تبیان، دستیار زندگی
... تعاونوا علی البر و التقوی و لا تعاونوا علی الاثم و العدوان ( مائده / آیه 2 ) ... در نیکوکاری و پرهیز، همکاری کنید نه در گناه و تجاوز و از خدای بترسید که او به سختی عقوبت میکند هدف از« تعاون » همکاری فرد یا گروهی با د...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تعاون

... تعاونوا علی البر و التقوی و لا تعاونوا علی الاثم و العدوان ( مائده / آیه 2 )

... در نیکوکاری و پرهیز، همکاری کنید نه در گناه و تجاوز و از خدای بترسید که او به سختی عقوبت میکند

هدف از« تعاون » همکاری فرد یا گروهی با دیگران است و تفاوت آن با «معاونت » در اینست که تعاون یعنی «کمک متقابل »  ولی معاونت تنها « کمک یکی به دیگری » است بنابراین می توان «تعاون » را همکاری متقابل و « معاونت » را یاری کردن دیگران تفسیر کرد .

تعاون زیربنایتمامی ادیان جهان است. به طوریکه بدون وجود تعاون « دین » مفهومی ندارد ، زیرا هدف از دین ایجاد همکاری و تجانس میان مردم است .

این آیه، یک اصل کلی " اسلامی " را بیان می کند و مسائل اجتماعی ، حقوقی ، اخلاقی و سیاسی را شامل می شود . بر اساس این اصل مسلمانان در کارهای نیک، تعاون و همکاری می کنند، اما همکاری در اهداف باطل، از نظر اسلام  جرم است .

اگر این اصل در اجتماعات اسلامی زنده شود و مردم بدون در نظر گرفتن مناسبات شخصی و نژادی و خویشاوندی با کسانی که در کارهای مثبت و سازنده گام برمی دارند، همکاری کنند و از همکاری کردن با افراد ستمگر در هر گروه و طبقه ای که باشند خودداری نمایند ، بسیاری از نابسامانی های اجتماعی سامان می یابد .

اگرچهدر نظر اول، هدف از فعالیتها وتوسعه تشکیلات تعاونی، دلایل اقتصادی ورفع نیازهای مادی افراد است اما تلاشهای تعاونی متکی بر اساس معنوی دقیقی است که موجبات همبستگی عمیق مردم را فراهم می سازد .

پس، ازآنجا که هدف اسلام تشکیل جامعه ای است که افراد در آن با مساعدت و همکاری یکدیگر مشکلات موجود را حل نمایند اصل"تعاون " به عنوان یکی از اصول مهم جامعه اسلامی به نظر می آید واجرای آن درجامعه نیازمند تلاش و مساعدتی همگانی است. بهتر است هریک ازما نیز با شرکت در امور تعاونی راهی نیکو را برای زندگی بهتر انتخاب نماییم.