادی در پیش دارد.
مربی ۵۸ ساله آلمانی تاکید میکند که در این دیدارها برد و باخت مطرح نیست بلکه هدف اصلی، آشنایی زنان فوتبالیست افغانستان با زنان فوتبالیست آلمان است.
اوضاع نا آرام افغانستان و فوتبال
کلاوس اشترک قصد دارد که پس از این اردو کار خود با زنان افغانی را پایان دهد و دیگر به افغانستان باز نگردد. علت این تصمیم، به گفته اشترک، اوضاع نا آرام افغانستان است. با وجود اینکه او میل دارد به آموزش فوتبالیستهای افغانی ادامه دهد، اما وضعیت موجود مانع از این کار است. قرار است که فدراسیون فوتبال آلمان در ماه مارس با اشترک به مذاکره بنشیند تا شاید او را قانع کند، حداقل برای مدت یک سال به آموزش فوتبال در افغانستان را ادامه دهد.
روز دوشنبه، ۲۸ ژانویه، کریم کرامالدین، رئیس فدراسیون فوتبال افغانستان و هیئت همراه وی با جوزف سپ بلاتر، رئیس فدراسیون بینالمللی فوتبال (فیفا) در زوریخ ملاقات کرد.
کرامالدین از فیفا به خاطر کمک به توسعه ورزش فوتبال در افغانستان تشکر کرد و گفت: «پیشرفت در زمینه فوتبال زنان و جوانان بسیار مثبت است که آن را مدیون فیفا هستیم، بویژه کمکهایی که در چارچوب پروژه "گل" (Goal) به افغانستان میشود».
هزینه پروژه "گل" که هدف اصلی آن تقویب فوتبال در افغانستان است را فدراسیون فوتبال آلمان، کمیته ملی المپیک آلمان و فدراسیون جهانی فوتبال تامین میکنند.