تبیان، دستیار زندگی
"من انتظار نداشتم که بمانم و دوستان عزیز و پر ارج خودم را یکی پس از دیگری از دست بدهم . او برای اسلام به منزلهحضرت ابوذر بود. زبان گویای او چون شمشیر مالک اشتر بود، برنده بود و کوبنده ، مرگ اوزودرس بود وپر برکت.رحم...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ابوذر زمان

"من انتظار نداشتم که بمانم و دوستان عزیز و پر ارج خودم را یکی پس از دیگری از دست بدهم . او برای اسلام به منزلهحضرت ابوذر بود. زبان گویای او چون شمشیر مالک اشتر بود، برنده بود و کوبنده ، مرگ اوزودرس بود وپر برکت.رحمت بر او و بر همه مجاهدان حق. "

"بخشی از سخنرانی امام خمینی (ره) به مناسبت رحلت آیت الله طالقانی"

مرحوم آیت الله طالقانی در سال 1289 ه. ش در روستای گلیرد شهرستان طالقان دیده به جهان گشود. دوران کودکی خود را در همان جا گذراند و در مکتب پدر عالم خود که به امور سیاسی توجه داشت ، مقدمات علوم اسلامی و مبارزه با استبداد و استعمار را آموخت.

دوران جوانی و نوجوانی او مصادف با دوران رضا خان بود و ایشان با واقعه کشف حجاب درآن زمان به شدت مقابله کرد.

آیت الله طالقانی در نوزده سالگی پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی ، به قصد تکمیل دانش اسلامی وارد حوزه علمیه قمشد.

بعد ازکودتای 28 مرداد و بازگشت مجدد محمدرضا پهلوی به حکومت ، مرحوم آیت الله طالقانی به همراه عده ای دیگر جمعیتی را در مبارزه با دستگاه حاکم تاسیس نمود.

درسال 1336 آیت الله طالقانی توسط ساواک دستگیر و روانه زندان شد و بیش از یک سال در زندان بسر برد.

رژیم پهلوی در سال 42 ایشان را در یک دادگاه نظامی به ده سال زندان محکوم کرد تا از گزند سخنرانی های پر شور و حرارت او در امان بماند.

او در زندان ستم شاهی، حرکت نوینی را آغاز کرد و آنجا را به دانشگاه و مکان آموزشی تبدیل نمود. از جمله فعالیتهای او در زندان ، برقراری جلسات تفسیر قرآن ، نهج البلاغه و تاریخ اسلام بود.

وی نخستین کسی بود که نماز جماعت را در زندان برپا کرد. سرانجام رژیم پهلوی در سال 1346 بر اثر فشار افکار عمومی و واکنشهای بین المللی، ناچاربه آزاد کردن او از زندان شد.

وی در سال 54 مجددا دستگیر و روانه زندان شد و به ده سال زندان محکوم گردید ، اما در سال 1357 بر اثر موج اعتراض مردم از زندان آزاد شد.

آیت الله طالقانی پس از پیروزی انقلاب، نماینده مردم در مجلس خبرگان گردید واز طرف امام خمینی به عنوان اولین امام جمعه تهران منصوب شد .

نخستین نماز جمعه تهران به امامت ایشان در پنجم مرداد 1358 ، در دانشگاه تهران برگزار شد.

او جمعا هفت نماز جمعه اقامه کرد که آخرین آن در بهشت زهرا در شانزدهم شهریور سال 58 بود.

ایشان درپی سالها مبارزه و تلاش سرانجام در روز دوشنبه 19 شهریور1358 به جوار رحمت حق پیوست.