كمال تبریزی "همیشه پای یك زن در میان است" را روایت میكند
بعد از سه سال در جشنوارهی فیلم فجر،
كمال تبریزی "همیشه پای یك زن در میان است" را روایت میكند
كمال تبریزی بعد از سه سال كه سیمرغ بلورین بهترین كارگردانی را برای "یك تكه نان" در بخش معناگرا بیست و سومین دورهی جشنوارهی فیلم فجر دریافت كرد، امسال با فیلم "همیشه پای یك زن در میان است" در بخش رقابتی بیست و ششمین دوره حضور دارد.
فیلمنامهی فیلم جدیدش از رضا مقصودی و خودش با همكاری حبیب رضایی است كه با نگاهی آزاد به مجموعه قصههای سید مهدی شجاعی نوشته شده است و بازنویسی نهایی فیلمنامه توسط نغمه ثمینی انجام شده است.
به نام او که زوج آفرید .
از دوران کودکیم شروع شد؛ سالهای اول دبستان، احساس میکردم همه این جهان یک نمایش است! و از پدر و مادرم گرفته تا اولیای مدرسه و بقالی و قصابی و قنادی و سلمانی و غیره، همه بازیگران این نمایش هستند؛ تا بتوانند روی من! تاثیرات خاصی بگذارند! این احساس همراه من بود تا بعدها که به سن بلوغ رسیدم و بیشتر توانستم خودم و محیط اطرافم را بشناسم؛ به این نتیجه رسیدم که همه افراد و اشیاء پیرامون، میتوانند یک نشانه باشند و هستند! و این تلقی را بیشتر در مورد مادربزرگم داشتم؛ سواد نداشت اما در عین سادگی حرفهای بسیار عمیق و حکیمانه میزد؛ بتدریج احساس میکردم که او در خانواده و فامیل، مهمترین و اولین نقش را دارد؛ اوست که همه تدبیرها را میداند؛ و راهحل همه مشکلات را پیدا میکند! همه دخترها و پسرها، نوهها و نتیجهها و دیگران ، وقتی با مسئلهای لاینحل روبرو میشدند؛ با مادربزرگ مشورت میکردند و در فاصله کوتاهی راهحل را مییافتند؛ مسائل از همه نوع بود؛ ساده و پیش پا افتاده، تا مهم و سرنوشتساز! مدتی بعد به این نتیجه رسیدم که توانایی و قابلیت فوق العاده مادربزرگ از زن بودن او ناشی میشود و پدربزرگ گرچه باسواد بود؛ اما این دانش و بینش را نداشت! چند سال بعد به این نتیجه قطعی رسیدم که زن مخلوقی استثنایی است و امکانات غیرقابل مقایسه با مردان دارد؛ مطمئن شدم نقشی که مادربزرگ در فامیل داشت؛ به تناسب ، زنان در جوامع بشری دارند!...
میدانم که این فرضیه کاملا بر خلاف مدارک و شواهد موجود است و دانشمندان آن را قبول ندارند! اما این رازی است که فقط زنان میدانند و من!! ... دانشمندان را هم مادرانشان تربیت کردهاند که مسئله مهم خلقت را وارونه جلوه دهند! ... غافل از اینکه در همه اتفاقات کوچک و بزرگ، همیشه پای یک زن در میان است و خدا بیشتر از همه مخلوقاتش ، طرفدار زنهاست!»
كمال تبریزی سال 74 سیمرغ بهترین فیلمنامه را برای "لیلی با من است" گرفت و سالهای بعد به ترتیب سیمرغ بلورین فیلم منتخب تماشاگران و جایزهی ویژه هیات داوران را برای "فرش باد"، سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیات داوران را برای "مارمولک" گرفت.
در خلاصه داستان "همیشه پای یك زن در میان است" آمده است: «به یك خیابان باریك پر از ترافیك دقت كنید، به اكثر قهرها و دعوای همسایهها، هم محلهها و خانوادهها توجه كنید به خیلی از جنگهای تاریخی نگاه كنید، حتی دعوای هابیل و قابیل را دوباره مرور كنید، همیشه پای یك زن درمیان است.»
در این فیلم حبیب رضایی، گلشیفته فراهانی، آهو خردمند، اسماعیل خلج، حسن معجونی، صبا كمالی، حبیبالله حداد، سیاوش چراقیپور، شبنم مقدمی، مژگان جودی، هنگامه صالحی با هنرمندی مهران مدیری و با حضور رضا كیانیان به ایفا نقش میپردازند.
منبع : ایسنا